Десятка весняних книжок, щоб прочитати напередодні літа

Ми мали б зараз ділитись світлинами з Книжкового Арсеналу та хизуватись автографами письменників, але склалось інакше. Та завжди можна влаштувати собі віртуальний КА з чудовими і такими бажаними новинками.

На уламках зруйнованих почуттів Сара намагається побудувати щось нове, адже Едді, якого вона зустріла, здається саме тим чоловіком, правдивим коханням, що триватиме вічно. Закохані мають сім щасливих днів, а потім розлука, яка має обов’язково закінчитись — і якнайшвидше. Коли вони прощались, він обіцяв зателефонувати перед літаком. От тільки телефон мовчить. Сара не знаходить собі місця. Вона відмовляється вірити, що це все, тож вирушає на пошуки зниклого кохання. Чи не пошкодує вона про те, що просто не відступилась…

Перша у серії «Оптимістично про здоров’я». Про здоровий спосіб життя з поправкою на українські реалії. Все запропоноване цілком реально впровадити у повсякденне життя, бо, здається, написано про кожного з нас. Авторка говорить не тільки про правильне харчування, фізичну підготовку і режим сну, а й про медичні рекомендації для того, щоб вчасно відстежувати будь-які відхилення у здоров’ї. Тут ви не знайдете обмежень, які були б «раз і назавжди» чи обіцянок виправити все й одразу. Симпатичні ілюстрації Олени Дегтярової допоможуть засвоювати інформацію. До речі, наступна книжка розповідатиме про психічне здоров’я.

Приготуйтесь до нового захопливого чтива від творця відомої «Крадійки книжок». П’ятеро братів Данбарів залишились наодинці зі своєю бідою, коли мати померла, а батько зник. Його тут називають Убивцею, але чи справді він це заслужив? Та історія ця почалась не в Сіднеї, а за Залізною завісою, де так небезпечно і де людське життя нічого не важить. Порятунком може бути тільки втеча. Збудувати міст, який поєднає те, що було, і те, що буде. Міст, що уособить життя цієї складної родини. Та сини не поспішають допомагати Майклові, тільки один готовий піти йому назустріч.

Для тих, хто шукає виняткового натхнення. Історії сотні неймовірних жінок, які досягли успіху у різноманітних сферах і зараз посміхаються до нас зі сторінок фантастично красивого видання. Мистецтво, медіа, туризм, архітектура — ось неповний список сфер, де сяють їхні зірки. Героїні такі різні, але й мають чимало спільного — не пасують перед перешкодами на шляху до мети і таки досягають того, чого прагнули. Креативні та вольові керівниці великих компанії і невеличких бізнесів, які надихають на те, щоб спробувати створити щось своє.

Готуйте смартфони, будемо читати і багато слухати. Моцарт 2.0 трохи відрізняється від того, якого ми звикли бачити на афішах концертів класичної музики та знаменитих австрійських цукерках. Тому що це його другий шанс, тому що він у сучасному Нью-Йорку. Ох, і натерпиться він тут… бо що не крок, то нова дивовижа! А ці часи і звичаї — це ж жахіття для справжнього класика, бо й навіть рояль уже не такий! Але повернутись додому ніяк! Адаптуватись у новому світі йому допоможе Стейсі — українська емігрантка, яка серцем приросла до Америки.

Він знає, що його чекає у майбутньому. Слава, гроші і здійснення всіх мрій. Невдовзі Філ стане найкрутішим екстрим-блогером евер. Він ризикує, а Кірюха знімає — ось так робиться крутий контент. От тільки в якийсь момент все летить шкереберть. Під час чергового трюку його ловлять копи, батько перестає давати кеш, з роботою якийсь трешняк, в інста від нього йдуть фоловери, Барбі теж не хоче його знати, і навіть вірний оператор більше не хоче знімати його. Філ сходиться з Солькою, але вона не зовсім пара для блогера. Непримиренний суперник — відомий руфер Койот — гине… І що тепер? Що буде далі з персонажами цієї історії?

Чимало шанувальників вважають саме «Сендмена» найкращим твором Ніла Ґеймана (в цей час у тихому куточку сумують «Американські боги» і «Кораліна»). Похмурий та холодний світ Хранителя Снів знову запрошує у гості. У п’ятому томі «Сендмена» «Гра в тебе» ми знову поряд з Морфеєм у Краю Снів, де немає нічого неможливого. От тільки на одній із меж цієї країни химер з’являються діри, які викрадають людей з реального світу. Ось кілька жительок Нью-Йорка опиняються у жорстокому світі кошмарів, водночас незвіданому і такому знайомому. Дівчата не чекали таких пригод, тож їм доведеться триматись міцніше, поки Морфей не вирішить їхню долю.

Відпочинок у Карпатах — це завжди класна ідея, тільки не завжди безпечна. Четверо товаришів вирушають у гори, щоб провітрити мізки, і там зупиняються на нічліг у привітній хатці. Один з хлопців виявляє у шухляді дивну річ, якої не мав би торкатись. І вже наступного дня гине. Нестор намагається з’ясувати, що відбувається, і починає розплутувати клубок таємниць, містичних нещасть та реальних злочинів, у яких замішані дуже серйозні люди. І все це об’єднує старовинна, ще трипільська, сварґа (язичницький солярний символ — прим.ред.). На героя чигає страшна небезпека, тож він не знає, чи зможе розкрити таємницю та залишитись живим.

Спокій безпечної Європи похитнуло брутальне бомбардування. Світ змінюється, і люди вже не впізнають себе, все більше звикаючи до війни. Все довкола обертається навколо смертей та захоплення територій. В пустелі захоплений археолог Тіль та його помічниця Персефона шукають гробницю короля. Поки вони досліджують історію прадавню, все активніше формується історія новітня, адже війна набирає обертів. Та навіть у пустелі йдуть сутички між дослідниками, адже вони відійшли від першої заповіді істориків — пошуку правди, а зосередились на праві переможців — переписати історію так, як вигідно, так, як потрібно.

Містичний роман з низкою відомих персонажів. На початок ХХ століття ми потрапляємо разом з дивовижною героїнею — перехресницею Солею, у якої є завдання — берегти і захищати. Вона знайомиться з викладачем Миколою Зеровим, який майстерно виголошує епітафії («І от, журно схиляючи голови перед дочасною могилою великого діяча землі української, ми бажаємо йому непорушного спокою, тихого сну»), та помічником хормейстера Павлом Тичиною. Зеров — загроза для того, кого захищає Соля, тож вона вирішує діяти. Та магічна істота не готова до того, чим є страхітливий тоталітарний режим епохи сталінізму.

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

18 thoughts on “Десятка весняних книжок, щоб прочитати напередодні літа

    Залишити відповідь