Це просто прекрасно! Найкрасивіші книжки українських видавництв

Гарних книжок забагато не буває. Дитячі ілюстровані видання, арт-буки, атласи та фото-книги додають естетичного враження від книги, допомагають автору чіткіше передати власні відчуття та сприяють розвитку креативності.

Пропонуємо до вашої уваги одні з найкрасивіших книжок від українських видавництв, які з’явилися останнім часом.


27_03_06

Ukraine in Vogue


П’ять років тому, в березні 2013 року, в Україні вийшов перший номер журналу Vogue. Цьому ювілею і присвячений вихід фотоальбому Ukraine in Vogue.

У  фотоальбомі зі спогадами редакції Vogue є все: чесні розповіді, згадки про знакові інтерв’ю, світлі та важкі моменти. Але найголовніше — яскраві вишукані фотографії, що передають життєві емоції та знайомлять зі світом «високої моди». Редактори хочуть поділитися з читачем своїми секретами та радістю, яку вони відчувають при виході кожного нового номеру Vogue UA.

Авторами книги стали журналісти Vogue UA: Соня Кваша, Тетяна Соловей, Веня Брикалін. Головний редактор — Ольга Сушко. Підбір фотографій і дизайн — арт-директор Vogue UA Сергій Ковальов.


27_04_06

Книга-мандрівка. Україна


Непересічні особистості, культурні феномени й архітектурні шедеври очікують на читачів будь-якого віку у цій ілюстрованій розповіді про найживописніші куточки нашої країни. Хто такі батяри? Де знаходиться музей чупакабри? Яке місто вважається найбільш «літературним»? Відповіді на ці та інші питання знаходьте в цій книзі-мандрівці.


27_05_06

Ганна Улюра «365. Книжка на кожен день, щоби справляти враження культурної людини»


Перший нон-фікшн літературного критика Ганни Улюри вийшов живим і значною мірою художнім. Вона пропонує читачеві не просто розповіді про 365 книг, які варто прочитати, а цілісні новели. У сукупності з колажами від Крістіни Золотарьової книга є справжнім витвором мистецтва, яким так і хочеться милуватися.


27_06_06

Оксана Була «Туконі. Мешканець лісу»


Маленьке звірятко туконі, вигадане Оксаною Булою, вийшло милим і допитливим мандрівником, що пробирається крізь хащі. Це ілюстроване видання буде надзвичайно цікаво читати дітям та їхнім батькам.


27_07_06

Олег Каданов «Не я, а той»


Ритмічну поезію екс-соліста харківського гурту «Оркест Че» доповнюють глибокі колажі. Про вічне, духовне і близьке.


27_08_06

Ян Ваґнер «Блюз Кентаврів»


Двомовна збірка творів німецького поета Яна Ваґнера в оригіналі та у перекладах Юрія Андруховича, Марка Бєлорусця та Петра Рихла з ілюстраціями Ярка Філевича.


27_09_06

Романа Романишин, Андрій Лесів «Я так бачу»


Пізнавальна книжка-картинка творчої майстерні «Аґрафка» про зір володіє справді магічною здатністю привертати до себе увагу.


27_10_06

Ксенія Степась «Київські маскарони»


Київ населяють загадкові маскарони, які конкурують зі злобними горгульями. Вони ховаються в закутках, на розі вулиць, на дахах і поблизу вікон.


Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

2 467 thoughts on “Це просто прекрасно! Найкрасивіші книжки українських видавництв

    Залишити відповідь