Читання на вихідні: книги для відпустки або замість неї

Літо — час, коли читають на пляжах, в парках, зручно влаштувавшись на зеленому газоні, або в потязі, що везе вас у довгоочікувану відпустку. Якщо не знаєте, яка книга може скласти компанію на цих вихідних, читайте підбірку від Yakaboo.


Естер Перель «Скок у гречку. Переосмислення подружніх зрад»


Письменниця та терапевтка досліджує, чому зрада закрадається навіть у щасливі шлюби. Як флірт перетворюється на інтрижку, а та – у повноцінну зраду? Чому так боляче, коли зраджують? Чи може інтрижка додати пристрасті шлюбу? Чи можна кохати одразу кількох? Естер Перель, спираючись на життєві історії, відповість на ці та інші запитання.

06_23_07


Стефан Грабинський «Саламандра»


06_24_07

Стефан Грабинський — письменник зі Львова, який творив на початку ХХ століття, писав польською мовою, тому його пізніше називали “польським По” або ж “польським Лавкрафтом”. Дуже атмосферна книга, по-справжньому моторошна. До вибраного «Саламандра» увійшла однойменна повість, а також оповідання зі збірок «Демон руху», «Шалений подорожній», «Несамовита оповідь» та «Книга вогню».


Діана Вінн Джонс «Будинок безлічі шляхів»


Продовжуємо спостерігати за пригодами героїв «Мандрівного замку Хаула» та «Повітряного замку». Старенький король гірського королівства та його донька намагаються дати лад своїй грандіозній бібліотеці і укладають її каталог. Придворний маг хворіє, тому до справи береться мала впертюха Чарліна. Дівчинка понад усе любить читати книжки. І це тільки початок цієї захопливої історії.

06_25_07


Філіп Пулман «Рубін в імлі»


06_26_07
Міське фентезі «Рубін в імлі» відкриває тетралогію «Таємниця Саллі Локгарт». Шістнадцятирічна дівчина втрачає батька і залишається сам на сам з небезпекою, яка очікує на неї у старому Лондоні. Саллі має знайти ключ до таємниці, дізнатись, що ж ховається за словами «Сім Благословень». Чи стане їй сміливості і вправності, щоб вистояти у захопливому, але такому загрозливому герці?


Майкл Вулф «Вогонь і лють. Всередині Білого дому Трампа»


Президентство Дональда Трампа – привід для постійних насмішок і незадоволення. Проте, ця книга вже за перших три дні розійшлась понад мільйонним тиражем. Журналіст проаналізував понад 200 інтерв’ю і зробив висновок, що навіть найближчі соратники Трампа вважають його не гідним президентства, адже він навіть в конституції не орієнтується. Та Майкл Вулф розповідає не тільки про політичні рішення, а й про приватне життя Трампа і навіть його впізнавану зачіску.

06_27_07

Читати: Уривок із найочікуванішої перекладної книжки 2018 року. Вогонь і лють. Всередині Білого дому Трампа


Ієн Мортімер «Століття змін. Яке століття бачило найбільше змін і чому це важливо для нас»


06_28_07

Світ, у якому ми живемо, змінюється чи не щогодини. Чи це максимальний темп? Чи є століття, де змін було ще більше? Ієн Мортімер – британський дослідник історії з неабияким письменницьким талантом проаналізував десять століть у Європі та просто описав те, як змінювався світ довкола за ці часи. Знаючи минуле, ми можемо запускати процеси, які творитимуть щасливе майбутнє.


Кейтлін Аліфіренка, Мартін Ґанда та Ліз Велч «Я завжди писатиму у відповідь»


Книжка розповідає про дружбу американської дівчинки та африканського хлопчика, про їхнє спільне дорослішання. А почалось все з того, що Кейтлін за завданням вчительки написала листа до Африки, на відміну від однокласників, які обирали друзів з листування у Європі. Шість років листування зробили Мартіна з Зімбабве та Кейлтін з США найкращими друзями і ось вже дорослі вони розповідають, як взаємна підтримка змінила їхні життя.

06_29_07


Келлі Барнгілл «Дівчинка, яка випила місяць»


06_30_07
Жителі Протекторату вірять, що принесене в жертву немовля рятує їх від гніву лісової потвори. Відьма забирає малят, але що стається далі? У цьому світі не все так просто. Відьма няньчить немовлят, болотний монстр віршує. Тут п’ють місячне та зоряне сяйво, а добро обов’язково мусить перемогти, але для цього потрібно чимало зусиль та не боятись зруйнувати усталений порядок.


Алістер Кроулі «Щоденник наркомана»


Чи доводилось вам колись читати книгу, яку пуританська преса рекомендувала спалити? Автобіографічний роман знакового англійського письменника, містика та філософа, а ще крім того церемоніального мага, астролога, художника, альпініста та шахіста, відкриє постать одного з найвпливовіших британців усіх часів. Книжка, яку в Британії перевидавали більше 40 разів з часів першої появи у 1922 році.

06_31_07


[irp posts=”28062″ name=”Читання на вихідні: 10 книжок черешневого літа”] [irp posts=”27780″ name=”Мастрід червня. Читання на вихідні: післясмак Книжкового Арсеналу”]
Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

8 thoughts on “Читання на вихідні: книги для відпустки або замість неї

    Залишити відповідь