Читання на вихідні: перетинаємо екватор літа

А ви помітили, що літо вже перейшло свій екватор? Але не будемо про сумне, поки тепло, використовуємо нагоду почитати на свіжому повітрі в оточенні ароматів спілих яблук та абрикосів під джуміння заклопотаних джмелів.  


Інґвар Кампрад, Бертіл Торекул «Історія ІКЕА. Бренд, який закохав у себе світ»


20_15_07Вітаємо бренд IKEA в Україні і одразу знайомимось з тим, з чого все починалось, зі своєрідною філософією дизайну та екологічністю, родом з нордичної Швеції. Невеличке підприємство-виробник меблів, яке переросло у світового гіганта, розкриває свої секрети. Бертіл Торекул десятки годин спілкувався із засновником ІКЕА Інґваром Кампрадом, опрацьовував його листи, щоб найточніше розказати історію успіху компанії, яка цьогоріч святкує 75-річчя.


Джил Сантополо «Світло, яке ми втратили»


20_16_07Історія кохання двох мрійників, які через роки берегли світло найтеплішого почуття. Доля звела їх у студентські роки, але потім розкидала по світу. Люсі створила сім’ю, виховує дітей та працює на телебаченні. Ґейб – успішний фотокореспондент. Вони такі далекі, але спогад залишає їх близькими. Чи залишилось щось від світла їхнього кохання і чи зможе одна зустріч роздмухати полум’я згаслої свічі?


Цезарій Збєшховський «Голокост F»


20_17_07«Голокост F» — перший роман Цезарія Збєшховського, наукова фантастика у кращих традиціях Філіпа Діка, Пітера Вотса та Ніла Стівенсона. У майбутньому людство досягає етапу, коли все звичне та традиційне відходить у небуття. Невблаганна епоха змін може покласти край суспільству. Межах між фізичним світом і віртуальним розмиваються. Та й такому часопросторі не бракує небезпек. Окрім «Голокост F», у цьому виданні поміщені кілька оповідань фантаста.


Майя Ганіш «Так багато всього»


20_18_07Красива ілюстрована білінгва (українською та англійською), яка познайомить найменших читачів (чи навіть поки тільки глядачів) з низкою речей, які знадобляться їм у повсякденному житті. І ній справді дуже багато всього.  Рослинний і тваринний світ, їжа, транспорт, інструменти – вивчайте разом з малечею англійською. Книжка – для дітей від трьох років.


Сара Торнтон «33 митці у трьох актах»


20_19_07Найкраща книжка про сучасне мистецтво за версіями поважних часописів. Сара Торнтон провела низку зустрічей у камерній атмосфері з культовими митцями і розповідає про те, хто ж ховається за роботами. Вона зазирає у майстерні, розповідає про особистості та погляди, аналізує звички та врешті відповідає на запитання “Що таке художник?”. “33 митці…” і для тих, хто добре розбирається у сучасному мистецтві, і для тих, хто робить перші кроки до розуміння.


Ірина Власенко «Чужі скарби»


20_20_07Чужий скарб – жменя діамантів, схована у бляшанці, яку Анні знаходить на горищі старого замку у Франції, не приносить дівчині щастя. Коштовне каміння пов’язане з життєвою драмою, тож стає для сироти ще одним випробуванням, а не можливістю жити по-іншому. Українці в Парижі доведеться нелегко, та зрештою вона повернеться додому, щоб відшукати власний скарб та добру долю на рідній землі.


Генрі Кіссинджер «Дипломатія»


20_21_07Мистецтво дипломатії та ведення зовнішньої політики від видатного держсекретаря США. Генрі Кіссинджер заглиблюється в історію і наголошує на тому, що саме дипломатія побудувала світ, у якому ми живемо. Міжнародні кризи, конфлікти, скандали – як виходити переможцем з політичних ігор. Діяч  розповідає про те, чим зовнішня політика Америки відрізняється від інших країн та не оминає тему складних дипломатичних зв’язків з Китаєм та їх налагодження за його безпосередньої участі.


Пауль Целан «Світлопримус»


20_22_07Поетична збірка Пауля Целана, яка вийшла посмертно. У ній вірші, написані під час лікування душевної хвороби митця у клініці святої Анни у Парижі. “Світлопримус” пронизаний болем та божевіллям, та водночас наповнений актуальними проблемами. Парадоксальну поезію Целана не вдається охопити одним прочитанням, до неї треба повертатись знову і знову та вдумливо розбирати, щоб відшукати приховані сенси.  


Френсіс Бернетт «Таємний сад»


20_24_07Таємнича та захоплива історія у красивому оформленні. Мала карпризуля Мері Леннокс у дев’ять років стає сиротою. У книзі ми спостерігатимемо за її чарівним перетворенням, відкриватимемо у вредному дівчиську несподівані грані. У цьому їй допоможе загадковий будинок з купою порожніх кімнат, самітник-хранитель ключів до кожних дверей і пошуки таємного саду.


Андрій Цаплієнко «Стіна»


20_23_07Антиутопія-постапокаліпсис відомого військового журналіста показує два суспільства, між якими стіна інакшості, попри заклики, що народ розділяти не можна. Одне вибрало розвиток, інше котиться у прірву деградації. Українці і росіяни, війна між якими йде на всіх фронтах – не тільки зброєю, а й словом; настільки різні ментально народи не можуть примиритись. Після їхніх сутичок залишаються рани, які не затягуються і кровоточать.


[irp posts=”29341″ name=”Що читають топові українські бізнесмени: добірка з проекту Big Money”]

[irp posts=”29525″ name=”Стань найкращою версією себе: Топ 10 найкращих книг з особистісного зростання”]

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

12 thoughts on “Читання на вихідні: перетинаємо екватор літа

    Залишити відповідь