Мастрід листопада: 10 книг, які варто прочитати у останній місяць осені

Розгубились, що читати у листопаді? Не дивно – українські видавництва видають все більше і більше крутих книжок! Блог Yakaboo розповідає, на що варто звернути увагу в цьому місяці.

Цією італійською письменницею наразі зачитується вся Європа. Книга «Моя неймовірна подруга» вже виходила друком у КСД, проте її розкритикували за переклад. Тому видавництво зробило перевидання, вже з новим, більш якісним перекладом. Дві головні героїні цього роману – Елена та Ліла – з дитинства разом. Обидві хочуть досягнути успіху та стати багатими, проте шляхи вони вибрали для цього різні. Елена наполегливо здобуває освіту, а обдарована Ліла працює в сімейній взуттєвій майстерні, готуючись до весілля. Це наче гра, у якій Елена і Ліла зробили різні ставки. Яка з них переможе?

Новинка від «Нашого формату». У світі було продано понад мільйон екземплярів цієї книжки. Це щось типу «Пиши, сокращай», але від американського письменника. Журналіст та письменник Вільям Зінсер розповідає, як написати будь-який текст: від поста в Фейсбуці до цілої статті. Як позбавитись штампів та всього зайвого в тексті, і зробити його таким, щоб текст читали та поширювали.

Найновіший роман майстра. Якщо ви любите Поланіка, то точно не пройдете повз цю книгу. Чак написав її у 2018 році, лишається сподіватись, що швидкість перекладу від КСД не вплинула на якість.

Нова книга – щось схоже на антиутопію. Зроблено те, про що часто кажуть популісти: уряд знищено, політики вбиті – здавалося б, має початий рай. Але щось пішло не так…

Олександр Бойченко «Країна за Збручем» (Книги-ХХІ, 2018)

Ще одна новинка, яку давно очікували поціновувачі Бойченка. Це (як називає автор) «новелістичні есеї та есеїстичні новели» писалися для сайту zbruc.eu і журналу «Країна». «За решту потенційних читацьких асоціацій, конотацій та аберацій автор відповідальності не несе», – говориться в анотації.

Якщо любите читати розумні думки ерудованих людей, не пропустіть цю новинку, яку вже згодом можна буде придбати на нашому сайті.

Мастрід листопада: 10 книг, які варто прочитати у останній місяць осені 0

Ця підліткова книжка від німецького письменника Фінна-Олє Гайнрі мало кого лишить байдужими. Після закінчення школи двоє друзів наважуються на аван­тюру — вирушають до Стамбула. Самюель сподівається знайти там свого майже невідомого батька, власну ідентичність, відчуття дому, якого він ніколи не мав. Янік — навпаки, намагається втекти від ідеального дому, досконалих батьків та родинного затишку. Та насамперед Янік хоче переконатися, чи між ним і Самюелем все ще існує дружба, адже перед поїздкою трапилося те, що може безповоротно вплинути на їхні стосунки… 

Книга для дітей від відомого канадського астронавта Кріса Хедфілда. Кріс із дитинства мріяв бути астронавтом. І ще він дуже боявся темряви і тих, хто в ній ховається. Але одного дня він дізнався, що омріяний космос – то суцільна темрява. Чи подолає він цю перешкоду на шляху до своєї мрії? Історія автобіографічна, тож автор на власному прикладі доводить, що не варто боятися, а впевнено йти своїм шляхом.

Той самий випадок, коли екранізація вийшла раніше за саму книгу. Не важливо, ходили ви на фільм «Позивний «Бандерас»», чи ні, обов’язково купіть і прочитайте цю книгу! Вона про те, які люди захищають наш з вами спокій та наше життя. Це книга-бойовик, заснована на реальних подіях. У зоні АТО у вересні 2014 року за «наводкою» диверсанта скоєно теракт — сепаратисти знищили маршрутку, загинуло дванадцятеро дорослих і дитина. Стає відомо, що інформатор ворога — службовець української армії, водночас шляхом радіоперехоплення з’ясовується, що в цьому регіоні чекають на прибуття полковника російського ГРУ. Розпочинається операція зі знешкодження диверсанта, здійснення якої доручають групі контррозвідників на чолі з капітаном Антоном Саєнком…

Основна ідея Мінськи полягає в тому, що «стабільність дестабілізує». Щойно система досягає рівноваги, поведінка людей, економічна політика та й власне бізнес — усе починає змінюватися. Унаслідок цього система стає слабкою та нестабільною.

Якщо любите економіку, а передусім – небанальну економіку, ця книга просто мусить увійти у ваш осінній мастрід-список! 

Щоб прочитати цю книгу, у вас є, як мінімум, дві причини: 1) її написав Андрій Любка; 2) якщо купите її в листопаді на Yakaboo, можете виграти спільний похід з Андрієм у Національну оперу України! Докладніше читайте тут.

Сюжет такий: п’яний суддя на пішохідному переході збиває на смерть молоду жінку і, ясна річ, без особливих зусиль уникає покарання. Але чоловік збитої – не з тих, кого можна купити чи залякати, він краще втратить усе, та відомстить. Психологічний трилер про сучасну Україну, де вартість людського життя вимірюється хабарами, а вбивці стоять у перших рядах на церковних службах…

Дебютний роман австралійської письменниці Гізер Морріс про силу кохання, віри й внутрішнього спротиву, завдяки яким можна пройти крізь найтяжчі випробування. Книжку написано на основі реальних подій. У 1942 році у концентраційному таборі «Аушвіц» зустріли одне одного Лалі Соколов та Гіта Фурман. У неї стерлося татуювання з порядковим номером, він мав набити новий… Це було кохання з першого погляду. Молодим людям судилося пережити страшні випробування, розлуку й омріяне возз’єднання, яке переросло у 56 років щасливого подружнього життя.

 

Тетяна Гонченко
Маю в житті чотири пристрасті: журналістика, подорожі, література і котики. Тож багато пишу, багато їжджу по світу, багато читаю і маю двох котиків. Зрештою, ці сфери тісно пов’язані: хороший журналістський текст – це теж література. А книги – це ще один спосіб подорожувати. Котики ж прекрасні самі по собі. Веду телеграм-канал про книжки: http://t.me/npzbvnkngchtn
https://www.facebook.com/atanoissapa

8 thoughts on “Мастрід листопада: 10 книг, які варто прочитати у останній місяць осені

    Залишити відповідь