Мастрід квітня. Читання на вихідні: насолоджуємося теплом і відкриваємо нових авторів

Вітаємо із серединою календарної весни і сподіваємося, що вас нарешті підхопив вир квітучих садів та закружляли аромати цвітіння. І в цьому гудінні джмелів і щебеті пташок знайдіть час для того, щоб усамітнитися та подарувати собі кілька (або й кільканадцять) годин приємного чтива.


13_7_04

Арундаті Рой «Бог Дрібниць»


Роман-дебют, який одразу приніс своїй авторці визнання й премію Букера. Він перенесе вас до Південної Індії, до Керали, сюжет розвиватиметься в маленькому містечку. Письменниця занурить в атмосферу кастовості, комунізму і традицій, які не дозволяють і найменшого переступу. Вона про те, як разом із жінкою покарали її дітей за те, що вона мала необережність покохати.


13_8_04

Анна Шила «Жінка війни»


25 історій, розказаних жінками, зібрала Анна Шила в збірці про новітню війну проти агресії. Військові, медики, волонтери та журналісти дозволяють подивитися на протистояння з їхнього боку. Вони боронять спокій і захищають тих, хто залишився в тилу. Жінки-воїни, героїні із сильним духом та волею зупинити ворога. Хто сказав, що у війни нежіноче обличчя…


13_9_04

Джон Апдайк «Іствікські відьми»


Іствік – містечко не просто тихе, а якесь навіть затхле. Тут неможливі якісь надзвичайні пригоди. Щочетверга в трьох подруг Александри, Джейн і Зукі традиційні посиденьки. Аж раптом вони зустрічають красунчика Дерріла Ван Горна, який береться навчати їх магії, адже переконаний, що в них неабиякий потенціал. От тільки подруги кидають спокусника. І він збирається помститись.


le_space_inside_02_19-19_1

Рут Мартін «Космічний світ»


Невгамовна Рут Мартін пропонує вирушити в нову мандрівку. Цього разу нас чекає космос з усіма дивовижами Сонячної системи. Маленькі і великі дослідники з допомогою картинок та стислих описів зможуть дізнатися більше про планети, зорі й галактики, супутники, екіпірування космонавтів та польоти на Місяць, а також врешті з’ясувати, що робить нашу Землю унікальною і придатною до життя.


13_10_04

Абрахам Мерріт «Гори, відьмо, гори! Повзи, Тінь, повзи!»


Натхненна традицією Едгара По, творчість Абрахама Мерріта справила неабиякий вплив на Говарда Лавкрафта, Рея Бредбері та цілу плеяду містиків. У цій книзі містяться дві класичні повісті. «Гори, відьмо, гори» – особливий зразок літератури, адже поєднує в собі нуар-детектив та давні чари. «Повзи, Тінь, повзи!» – переносить у легендарне прокляте місто Іс, оповите темною магією та скроплене кров’ю. Страшна казка оживає, щоби неабияк налякати.


13_11_04

Маргарет Геффернен «Невимірне. Великий вплив маленьких змін»


Кілька дрібничок можуть разюче змінити на краще життя. «Невимірне» покаже ту вервечку маленьких кроків, яка вже зараз може закласти початок великих змін. Їм не потрібен особливий час і місце. Якщо скоригувати те, як ми говоримо, слухаємо, бачимо й думає, то дуже скоро можна стати зовсім іншою, щасливішою людиною.


 13_13_04

Василь Шкляр «Самотній вовк»


Новий роман Василя Шкляра має в основі реальну історію. Українець – солдат Французького іноземного легіону – отримує завдання вивезти з окупованої Чечні дочку генерала. Та не так нагорода вабить його, як те, що там же в Чечні десь його дівчина-втікачка з кримінальним авторитетом. Динамічна розповідь та боротьба з російськими спецслужбами захоплять не на жарт.


13_14_04

Річард Фейнман «Та ви жартуєте, містере Фейнман»


Жартівлива автобіографія лауреата Нобелівської премії. Фізика-теоретика з чудовим почуттям гумору, який кожну лекцію перетворював на справжній екшн. Річард Фейнман, здається, опанував усе, що тільки міг: писання портретів, гру на барабанах… Ви тільки уявіть, у які пригоди він потрапляв. Та що там уявляти, нехай краще розкаже сам на сторінках цієї книги.


13_12_04

Анастасія Волховська «Афиновий Ведмедик. Календар мрійників»


Як зробити кожен день святом? Красиво синій Афиновий Ведмедик знає, як, а ще він – майстер планування та має чарівний календар, який навчить мрійників радіти кожен день. Ця книжечка – така собі скринька радості, наповнена цікавими справами, чудовим настроєм, прикольними головоломками й безконечним позитивом.


13_15_04

Григорій Козлов «Замах на мистецтво»


Світ мистецтва не такий уже й гарний та вишуканий. Там не бракує крові, скандалів та ворожості, але про це не прийнято говорити. Григорій Козлов у своєму мистецькому детективі розповість, у чому секрет успіху таємничої «Мони Лізи», чому Ван Гога зображують цілковито божевільним генієм, а ще розкриє низку інших мистецьких таємниць, про які не прийнято говорити.


Читати: Останні березневі вихідні. Що почитати, щоб весна повернулась

Читати: Новинки березня. 95 книжок від українських видавництв

Читати: Just do it! Мотивуйтеся правильно

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

19 thoughts on “Мастрід квітня. Читання на вихідні: насолоджуємося теплом і відкриваємо нових авторів

    Залишити відповідь