Що читають музиканти. Фронтмен гурту «MARU» Денис Дудко

Дует джазової співачки Ольги Лукачевої і басиста гурту «Океан Ельзи» Дениса Дудко сформувався в 2015 році. Зараз в гурті 6 людей і нещодавно вони випустили другий повноформатний альбом. У лютому 2018 року гурт виграв одну з найпрестижніших нагород Aprize від радіо Аристократи.

7 грудня в Caribbean Club «MARU» презентує свій другий альбом – POMPIDOU.

Спеціально для блогу Yakaboo Денис Дудко розповів про 7 своїх улюблених книг.

Книги я читаю за бажанням, яке виникає без прив’язки до місця, часу, обстановки. Коли починаю читати книгу, читаю її всюди, поки не закінчу. Іноді навіть в барі ввечері.

Я дуже люблю біографії — і книги, і фільми. Так як я музикант, у мене багато літератури про музику. Найцікавіші з них — це автобіографії музикантів, вони найчесніші.

Я дуже багато подорожую й іноді купую книги, коли в поїздках відвідую вінілові магазини. Чимало я привіз з Парижа, з блошиного ринку. Траплялися дуже красиві видання з фотографіями. Мені дуже приємно колекціонувати книги, їх можна читати, а можна дивитися і надихатися.

Знайомство з Гессе у мене почалося саме з цієї книги. Буквально з перших сторінок книга мене зачепила і захопила настільки, що як тільки закінчив, я почав читати її вдруге, відкриваючи вже нові деталі і нюанси, яких з першого разу не помітиш. Герман Гессе дуже добре передає природу людини, з усіма його внутрішніми бажаннями і демонами.

Цю книгу ще в юності мені порадив мій товариш, зробивши основний акцент на тому, що вона може бути цікава джазмену. А для мене цей час якраз був піком джазової активності.

Книга цікава тим, що всі глави йдуть порізно, але простежується свій порядок. Це хороша аналогія з джазом. Книга про стосунки людей, про ставлення людини до світу. Крім того, це дуже атмосферна книга: читаючи, ти повністю відчуваєш себе там — у тому місці, в той час.

Цю книгу вже улюбленого мною письменника я теж читав двічі. В ній дуже багато людського, оголені почуття, емоції. При цьому в сюжеті присутня містика і музика — дуже неконкретна, відчуваєш все на емоційному рівні.

Майлз Девіс «Miles: The Autobiography» (Simon&Schuster, 2011)

Це найкраща біографічна книга, яку я читав. По-перше, Майлз Девіс — мій кумир. По-друге, книга написана їм самим, і тому дуже чесна і відверта. Часом навіть бентежить, наскільки він прямо, без прикрас описує своє життя в музиці і поза.

Що читають музиканти. Фронтмен гурту «MARU» Денис Дудко 0

Ще одна автобіографія, тільки тепер від рок-музиканта. Книга наповнена деталями життя фронтмена супервідомої групи Red Hot Chilly Peppers. Кідіс описує свій творчий шлях зі шкільних років, де він познайомився з Флі, з яким згодом вони і створили одну з найвеличніших груп сучасності.

Це історія однієї з моїх найулюбленіших груп, яка вплинула на мене, як на музиканта в цілому. Книга рясніє подробицями життя рок-зірок, включаючи відносини з наркотиками, жінками і між собою.

Ця книга про моє найулюбленіше місто. У ній є згадки конкретних місць у Парижі. Приємно уявляти собі місто, відчувати його атмосферу, коли читаєш цю книгу великого письменника. Під час поїздок до Парижа хочеться пройтися місцями, де збиралася творча інтелігенція і богема Парижа 20-их років. 

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

9 thoughts on “Що читають музиканти. Фронтмен гурту «MARU» Денис Дудко

    Залишити відповідь