Літературна мапа світу: Курков, “Війна і мир” та “Персеполіс”

Користувач сайту Reddit – Backforward24 створив літературну мапу світу.  Для неї обрав по одному найбільш популярному та впливовому, на його думку, літературному твору із кожної країни.


Звісно, мапа виглядає дуже суб’єктивно. Україну зокрема репрезентує Андрій Курков із романом “Пікнік на льоду”. Вочевидь, це один із найвідоміших українських романів закордоном.

Наприклад, Росію представляє “Війна і мир”. Хоча на цьому місці міг би бути якийсь із романів Достоєвського. Велику Британії – “Гордість та упередження” Джейн Остін, а не Шекспір чи Діккенс. Іспанію – Карлос Руїз Сафон, а не “Дон Кіхот”.

Одним із найцікавіших аспектів є літературна презентація країн Африки, Південної Америки та Азії, про які ми так мало знаємо.

І ще декілька прикладів:

Канада“Енн із Зелених Дахів” Люсі Мод Монтгомері
США“Вбити пересмішника” Гарпер Лі
Іран “Персеполіс” Маржан Сатрапі
Китай“Сон в червоному теремі” Цао Сюецинь
Туреччина“Мене називають Червоний” Орхан Памук
Швеція“Дівчина із татуюванням дракона” Стіг Ларссон

[Map] Literature Map of the World(5735×2913)

Джерело: www.indy100.com


Читати: Прочитати світ. По книжці із кожної із 196 країн

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

12 thoughts on “Літературна мапа світу: Курков, “Війна і мир” та “Персеполіс”

    Залишити відповідь