Крок до мрії: 5 книжок, з якими ви за місяць опануєте нові уміння

«Можна по вісім годин на день вчитися закидати м’яч у кошик, але якщо робити це неправильно, то досягнеш тільки одного – доведеш до досконалості неправильні кидки», – говорив легенда баскетболу Майкл Джордан. Зізнаємося, що у кожного з нас є нереалізовані плани щодо самоосвіти. Це може бути недовчена англійська, мрія малювати, навчитися красиво говорити або навіть піти на танці.


У сьогоднішній підбірці пропонуємо зробити перший крок від мрії до реальності. Нові вміння і навички стануть ближчими. Тим більше коли поруч є найкращий учитель – книжка.

Сміливого вам читання!


ba72eb78d722474b9ca5032b9695fbaf

«От знаний к навыкам. Универсальные правила эффективной тренировки любых умений» 
Ерік Вулвей, Дуг Лемов, Кейті Ецці


“Вік живи – вік учись” – і ця книжка саме для тих, хто зробив цю фразу одним з девізів свого життя. Вступайте в діалог з авторами й осягайте мудрість персонального прокачування.

Під час читання ви опинитесь немов в тренажерному залі – досвідчений коуч покаже вам всі необхідні вправи та детально пояснить, як їх правильно виконувати.

Знайдеться і чимало сюрпризів: маленьких фішок для спілкування і саморозвитку. Наприклад, батьки можуть застосувати секрети похвали в спілкуванні з дітьми, а офісні співробітники – осягнути спритні трюки для переговорів.


3012cb18f13b4d0a9c64b46f7232277d«Скорочтение. Как запоминать больше, читая в 8 раз быстрее» Пітер Камп


Отримайте суперздатність нашого часу, яка існує не тільки в кіно. Чи вірите ви, що зможете прочитувати видання в книжковому магазині, не доходячи до каси? Перевірте!

Так, швидкочитання – це не тільки вміння читати швидко, але і уміння добре розуміти й запам’ятовувати при цьому. Камп натренує кожну з цих складових успіху окремо і разом.

Важливо, що “Скорочитання” – не просто книжка-тренінг з щоденними вправами, але і посібник з фундаментальних принципів навчання чому-небудь.

Якщо готові серйозно присвятити себе завданням, то через деякий час вас чекає “приз” – 1200 слів за хвилину і десятки прочитаних книжок.


d8fef97bb65d4ec48bb2b3fb3bfee257

«Как привести дела в порядок. Искусство продуктивности без стресса» Девід Аллен


Побалуйте внутрішнього перфекціоніста і досягайте дзену упорядкування рутини – від “сенсея” з десятками років досвіду. Талант автора щодо порядку видно вже з організації книжки: легкий, виразний стиль, чіткий поділ на глави, місткі формулювання, відсутність зайвого та іншої “води”.

Ален не обіцяє чудес – за хвилину справу не зробиш. Але він докладно розповість, що і як робити для створення особистої системи продуктивності й організованості.

З ним ви позбудетесь від прокляття нашого часу – вічного стресу від незроблених завдань. Ваші плани будуть виконуватися все краще, а життя стане в рази спокійнішим.


733783971edf48d09a7646a3fbbe4350

«Вы сможете рисовать через 30 дней. Простая пошаговая система, проверенная практикой»
Марк Кістлер


Все і справді просто: 30 уроків, на кожен – по 20 хвилин, пара олівців, гумка, папір або блокнот. І один позитивний результат.

Теорії малювання мінімум, зате практики, веселої і захопливої – багацько. І це не прості рецепти малювання (почніть малювати кота з овалу… ), а доступні пояснення законів зображення, і водночас корисні поради.

Книга Кістлера подарує вам дитячу радість творчості, розкріпачить і позбавить страхів і комплексів перед образотворчим мистецтвом (і не важливо, що у вас було в школі з малювання!).

“Ви зможете” – ідеальна для перших кроків. І як підручник малювання, і як завзятий психологічний тренінг з віри в себе.


ad982f206fec491481277bdfe04aa218

«Презентации в стиле TED. 9 приемов лучших в мире выступлений» Кармін Галло


Майже кожен любитель технологій, саморозвитку та підприємництва чув про інтелектуальний майданчик TED – “де талановиті люди чують ідеї інших талановитих людей”.

Галло потрудився і вивчив безліч чудових спічів на TED – і вивів дев’ять яскравих способів зробити ваші промови та презентації ще соковитішими і кращими.

Це зовсім не квантова фізика – тут зібрані життєві поради, які може застосувати кожен з нас. Тим більше, на кожну рекомендацію є приклад, який ви зможете досліджувати самостійно (такі як Білл Гейтс і москіти).

Уміння подавати ідеї сьогодні не менш важливо, ніж здатність їх створювати. Підсильте свої таланти умінням їх підносити – і діліться зі світом!


Ще чотири корисні нон-фікшн книги про корисні уміння:

«Успішні виступи на TED. Рецепти найкращих спікерів» Кріс Андерсон
«Стратегії і тактики спілкування» Патрік Кінг
«Пиши, сокращай. Как создавать сильный текст» Людмила Сарычева, Максим Ильяхов
«Любов та бюджет» Любомир Остапів


Читати: Чотири новинки Yakaboo Publishing до Книжкового Арсеналу
Читати: Усі найкращі новинки Книжкового Арсеналу на Yakaboo
Читати: Книжки, якими надихалися CEO відомих корпорацій
Читати: Наука про письменництво, або Що почитати про хороші тексти?

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

11 thoughts on “Крок до мрії: 5 книжок, з якими ви за місяць опануєте нові уміння

    Залишити відповідь