Komubook оголосив збір коштів на другу чергу видань

Краудпаблішингова платформа Komubook оголосила про початок збору коштів на другу чергу видань українською мовою.

До неї увійдуть:

– захоплююче “Покоління Х” Дуґласа Коупленда;
– культовий фантастичний роман “Чи мріють андроїди про електричних овець?” Філіпа Діка;
– перше українське видання Маркіза де Сада “Філософія в будуарі”;
– скандальний “Голий ланч” Вільяма Берроуза;
– ностальгійна повість “Сніданок у Тіффані” Трумена Капоте;
– знаменита антиутопія “Ми” Євґєнія Замятіна;
– перший non-fiction проект – праця одного з найвідоміших філософів сучасності Алена Бадью “Етика. Есе про розуміння зла”.

Засновники проекту зазначають, що намагалися зробити підбірку максимально різноманітною, щоб кожен зміг знайти собі щось до душі, не відступаючи ні на крок від загального правила Komubook – видавати твори першокласних письменників, репутація яких підтверджена десятиліттями та навіть століттями читацької уваги. Як і під час першої черги, на сайті платформи будуть поступово викладати уривки перекладів, щоб читачі могли пересвідчитись у їхній якості. Інформацію про перекладачів, вигляд обкладинки, формат, орієнтовну кількість сторінок та інші параметри книжки можна знайти на сторінці кожного видання. Збір коштів триватиме від 2 березня до 1 травня 2016 року.

Нагадаємо, до першого випуску Komubook увійшлі такі видання:

“Серце пітьми” Джозефа Конрада

“Місіс Делловей” Вірджинії Вулф

“Наркота” Вільяма Берроуза

“Страх і відраза в Лас-Вегасі” Хантера С. Томпсона

“Затьмарення” Філіпа К. Діка

Komubook – перша українська платформа краудпаблішингу. Схема роботи проекту така: пропонується певна книжка і оцінюється вартість її видання; після цього оголошується збір коштів, який може тривати від 30 до 60 днів; коли назбирається потрібна сума, книжка видається, а кожен, хто зробив внесок, отримує свій примірник.

У випадку, якщо необхідну суму зібрати не вдалося, Komubook або дофінансовує видання своїми коштами, або ж повертає гроші усім учасникам, які зробили внесок.

Проект націлений в першу чергу на видання художніх творів відомих зарубіжних авторів, які давно мали б стояти на полицях українських книгарень, але з тих чи інших причин ніхто з традиційних українських видавців за це не береться.

19 thoughts on “Komubook оголосив збір коштів на другу чергу видань

    Залишити відповідь