Книгу року BBC отримали Галя Ткачук і Таня Малярчук

9 грудня традиційно журі премії Книга року BBC оголосило переможців. Найкращими книжками 2016 року стали: у дорослій категорій – роман “Забуття” Тані Малярчук (Видавництво Старого Лева), у дитячій – “Тринадцять історій у темряві” Галі Ткачук (Темпора). 


Переможці отримають винагороду по £1000 у гривневому еквіваленті. До короткого списку премії потрапили п’ять дорослих романів і чотири дитячі книжки, до довгих 14 дорослих видань і 13 дитячих.

Фото: ЛітАкцент / Deutsche Welle
Фото: ЛітАкцент / Deutsche Welle / Галина Ткачук і Таня Малярчук

“Цьогорічний переможець Книги року піднімає дуже важливі проблеми – про пам’ять, про те, як минуле пов’язане з сьогоденням, а також про самоідентифікацію суспільства і людей в ньому. Протягом останніх дванадцяти років Книга року BBC знайомить українського читача з найкращими творами сучасної української літератури. Роман Тані Малярчук посів гідне місце серед блискучих лауреатів нашого конкурсу”, – прокоментував переможців голова Європейського департаменту Всесвітньої служби ВВС Артем Лісс.

Керуючий директор ЄБРР із внутрішніх і зовнішніх зв’язків Джонатан Чарльз сказав: “Сьогодні вже п’ять років, як Культурна Програма ЄБРР стала партнером ВВС Україна у справі підтримки нової літератури для дорослих і дітей. Зараз, у 2016-му, світ виглядає зовсім не так, як виглядав у 2012-му. Багато що змінилося, і нові виклики постають перед нами щодня. Проте важливо не забувати той урок, якого нас вчать страшилки з цьогорічної Дитячої Книги Року ВВС: не всі монстри справжні, деякі монстри – просто незвичайні, але дружні створіння, а темряву перемагає сміх”.


Премії “Читач року-2016” отримали Ганна Кобилякова за рецензію на книгу Катерини Бабкіної “Шапочка і Кит” та Олена Романенко за рецензію на книгу Мирослава Лаюка “Баборня”. Обидва переможці отримають електронні книги у подарунок від ВВС Україна.


До журі премії Книга року ВВС-2016 входили:

  • Віра Агеєва, професор, Національний університет “Києво-Могилянська академія”.
  • Ольга Герасим’юк, журналістка.
  • Андрій Курков, письменник.
  • Світлана Пиркало, письменниця, радник із питань культури ЄБРР.
  • Марта Шокало, випусковий редактор ВВС Україна.

Читати: Пам’ять про синього кита часу. Рецензія на “Забуття” Тані Малярчук

Читати: Таня Малярчук написала історичний роман – презентація на Форумі видавців


Джерело: bbc.com

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

5 397 thoughts on “Книгу року BBC отримали Галя Ткачук і Таня Малярчук

    Залишити відповідь