#YakabooBingoAutumn2018: Книжки-вогонь для тих, хто добряче змерз

Раніше ми вже пропонували вам підбірку «теплих» книжок для бабиного літа, а тепер запускаємо важку артилерію — таких, що аж пожежа. Відчиняймо кватирку, бо зараз буде гаряче.

Праця гуру пікапу про те, як побудувати міцні здорові стосунки, містить стільки гарячих сцен у розділі “Поліаморія”, що її сміливо можна відносити до книжок, які палають вогнем пристрасті. Серйозне і водночас іронічне чтиво, яке балансує на межі нон-фікшну та автобіографії, додасть гостроти перченими епізодами та загорне у теплу ковдру зворушливим фіналом. Та, майте на увазі, книжка тільки для повнолітніх (все через ту ж “Поліаморію”).

У цієї книжки обкладинка в теплих тонах, а ще вогняний персонаж. Червоний дракон – не тільки стримувана пожежа у мозку психопата, він випалює свого носія зсередини. Та й помста брехунові, який спалахнув смолоскипом на парковці, – гарячий слід ненаситного звіра. Обережний маніяк не залишає слідів, деякі маскує вогнем. А що може спинити Дракона? Вогонь? Можливо, але вогнепальна зброя певніша. 

Спекотне літо в Іспанії відтіняє сімейну драму: страждання Софії через невідому хворобу егоїстичної матері. Здається, що на лікаря Ґомеса – остання надія, остання надія доньки звільнитись від гніту матері та іпохондрії. Загадка, яку треба розв’язати, діагноз, який потрібно поставити. У морі серед жалких медуз Софія відкриває для себе раніше незнані бажання. «Гаряче молоко» — книжка про сексуальність та маніпуляцію.

Пожежник не гасить вогонь, він вміє контролювати полум’я. Четвертий роман сина Стівена Кінга – постапокаліпсис у чистому вияві, де Землю захопила чудернацька смертельна хвороба Draco Incendia Trychophyton – хворі спочатку знаходять на собі сяючі смужки, немов у драконів, – смертельна краса, а потім спалахують живцем. Чоловік у костюмі пожежника приборкав вогонь всередині, а вагітна Гарпер Ґрейсон мріє вберегти ще не народжене маля.

Гарячий психологічний трилер. Аарон Фок колись тікав подалі з рідного містечка. Ось тепер через два десятки років вже федеральним агентом повертається додому після звістки про трагічну смерть товариша. Це літо спекотне та посушливе, і от-от може спалахнути пожежа, тому Аарон разом з місцевим полісменом поспішає розкрити таємницю загибелі товариша, поки сліди не знищив вогонь. Та в цьому містечку аж надто багато секретів. 

Журналістка не погарячкувала, змінивши кар’єру у медіа на винні льохи, повні запилюжених пляшок. Хмільна історія про те, як здобути роботу мрії, яка п’янить і в прямому, і в переносному сенсах. Книжка-аромат і вишуканий букет червоного, білого, рожевого… Чи, може, ігристого? Від самої згадки про неймовірні винні смаки рожевіють щічки і стає гаряче? Що ж, ви готові навчитись розбиратись у вині, як професіонал.

Вогненні латиноамериканські пристрасті у короткій прозі титана магічного реалізму. «Усі вогні – вогонь» справедливо вважають однією з вершин творчості Хуліо Кортаса, з якої чи не найкраще починати знайомство з автором, готуючи ґрунт для сприйняття романів. Багата мова та химерний сюжет творять несподівані повороти, які захоплюють з перших рядків. П’ятірка оповідань перекладена майстром чуттєвої прози Юрієм Покальчуком, ще три – талановитим Сергієм Борщевським.

Бачите вогонь на обкладинці? Він тут не дарма. Хоча «Керрі» більше про вогонь сорому дівчинки, з якою надто релігійна мати не спілкується на звичні теми, вогонь віри, від якого божеволіють, а ще вогонь відплати, до якого все йдеться. Дебютний роман Стівена Кінга – болючий і жорстокий сюжет нерозуміння і цькування, який не забувається навіть через роки. А ще він про те, якою страшною буває помста за приниження.

Нове від титулованої авторки «Несказаного». Селесте Інґ моделює ідеальне місто, у якому все ідеально функціонально та практично. Здається, і життя тут у всіх має бути правильне, розмірене, як у мріях про щастя. Ідеальне для матерів, ідеальне для дітей. Але, якщо може статись щось погане, то обов’язково станеться, неможливо цілком реалізовувати задумане. Спалахують пожежі, вони спалюють, але й дають новий початок.

Вогняна шевелюра теперішнього президента Америки бісить мало не півсвіту. Але як же така вельми непідходяща персона піднялась на політичний Олімп… Оглядач-проноза Майкл Вулф спостерігав за передвиборчою кампанією та першою реакцією на перемогу штабу скандального кандидата. Чого він там тільки не побачив – і все це іронічно (сатирично) описав у своєму товстенькому лонгріді. Цю книжку у США розмітали, як гарячі пиріжки на вокзалі, – всього за три дні після прем’єри продали мільйон примірників.

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

9 thoughts on “#YakabooBingoAutumn2018: Книжки-вогонь для тих, хто добряче змерз

    Залишити відповідь