20 найкращих книг про здорове харчування в 2018 році

У житті кожної людини рано чи пізно настає час, коли вона хоче щось змінити. Зараз сучасний світ базується на здоров’ї, здоровому способі життя і правильному харчуванні. Це тренд, корисна традиція, до якої важливо долучитися. Варто тільки почати. Ми рекомендуємо це зробити з прочитання книги про здорове харчування. У цій збірці ви знайдете корисні рекомендації від популярних експертів, методи і правила відомих дієтологів, а також багато іншої освітньої інформації, що дозволяє кардинально покращити стан здоров’я, і, власне, змінити життя в цілому.


Джулія Ендерс «Внутрішня історія. Кишечник – найцікавіший орган нашого тіла»


19_11_07

Книга у формі казкової притчі про кишечник і його мікрофлору. Тут в гумористичному стилі описані наукові факти, про які ми боїмося говорити, але які абсолютно природні.

Усередині кожного з нас живе сто мільярдів жителів, які можуть як нашкодити, так і навести порядок в «своєму домі». Все залежить від розумного ставлення людини до свого внутрішнього мікрокосмосу. Джулія Ендерс переконана, що саме від роботи кишечника залежить хороше самопочуття, настрій, психічний стан кожного індивіда. І дійсно, коли людина голодна, вона нервова і зла, але тільки варто-но поїсти, як настрій змінюється і з’являється посмішка. А ще автор говорить про те, що кишечник формує третину імунної системи, переробляє їжу в енергію, виробляє двадцять власних гормонів. Загалом, тут дуже багато подібної цікавої інформації.


Бернадетт Файзерс «Маленькая книга BIG похудения»


19_12_07Наступна книга здорового харчування містить найбільш ефективні альтернативи поширеним і відомим методам схуднення, які автор перевірила на власному досвіді. І які допомогли їй скинути більше 30 кілограм. Видання нараховує 31 правило зниження ваги. Крім питань корекції фігури, в книзі багато цікавого про вплив голодування на організм, розглянуто міфи про проблему схуднення, про цукор і правильне харчування в цілому. Невеликі, але досить ємні висловлювання про позитивний настрій і здоровий спосіб життя. А також пізнавальна добірка медичних статей про функціональні особливості організму.


Арнольд Ерет «Живое питание по методу доктора Эрета»


11_08_07Ексклюзивна дієта від Арнольда Ереті полягає в природному методі лікування організму. Варто просто замінити звичний раціон харчування «живими» продуктами, наприклад свіжими овочами та фруктами, різними видами насіння і горіхів. По завершенню програми ви очистите свій організм від шлаків, які роками збиралися всередині вас внаслідок прийому неприродною їжі, приправ, штучних вітамінів, різних мінеральних речовин. Автор книги про здорове харчування дає слушні поради, пропонує різні варіанти меню і зрозуміло пояснює суть помилок щодо їжі, які важливо викорінювати.


Патриція Барнс-Сварні, Томас Сварні «Здоровое питание в вопросах и ответах»


11_09_07З цієї книги про правильне харчування треба починати, коли питання стоїть про поліпшення здоров’я шляхом правильного харчування. Більше 500 відповідей на найпоширеніші і найбільш актуальні питання щодо правильного харчування допоможуть позбутися від зайвої ваги, поліпшити загальне самопочуття, привести себе в повний порядок. У книзі чимало інформації, заснованої на сучасних наукових дослідженнях, викладені раціони харчування, найбільш поширені дієти і міфи, пов’язані з правильністю прийому їжі. Автори книги закликають бути більш свідомими і ретельно підходити до відбору продуктів харчування, їх приготування і зберігання. Крім того, чтиво допоможе розібратися в хімічному складі продуктів, дізнатися про причини харчових алергій та отруєнь. З розділу «найкращі книги про харчування» ця, однозначно, «must have» до прочитання.


Волтер Віллет, Патрік Скеррет «Химия здорового питания»


19_13_07Якщо вас цікавить здорове харчування, книга відомого доктора Гарвардської медичної школи буде дуже до речі. Пан Віллет описує і викриває різні міфи, що стосуються дієт, пропонує розглянути унікальну, власноруч розроблену піраміду здорового харчування. Взявши за основу результати сучасних досліджень вчених про жири, білки і вуглеводи, автор пропонує інноваційні рецепти і цікаві зразки меню, які убережуть від багатьох хронічних захворювань. Цікава гастрономічна література!


Аллен Карр «Начни худеть сейчас. Легкий способ сбросить вес – теперь еще легче и еще эффективнее»


19_14_07Книга являє собою легкий, а головне безпечний спосіб зниження зайвої ваги. Унікальний і вдосконалений метод схуднення, який дозволить їсти все, що ви захочете, коли вам того захочеться, не відмовлятися від солодкого і при цьому залишатися струнким. З книги зі здорового харчування ви дізнаєтеся, як скинути зайві кілограми, при цьому не виснажуючи свій організм різними дієтами і силовими вправами.


П’єр Дюкан «Я не умею худеть»


19_15_07Це не просто книга, а ціла система (з чотирьох етапів) переходу на правильне харчування. У ній дуже пізнавально розповідається про білки, жири, вуглеводи, їх вплив на людський організм. Автор надає конкретний список продуктів, які можна і потрібно вживати. Його метод схуднення розрахований не на тих, кому заважають два кілограми на стегнах. Це довгий шлях людей, які насправді потребують втрати ваги, поліпшення свого здоров’я. Важка робота тривалістю не в один місяць, яка веде до зміни способу життя в цілому. Результати людей, про яких ви дізнаєтеся з книги про правильне харчування, дійсно вражають. Є неймовірними, і в той же час – переконливими.


Василь Смольний «ПП для ТП. Правильное питание для тренировочного процесса»


11_07_07

Ця книга докладно описує процес позбавлення від надмірної ваги, дає корисні поради щодо правильного харчування і супутньої фізичної активності. Вона буквально руйнує міфи про схуднення, які, на жаль, видають за правду в інтернеті і на інших ресурсах. На думку автора, худнути необхідно повільно, але впевнено. Свої ідеї він підтверджує науковими фактами з прикладами з реального життя.

Найкращі книги про здорове харчування кажуть, про те, що можна схуднути. Але, мало хто з них розбирає проблему докорінно, надає чіткий мануал поліпшення себе, свого харчування і здоров’я. Ця книга якраз з їх числа.


П’єр Дюкан «350 рецептов диеты Дюкан»


19_16_07Відмінна книга здорового харчування від відомого дієтолога Франції П’єра Дюкана, в якій ви познайомитеся з його авторською методикою схуднення. Курс складається з 4-х етапів і більше 350 різних рецептів, які не лише принесуть моральне і фізичне задоволення, а й дадуть можливість насолоджуватися улюбленими стравами, без будь-яких обмежень! Це самий що не є «смачний шлях» до ідеальних «90-60-90». Дана методика допомогла таким відомим зіркам, як Пенелопа Крус, Дженніфер Лопес, Карл Лагерфельд та інші.


Алі Бузарі «Ингредиенты. Химия и алхимия гастрономического творчества»


19_17_07Ексклюзивний і мега цікавий посібник про хімічний і фізичний склад нашої їжі, про життя і незвичайні пригоди білків, жирів, вуглеводів, води, мінералів і ін. Складових нашого раціону. З книги про здорове харчування ви дізнаєтеся, яким чином те, що відбувається з вищеназваними елементами під час приготування, впливає на якість їжі та її смак. А також – як інгредієнти можуть взаємодіяти між собою. Озброївшись знаннями з книги, ви не тільки перетворите процес приготування їжі на магічне дійство, а й повністю задовольните власні кулінарні та творчі пориви. Автор розкриває методи, якими можна адаптувати будь-яке меню, навчитися готувати без рецептів, а головне, легко пояснює складні речі за допомогою наочних ілюстрацій і метафор.


Колін Кемпбелл, Томас Кемпбелл «Китайское исследование. Результаты самого масштабного исследования связи питания и здоровья»


11_03_07Пориньте у світ різних експериментів і спостережень в плані їжі! З цієї книги з правильного харчування можна дізнатися про вплив того, що ми їмо на те, «чим ми хворіємо». Матеріал складається з двох частин: у першому розділі викладу результати багаторічних спостережень взаємозв’язку різних хвороб і продуктів харчування. Автор приходить до висновку, що, чим більше тваринного білка вживається людиною, тим вище шанс захворіти на цукровий діабет, серцево-судинними недугами і раком. У книзі розглядаються причинно-наслідкові зв’язки звичок харчування і хвороб, а також поради, що дозволяють в житті ніколи не зустрітися віч-на-віч з подібними проблемами. Другий розділ присвячений державній політиці в сфері харчування. Видання наповнене великою кількістю цифр, назв хімічних речовин і реакцій, а також медичних термінів.


Ребека Скрітчфілд «Ближе к телу. Как перестать мучить себя и начать жить без диет и вредных привычек»


11_04_07Якщо взяти найкращі книги про правильне харчування, то ця, одна з небагатьох, дозволяє змінити звички харчування без болісних стресів і виснаження. У ній багато говориться про спосіб життя, усвідомленості власного ставлення до харчування. На думку автора, до їжі треба підходити раціонально: якщо є бажання їсти солодке, то потрібно це робити, головне в міру. І тоді проблема переїдання зникне сама по собі. Ви знову полюбите себе і своє тіло, відчуєте прилив енергії і, звичайно ж, легко зміните звичний спосіб життя. На тему правильного харчування книга ця, безумовно, в плані мотивації є найкращою.


Наталія Самойленко, Наталія Могилевська «Наталья Могилевская. Худеем вместе»


11_05_07Відома співачка, разом зі своєю подругою, діляться секретами схуднення. З книги про правильне харчування ви дізнаєтеся, як Наталя досягла надзвичайних результатів за досить короткий час. Виявляється, вона худла завдяки збалансованому і правильному харчуванню – ніякої магії! А головне, повторити таке може кожен. Зазначена методика повністю виключає стан голоду і передбачає розумне споживання корисних мікроелементів і калорій. Ніякі гастрити і інші проблеми з шлунково-кишковим трактом після проходження даного комплексу вам будуть не страшні. Застосовуючи поради цієї книги про харчування можна не тільки навчитися правильно їсти, а й полюбити себе, почати жити по-справжньому.


Оксана Зубкова, Анна Лубневська «Обнаженная еда. Вкуснейшие рецепты для здоровья, красоты и женственности»


19_18_07Життя занадто коротке, щоб витрачати його на чергові дієти й усілякі гастрономічні обмеження. Наступна авторська програма – для оздоровлення і омолоджування організму, яка без зайвих труднощів навчить вас підтримувати тіло і дух в хорошій формі, завжди виглядати підтягнутим. З книги про здорове харчування ви дізнаєтеся багато цікавих рецептів, що дозволяють за короткий час досягти необхідних результатів.


Девід Перлмуттер «Еда и мозг. Что углеводы делают со здоровьем, мышлением и памятью»


06_01_07

З цієї книги з харчування ви дізнаєтеся про взаємозв’язки між людським інтелектом і звичками харчування, а також різних порушень роботи мозку з соматичними захворюваннями. Виявляється, вуглеводи – це повільна смерть функціональності нашого мозку! Девід Перлмуттер заявляє: безліч проблем, таких як стреси, погана пам’ять, постійні головні болі, сумний настрій – все це можна легко вилікувати. Варто тільки відмовитися від деяких продуктів харчування. Почавши їсти вибірково, можна не тільки поліпшити свої фізичні дані, але і, одночасно, налаштувати розумову діяльність. Якщо ж ви не належите до ряду тих, у кого є перераховані вище проблеми, для вас є окремі поради. Щодо того, як довше зберегти гарне самопочуття, привести свій інтелект до якісно вищого рівня.


Керолін Стіл «Голодный город. Как еда определяет нашу жизнь»


11_02_07Ця книга правильного харчування наводить на глибокі роздуми про їжу, загальну систему і ланцюги харчування в міських умовах, а також глобальність впливу сформованої суті речей. Цікава, докладна розповідь про структуру харчових рівнів, які не тільки мають місце в мегаполісах, але і, звичайно ж, є важливими складовими людського життя. Автор зачіпає проблему напівфабрикатів, магазинів самообслуговування, нашого з вами марнотратства в питанні відходів. А також проблему залежності людства від харчових гігантів – фабрик, які виробляють їжу, часто неналежної якості. З цієї книги про харчування можна дізнатися багато цікавого, після чого ви вже ніколи не будете дивитися на продукти харчування на полицях супермаркетів як раніше. Зробите для себе певні висновки, що, безсумнівно, позитивно позначиться на вашому харчуванні і здоров’ї в цілому.


П’єр Дюкан «60 дней с доктором Дюканом»


19_19_07Книга дає поштовх до початку правильного, а головне, корисного життя. Разом з автором книги ви пройдете нелегкий шлях до своєї мети. У вас буде можливість скинути від 10 кілограм ваги всього за 60 днів! Безліч авторських унікальних порад з харчування, окремі списки меню і покупок продуктів, велика кількість простих фізичних вправ і купа рекомендацій, як не зійти з дистанції достроково – все це і багато іншого, викладено в цьому посібнику. Візьміть книгу на озброєння, і у вас більше не буде ніякого зайвої ваги, стресів і психічних розладів!


Ірена Гумовська «Десять заповедей здорового питания»


19_20_07Багато з нас свято впевнені в тому, що їдять «правильні» продукти. Але чи так це насправді? Це легко дізнатися, зіставивши «себе» з 10-ма заповідями автора про здорове харчування. Від прописаних правил можна отримати реальний позитивний ефект як для загального самопочуття, так і для функціонування окремих органів. Крім того, ви навчитеся підтримувати себе в ідеальній формі і, отже, будете жити в гармонії з самим собою.


Стівен Гандрі, Олівія Бел-Буель «Рослинний парадокс. Приховані небезпеки в здоровій їжі, від яких ми хворіємо та гладшаємо»


19_21_07Відома істина імені Стівена Гарді – здоров’я людини розпочинається зі здорової їжі. Іменитий доктор описує небезпечні ситуації в роботі організму, пов’язані з лектинами, а також способи їх запобігання. З революційної точки зору автор дивиться на приховані компоненти в «здорових» продуктах, таких як фрукти, овочі та цільні зерна. Продукти, які призводять до збільшення ваги і погіршення стану здоров’я. Отже, розповідає, як ці ж продукти використовувати правильно.


Олексій Ковальков «Методика доктора Ковалькова. Победа над весом»


19_22_07У виданні представлена унікальна методика схуднення від відомого дієтолога, змінила долю багатьох людей по всій планеті. Безпечна для здоров’я і дуже ефективна, про що говорить яскравий приклад того таки Ковалькова. Всього за 7 місяців йому вдалося схуднути на цілих 70 кілограмів! Книга науково обґрунтовує вплив оточення на наш організм, а отже і ваги, знайомить з основними закономірностями здорового харчування, правильного способу життя. Викладено корисні поради, багато з яких розглядаються на прикладах з життя реальних людей. Слідуючи своїй методиці, автор стверджує: легко не буде, варто запастися терпінням і сміливо рухатися до своєї мети. Тільки так можна досягти гармонії з собою і своїм харчуванням.


Друзі, ми, до речі, змінили формат розсилки. Хочете поглянути? Підписуйтеся і щоп’ятниці отримуйте від нас поновлення на пошту:

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

178 thoughts on “20 найкращих книг про здорове харчування в 2018 році

    Залишити відповідь