Топ 15 найкращих книг про моду і стиль

Сучасні жінки і чоловіки все частіше прагнуть виглядати краще – бути більш доглянутими і стильними. І останні модні тенденції сприяють цьому як ніколи. Але без простих правил побудови особистого гардеробу і, хоча б невеликого розуміння історії моди, домогтися бажаного гармонійного образу досить складно. Розібратися з азами даної області, її більш складними професійними моментами, вам допоможуть найкращі книги про моду і стиль. З їх допомогою ви оволодієте ефективними інструментами і зможете удосконалити власний стиль. Пам’ятайте, мода – невід’ємна частина світового мистецтва. І щоб усвідомити всі її тонкощі, потрібно докласти чимало зусиль.


Тетяна Соловей, Соня Кваша, Вєня Брикалін «Ukraine in Vogue»
(ArtHuss, 2018, ред. Ольга Сушко)


ukraine in vogueЦей захоплюючий фотоальбом присвячується 5-річному ювілею журналу Vogue в Україні. У книзі представлені найкращі матеріали, зібрані протягом останніх 5-ти років. Матеріал складається з 7 розділів, в яких відображені такі області фешн-індустрії, як: обкладинки і імена, які стали відомі завдяки Vogue в Україні, різні геолокації зйомок і арт-проекти, колірна гамма і романтика, а також фото найкрасивіших чоловіків. Дане видання можна вважати правдивим щоденником з життя редакції Vogue in Ukraine. Редактори згадують і розповідають про важкі і успішні угоди, захоплюючі планерки, навколосвітні зйомки, складні інтерв’ю і, звичайно ж, радості виходу кожної нової одиниці журналу.


Наталя Найденська, Інесса Трубєцкова «Мода. Цвет. Стиль»
(Эксмо, 2011)


мода цвет стильКнига від відомих іміджмейкерів може цілком стати джерелом вашого натхнення і стимулом почати роботу над собою. Подібні найкращі книги зі стилю вчать безпомилково підбирати колірну гамму одягу, макіяж, аксесуари і т.д., що, звичайно ж, зробить з вас чарівно красиву, стильну жінку. Теорії і історичних фактів в книзі трохи, авторських корисних порад – величезна кількість. Як скорегувати фігуру, зробити очі виразнішими, приховати зморшки і створити візуальний ліфтинг-ефект шкіри, застосовуючи лише правильне поєднання кольорів – відповіді на ці та інші питання в цьому захоплюючому посібнику.


Джеймі Кет Каллан «О-ла-ла! Секрети французького шарму»
(КМ-Букс, 2017, пер. Тетяна Заволоко)


о ла лаФранцуженки завжди відрізнялися стилем і вишуканістю. Їм властива особливе майстерність у вирішенні будь-яких б’юті-питань, і дана книга тому вагомий доказ. З книги про моду ви дізнаєтеся багато нового про француженок, адже Джеймі Кет Каллан знає більше, ніж ви можете навіть подумати. Ще з самого дитинства її бабуся (француженка) навчила маленьку Джеймі секретам краси і стилю, а також прищепила почуття любові і поваги до власного «я». Сьогодні ж автор ділиться вже своїм досвідом з читачами. Хочете дізнатися, як створити унікальний власний стиль і як довше залишатися красивою і здоровою? Читайте цю книгу.


Дженніфер Л. Скотт «Уроки мадам Шик. Секреты безупречного стиля для прекрасной девушки»
(Эксмо, 2016, пер. І. Крупічева)


уроки мадам шик

Книга відкриває увесь паризький шик! Дотепні і повні повчальних рекомендацій, розповіді мадам Шик стануть справжньою знахідкою для цінительок краси і стилю. Автор книги півроку жила у відомої француженки, вчилася і дізнавалася її секрети французької елегантності. А тепер – ділиться отриманими знаннями з читачами.

Вивчивши книгу, ви зможете власноруч, без допомоги фешн-експертів, створити свій ідеальний гардероб, бездоганно робити макіяж і зачіску, доглядати за власною шкірою обличчя і тіла і навіть навчитеся правилам успішного спілкування. Крім того, вам підкориться етикет, і на пишних прийомах ви більше не будете відчувати себе ніяково.


Марні Фогг «История моды. 100 платьев, изменивших мир»
(Азбука, КоЛибри, 2015, пер. Вікторія Степанова)


история моды300 глянцевих сторінок і більше сотні барвистих фото – більш, ніж вичерпний матеріал про знакові віяння і інтерпретації в світі моди минулого і сьогодення. Для себе ви відкриєте історію такої важливої деталі жіночого гардеробу як сукня. Книга відмінно демонструє, як протягом невеликого проміжку часу модні тенденції і ідеї виникали, змінювалися, зникали і знову поверталися. Кожна окрема глава – про новий фасон. Починаючи історичними фактами, нюансами крою і закінчуючи особливостями виробництва. В цілому, описано 100 оригінальних суконь – від силуету класичного ампір до трендового нью-луку.


Джордж Брешія «Измените свой гардероб, чтобы изменить свою жизнь»
(Феникс, 2015, пер. В.Самсонов)


измените гардеробБажаєте гармонізувати власний зовнішній і внутрішній вигляд? Хочете позбутися від кайданів минулого і почати жити сьогоденням? Ця книга про зміни. У ній відомий стиліст і модний експерт Джордж Брешія пропонує унікальні правила і секретні хитрощі до трансформації зовнішнього образу через внутрішнє перетворення. Автор показує, яку потужну силу впливу має одяг і як він може впливати на наше життя. А також відкриває світ красивих, стильних і успішних речей, що визначають сучасний лук і сприйняття вас оточуючими.


Гаранс Доре «Любовь. Стиль. Жизнь»
(Синдбад, 2016, пер. Александра Фіногенова)


любовь стильЗахоплююча книга-автобіографія «берегині стилю», французької ікони моди Гаранс Доре. Автор розкриває свої таємні секрети, ділитися досвідом, а також демонструє фотографії своїх робіт. Книга несе потужний, щирий заряд позитиву. Адже перед вами не покрокова інструкція з реалізації тієї чи іншої фешн-ідеї. У ній немає якоїсь конкретики або сухої теорії. Це досить легка і надихаюча історія жінки, яка навчилася не боятися сяяти, своїм світлом опромінювати все навколо. Як і автор, книга дуже яскрава і стильна. У топі про найкращі книги про моду і стиль по праву займає особливе місце.


Марі Грінде Арнтцен «Дресс-код. Голая правда о моде»
(Ад Маргинем, 2016, пер. Євгенія Воробйова)


дресс-кодЗахоплююче видання звичні речі світової індустрії моди розглядає з іншого боку, показує суть, її актуальні проблеми, а також відповідає на питання, що хвилюють про красу і бренди. Марі Арнтцен стверджує: мода розвивається завдяки двом протилежним бажанням людини – бути не таким, як усі, при цьому не сильно виділятися серед інших. Людям життєво важливо відчувати зв’язок з іншими особистостями, і, водночас, не бути чужим серед своїх. Використовуючи знання цієї книги, ви зможете висловити свою унікальність, побудувати той індивідуальний образ, до якого так довго прагнете.


Дженіфер Баумгартнер «Мне опять нечего надеть. Как улучшить свой гардероб и изменить жизнь»
(Эксмо, 2013, пер. Є. Дерев’янко)


опять нечего надетьНічого надіти? Це, напевно, одна з вічних проблем представниць слабкої статі. Втомилися так мислити? Бажаєте змін у способі, домашньому гардеробі і, взагалі, в житті? Тоді ця книга – ваш рятівник! За допомогою цього посібника ви припините даремно витрачати гроші на непотрібні речі, навчитеся стильно одягатися і виділятися на тлі інших. Крім того, ви зможете підібрати найкраще вбрання на кожен день, в яких вам буде зручно. Застосуйте 5 методів аналізу одягу, і ваш шопінг завжди буде складатися належним чином.


Карлос Сун’є «Ні туди і ні сюди без моєї бороди»
(Vivat, 2016, пер. О.Г. Яцина)


ні туди ні сюди без моєї бородиЯкщо ви хочете здаватися більш мужнім, але при цьому не бажаєте сильно витрачатися або якось напружуватися, тоді сміливо відрощуйте бороду! Бути «бороданем» сьогодні – значить бути в центрі уваги. Це запорука вашого успіху в усьому. Ця книга написана «бороданями про бородань», в смішній формі відкриває роль бороди в житті. Розповідає історію бороди в Європі, спеціальних чоловічих перукарень, є порівняння борід у гіппі і гіпстера, а також подані приклади відомих бороданів в світі. Особливо корисною для чоловіків буде частина з підбору та догляду за бородою. Автори наводять неймовірні факти, а також слушні поради, які можна легко застосувати на практиці. На особливу увагу заслуговують ілюстрації до книги – дуже стильні і іронічні.


Анна Кіпер «Фэшн-иллюстрация. Вдохновение и приемы»
(Попурри, 2015, пер. Є. Бакушев)


анна киперПеред вами журнал, який в доступній формі викладає різні методи і правила створення фешн-лука. Автором є популярний дизайнер одягу, ілюстратор з Нью-Йорка. Пані Кіпер дає слушні і дуже ефективні поради, як виглядати стильно і оригінально, а також пропонує власне бачення сучасної моди. Окремо варто відзначити ілюстрації та малюнки, які не тільки візуально передають одяг і моделі, а й організовують неповторну атмосферу модних показів. Читач отримає можливість на прикладах ознайомитися з інноваційними інструментами, способами зображення принтів, що дозволить в майбутньому створити власний індивідуальний стиль, використовуючи малювання.


Анушка Різ «Умный гардероб. Как подчеркнуть индивидуальность, наведя порядок в шкафу»
(Азбука, КоЛибри, 2017)


умный гардероб

Перед вами не просто книга, це як ніби індивідуальна консультація з відомим стилістом. Автор постійно ставить запитання читачеві про одяг, про ставлення до модних тенденцій і про розуміння фасонів. І сам же на них відповідає. Вивчивши дані книги, кожен зможе правильно скласти свій ідеальний гардероб, придумати стиль. Це відмінний спосіб позбавити гардероб від усього зайвого. Помітно, що Анушка Різ великий прихильник мінімалізму. Вона вважає, що гардероб не повинен бути захаращений непотрібними речами.

Книга має чітку структуру, логічну побудову й окремі тематичні блоки. Якщо дотримуватися порад автора, можна з легкістю адаптувати свої речі в гардеробі під конкретні завдання, з огляду на спосіб життя.


Ірина Рай «Как выглядеть на миллион, или Кто такая шикарная женщина?»
(Астамир-В, 2016, пер. Тетяна Навроцька)


как выглядеть на миллионЗахоплююча книга від красивої жінки, справжньої леді, люблячої дружини, прекрасної мами, завжди молодої бабусі і просто чарівниці. Так, це все про Ірину Рай, психолога з величезним життєвим досвідом, яка з таким величезним задоволенням допомагає людям. Її поради змінили на краще не одне життя.

Прочитавши книгу, ви зрозумієте, що секрет шикарної жінки не такий вже і складний. Хочете відчути себе дитинкою на мільйон? Для початку потрібно просто так себе відчути!

З книги про стиль ви дізнаєтеся прості істини про красу і здоров’я, а також зможете вселити в себе надію на світле майбутнє.


Одрі Дівон, Анна Берест, Каролін де Мегре, Софі Мас «Как почувствовать себя парижанкой, кем бы вы ни были. Любовь, стиль и образ жизни»
(Эксмо, 2015)


как чувствовать себя парижанкой

Ця унікальна книга ще більше об’єднала чотирьох подруг, які проживають у Франції. Вони всі дуже різні, їх долі і характери багато в чому розходяться, але вони йдуть по одному шляху перетворення власного життя в нескінченний роман.

З цієї книги ви дізнаєтеся, які вони – парижанки: що вони читають, дивляться, готують, як виховують своїх чад і будують кар’єру, який вибирають стиль одягу і яких чоловіків люблять. Перед вами відверта історія від любительок французької богеми, що розповідають про те життя, яка найчастіше залишається за лаштунками. Крім життєвих оповідань, автори показують правила, як можна виглядати шикарно і, одночасно, природно, а також бути більш таємничою, чуттєвою і витонченою, як справжня парижанка.


Яна Зубцова, Тійна Орасмяе-Медер «Бьюти-мифы»
(Альпина Паблишер, 2015)


стиль

Ви часто ловили себе на думці, що зовсім не розумієте, з чого зроблена ваша косметика? Навіть вимовити складні слова-терміни для вас складно? Мало того, ви навіть не уявляєте, як ще багато людей використовують улюблену помаду і туш? Для вас і тільки для вас цей матеріал з топу про найкращі книги про моду!

Багато корисниї речей авторами розглядаються з точки зору науки. Жінки легко зорієнтуються в корисних і шкідливих інгредієнтах косметики зі складними назвами, зможуть розрізняти дійсно дорогу косметику від підробки, а також дізнаються багато цікавих прийомів по догляду за шкірою тіла та обличчя, а також про інші секрети і новинки б’юті-індустрії.


Сергій Черевань
Тато в декретній відпустці, майже футбольний хуліган, музикант та засновник веб студії, літературний оглядач та контент-редактор… Різнобічність — то моя фішка. До кожної зі справ підходжу відповідально, тому ніколи не дозволю собі писати неправдиві речі. Читав Гітлера, Пєлєвіна, Гарсію Маркеса. Хочу осягнути всі книги світу. Хоча, це, напевне, перетворило б мене на суперкомп’ютер… Мрійник. Оптиміст-максималіст.

770 thoughts on “Топ 15 найкращих книг про моду і стиль

    Залишити відповідь