Книжковий серіал про детектива П’єра

Усі фото: Наталії Клименко

Мрієте підсадити дитину на книжки? Показуйте приклад – читайте в присутності дитини. Робіть це разом. І перетворюйте спільні читання на гру або пригоду. Звісно, для цього потрібно підібрати правильну книжку. Яскраву. Захопливу. Можу запропонувати чудовий варіант для дітей віком від 6 до 12 років – два великоформатні віммельбухи: «П’єр і місто лабіринтів. У пошуках викраденого Каменя» і «П’єр і місто лабіринтів. Таємниця Емпайер Мейз Тауер». Це справжні знахідки, які вже полюбили діти в десятках країн! Чому? Напишу три причини, але їх значно більше.


3_03

Причина перша. Ілюстрації японського ілюстратора Хіро Каміґакі та його дизайн-студії IC4DESIGN. Це перше, на що я звернула увагу, взявши до рук ці книжки для розглядання. Насправді вони неймовірні! Яскраві з неймовірною кількістю деталей. Кожен розворот книжки – це маленький всесвіт, у якому вирує життя. Пильнуйте час, бо їх можна розглядати безкінечно.


4_03

Причина друга. Історія й персонажі. Коли я отямилася від ілюстрацій, зрозуміла, що й сюжет Чіхіро Маруями захоплює. У першому сезоні… Пробачте, мені ці книжки дуже нагадують детективний серіал, де кожен розворот, як одна серія. Так от у першому сезоні – у віммельбусі «П’єр і місто лабіринтів. У пошуках викраденого Каменя» – скоєно нечуваний злочин у Опера-Сіті. Такий собі Містер Ікс – відомий злодій-фантом – викрадає камінь, але не простий, а Камінь Лабіринту. Усі в паніці, бо завдяки цьому скарбу можна перетворити все місто на суцільні лабіринти. Однак, на щастя, у місті живе П’єр – детектив, але не простий, а Детектив Лабіринтів! Цей П’єр – ще той розумник, відразу мені нагадав Шерлока Холмса, тільки в нього замість Ватсона – подруга Кармен і, звичайно, ви з вашою дитиною. Вам доведеться поблукати музеєм, кав’ярнею просто неба, середмістям, замком, селом у лісі і навіть палацом з привидами.

У другому сезоні – у новинці «П’єр і місто лабіринтів. Таємниця Емпайер Мейз Тауер» – події відбуваються в Нью-Мейз Сіті. Власник найвищої будівлі в місті збирає на лайнері найкращих детективів, щоб запобігти нещастю. Виявляється, Містер Ікс планує викрасти Лабіринтовий Куб з вершини Емпайер Мейз Тауер. Якщо йому це вдасться все місто порине в темряву, що точно зіпсує улюблене свято містян – Різдво. Тож П’єру, Кармен і песику Мейзі знадобиться ваша допомога, щоб знову зупинити Містера Ікс. На вас чекає купа розваг на океанському лайнері, у багатолюдному порту, цукерні-головоломці, золотому театрі й не тільки.


2_03

Причина третя. Лабіринти й головоломки. Не знаю, як ви, а я з дитинства шаленію від лабіринтів. Можу без кінця блукати доріжками в пошуках єдиного виходу. У цих книжках кожен розворот – це лабіринт. І вони, якщо чесно, пекельні! Але з кожним лабіринтом стає легше й цікавіше водночас, оскільки вмикається почуття азарту й хочеться ще і ще. Знову ж таки, ви можете проковтнути за раз декілька «серій», тобто розворотів, а можете насолоджуватися по одній. Крім того, на кожному розвороті є завдання від Містера Ікс та інших героїв, а ще потрібно знаходити добряче заховані предмети. Наприклад, треба знайти улюбленого капелюшка графині на фестивалі повітряних куль, де очі розбігаються від сотні деталей… Або відшукати в бібліотеці-головоломці 8-му сторінку з «Книги дивовижних лабіринтів». Так, зовсім не легко. Зате як тренує уважність дитини!

Тож, якщо ви ще раптом не придбали подарунок своїй дитині, племіннику чи хрещениці на Різдво, зверніть увагу на ці детективні віммельбухи від Видавництва Старого Лева. А потім влаштуйте спільне читання-гортання – це чудовий варіант для корисного дозвілля з дитиною.


Читати: Картинки, лабіринти та квести. Книжки-віммельбухи від ВСЛ


Придбати книжки в Yakaboo

Наталія Клименко
Піарниця, засновниця «Мова – ДНК нації» – волонтерського освітнього проекту для всіх охочих вдосконалювати знання рідної мови, авторка книжки «Українська легко!». З дитинства залежна від книжок. Мрію про власну величезну бібліотеку й про 25 годину в добі для читання.
https://ilatanka.in.ua/

16 thoughts on “Книжковий серіал про детектива П’єра

    Залишити відповідь