Історія в подарунок: 12 книг для близьких до Дня книгодарування

14 лютого 2012 року був започаткований День книгодарування, з того часу до його відзначення приєдналось багато країн світу, серед них і Україна. До цього міжнародного книжкового свята Yakaboo теж підготував подарунки, на нашому сайті ви знайдете понад 15 000 книжок зі знижками до 50%. Щоб легше зорієнтуватись у їх різноманітті, ми підготували для вас короткий гід найцікавішими пропозиціями.

 

Що подарувати коханим

—30%

Насолоджуватися справжнім мистецтвом краще разом — адже тільки так можна розділити справді сильні емоції. Естетичну насолоду від прочитання та перегляду може подарувати «Катерина» Шевченка — класика української літератури, перекладена англійською, в стильному оформленні Миколи Толмачова. Це книжковий дебют художника-киянина, що здобув освіту в Національній вищій школі образотворчих мистецтв (ENSBA) в Парижі і чиї роботи — у постійній експозиції паризької галереї Da-End.

Ілюстрації Толмачова — неканонічні, сміливі, це справді новий погляд на давно відомий сюжет. Виданню передували трирічні пошуки ілюстратора. 

Інтимне життя намагалися з наукової точки зору осягнути ще з часів Арістотеля. Американська авторка науково-популярної літератури Мері Роуч проводить гумористичний короткий екскурс в дослідження сексуальності. Крім чітких фактів у книзі наведено багато незвичних курйозів — наприклад, коли авторці довелося заради одного експерименту зайнятися з чоловіком коханням у присутності когорти вчених.

—20%

—20%

Ця історія нестандартних стосунків — прекрасне поповнення Золотої полиці домашньої бібліотечки. Вона показує, що насправді залежність закоханих один від одного може бути набагато глибшою і складнішою, а потаємні бажання здатні розкрити певні властивості характеру та допомогти дізнатися, на що ти здатен. 

Скандально відома книга австрійського письменника Леопольда фон Захер-Мазоха — про пожертви, на які люди готові йти заради кохання, про ролі, які ми граємо з найдорожчими, та про свободу особистості.

Що подарувати друзям

Хочеться, щоб близькі завжди були на висоті, а ваша дружба стала справжнім «хітом»? Тоді варто звернути увагу на книжку «Хітмейкери. Наука популярності та змагання за увагу» Дерека Томпсона. Вона вийшла у США 2017 року і одразу стала бестселером. Yakaboo Publishing оперативно підготували переклад українською, що дає нам змогу йти в ногу з часом.

Книжка присвячена дослідженню тих феноменів, які стали дуже популярними — відомих рок-хітів, голлівудських блокбастерів, «Гри престолів», співачки Adele, політика Дональда Трампа. Чому деякі бізнеси, політики, фільми чи гурти здобувають любов мільйонів, а іншим цього не вдається? Що вдалось змінити, аби Мона Ліза, яка протягом тривалого часу не входила до пулу культових картин, почала збирати навколо себе нескінченні натовпи туристів і, по суті, стала головною картиною Лувру? Історія популярної культури з нетипового боку — у цій книжці.

—30%

—20%

Давно з друзями мріяли поїхати закордон, але в них завжди знаходилася відмовка: «Я не знаю мови»? Або ж вони постійно скаржаться, що їм важко запам’ятати нові слова, чи їхню вимову не розуміють іноземні партнери? Тоді подаруйте їм цю можливість вивчити будь-яку мову світу з універсальним порадником. Хтозна, можливо, придбавши цю книгу, ви також вирішите нарешті піти на курси французької, скласти екзамен на знання англійської й заговорити італійською під час подорожі у Венецію.

І, звісно, не без коміксів!

Класика жанру, графічний роман «Вартові» Алана Мура, відзначеного численними нагородами за «В – значить Вендетта» і «Бетмен: Убивчий Жарт», створений у співпраці з художником Дейвом Ґіббонсом, що працював також над «Зеленим ліхтарем». Навіть якщо ваші друзі ніколи не фанатіли від коміксів, все одно радимо не оминати увагою цей шедевр. До того ж, в героях автор втілив декілька різних варіантів сприйняття світу, щоб показати — ми всі різні, але прагнути можемо одного, тож варто намагатися порозумітися.

Ця книжка доповнена сторінками з коміксу «Вартові: Абсолютне видання», а також ескізами, бонусними матеріалами, які раніше не публікувались, та новою передмовою Дейва Ґіббонса.

—15%

Що подарувати тим, хто найбільше потребує підтримки

Якщо дозволити собі вживати щодо характеристики книжок кліше «не залишить нікого байдужим», то воно точно охарактеризує роман «Чоловік на ім’я Уве» Фредріка Бакмана. Ця книжка – літературним дебют популярного шведського журналіста і блогера, що була надрукована 2012 року. З того часу продали понад 5 млн примірників. 

«Чоловік на ім’я Уве» – історія про людей, що стали непотрібними суспільству, та, попри це, мали щоденну мужність жити і бути собою. Ця книга здатна розчулити, навчити цінувати яскраві моменти життя та йти вперед, до майбутнього, яким би воно не було.

—20%

—20%

Ще одна книжка 2019 року, присвячена досі непопулярній у нас темі депресії. Написана на основі власного досвіду автора, британського письменника Метта Гейґа, вона покликана допомогти тим, хто переживає подібне. Також її варто прочитати тим, в кого в близькому оточенні є людина, що страждає депресією, книжка проллє світло на багато незрозумілих та, здавалось би, неочевидних речей.

Що подарувати дітям

Для дітей ця книжка стане справжнім натхненням, щоб почати створювати щось нове і цікавитися мистецтвом. Вона присвячена усій історії мистецтва, а не лише творчості відомого голландського художника. Її автор – британський мистецтвознавець Майкл Бьорд – створив 68 оповідань, переказавши у ній історію мистецтва тривалістю в тисячі років. Він майстерно вплів у вигадані історії реальні імена митців, назви місць, твори мистецтва, дати й історичні події.

«Зоряна ніч Ван Гога та інші оповіді. Історія мистецтва для дітей» — книжка-переможниця премії «Книжка року» в категорії «Пізнавальна та розвиваюча книга».

—20%

15%

З книги дитина дізнається назви та цікаві факти про мешканців найближчого парку — і не лише про звичних тополю чи берізку, а й про щось більш загадкове, таке як дерево гінкго. Ця перша енциклопедія для найменших підготує малят до наступної прогулянки квітучим парком, в якому вони потім вже самі зможуть провести своїм батькам справжню екскурсію.

Книжка польського художника-ілюстратора Пйотра Сохи «Бджоли» створена разом із вченим-біологом Войцехом Грайковським. Вона захопливо читатиметься не лише дітьми 3-5 років, а й дорослими. Це велика, багато ілюстрована бджолина енциклопедія, що містить відомості про цих комах від часів динозаврів і до сьогодні.

Навіть якщо ви впевнені, що знаєте про бджіл все, точно знайдете щось досі невідоме. Перевірені наукові факти тут подано доступно й цікаво та ідеально поєднано з кумедними ілюстраціями.

—15%

—20%

«Там, де водяться диковиська» Моріса Сендака – книжка для найменших, від 0 до 3 років, одна з найпопулярніших книжок-картинок у світі. У ній йдеться про подорож хлопчика Макса у світ диковиськ і про те, як безстрашний герой зміг причарувати їх і стати там справжнім королем.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

7 thoughts on “Історія в подарунок: 12 книг для близьких до Дня книгодарування

    Залишити відповідь