Готується до друку: чим порадують українські видавництва найближчим часом (частина 1)

До Львівського форуму видавців і не тільки українські видавництва обіцяють порадувати читачів смачними новинками. Yakaboo розповідає, які нові книги вийдуть друком до кінця літа та на початку осені.


Видавництво Старого лева


25_15_07Роман «Майже вільна» Дідьє ван Ковеларта вже відправлений до друку, тож вийде найближчим часом.

Молода дівчина, чемпіонка з пілотажних маневрів, після аварії прикута до інвалідного візка. Вона втратила здатність ходити, та понад усе мріє про небо — лише у польоті відчуває себе по-справжньому вільною. Доля звела її з чоловіком, який, ховаючись за костюмом офісного працівника, марить горами. Дівчина спробувала відкрити для нього не лише небо, але й своє серце.

Ця книжка — насамперед про внутрішню свободу і можливість бути вільним від стереотипів, умовностей, сумнівів, а головне — про сміливість дозволити собі бути щасливим


25_16_07Друга новинка, яку готує ВСЛ – це «Щоденник війни зі свиньми» Касареса Адольфо Бйой. Вражаюча антиутопія, де політична сатира межує з фантастикою. Протистояння молодості та старості — одна з вічних тем. У цій книжці людська сутність постає водночас відразливо слабкою та неймовірно сильною, огидною в своїй абсолютній жорстокості й гідною захвату в сповненій мужності любові до життя.

Роман Адольфо Бйой Касареса, одного з найважливіших письменників іспано-американської літератури, близького Борхесового друга та співавтора, — це історія війни між молодими та літніми людьми. Це ключ до розуміння, чим може бути сучасна спільнота, де межу між правом, насиллям і самознищенням можна переступити за один крок.


25_17_07Ще одна цікава новинка від ВСЛ — «Посол мертвих» Аскольда Мельничука.

Ким є «посол мертвих», як не живою людиною, привабливою і сильною жінкою, яка тримає в собі багато жахних таємниць, своїх і чужих, яка іде проти вітру, намагаючись увійти в нове життя, в нове суспільство, але болісний досвід минулого сильніший. Аскольд Мельничук, американський письменник, професор Массачусетського університету, людина, глибоко інтегрована у світову літературу, зробив те, що мало кому під силу: написав родинну сагу як роман про українську душу емігранта, розірвану між світами, травмовану злочинами минулого, біженством, втратою ідентичності. Але водночас цей роман і про те, що навіть зламані гілки мають шанс прорости, пустити коріння і стати новим деревом.


25_18_07Для дітей — «Реальність Барґеста» Аліни Штефан. Дівчинка Дзиґа, одна з трьох сестер, знаходить і приносить додому книгу-перевертня, що викрадає наймолодшу сестричку Малу і забирає її в Реальність Барґеста. Це світ штучно синтезованих уявних, міфічних та казкових істот. Під час створення і заселення цієї фантастичної реальності вчені та представники надцивілізації Колекціонерів і Реставраторів не все врахували, тож тепер їй загрожує руйнація…


25_19_07А для фанатів Скрябіна — скоро вийде книга, написана його мамою Ольгою Кузьменко та Варварою Гончаровою — «Колискова для Андрійка».

У цій книжці – про дитинство Кузьми Скрябіна, мамину колискову, літо у Сідому, перші музичні вподобання, формування музичних смаків, а також про вплив музичних стилів світової музики на творчість «Скрябіна».

«Після смерті Андрійка мене багато людей запитувало: “Як ви виховали такого сина?!” – згадує Ольга Кузьменко. – Я вирішила, що мушу розповісти щось більше, і, напевне, починати треба ще від колискової і тих дорогих мені людей, які залишили нам, своїм дітям і внукам, родовий код… Що передається з молоком матері».


Клуб Сімейного Дозвілля


25_20_07КСД готує до Форуму видавців багато цікавих новинок. Зокрема, нову книгу Люко Дашвар, що вийде першим накладом в 25 тисяч екземплярів. Книга матиме назву «Ініціація». Також до форуму «Клуб сімейного дозвілля» видасть книгу Макса Кідрука «Де немає Бога» та Володимира Лиса «Стара холєра».


25_21_07З 16 серпня в КСД вийде друком книга «Внутрішня історія. Серце — найважливіший орган нашого тіла».

Книга німецького кардіолога та популярного письменника, що багато років працював лікарем швидкої допомоги, стала бестселером та справжньою сенсацією, її перекладено більш ніж 10 мовами.

Книга розкаже як підтримувати серце в тонусі. Чи залежить його робота від харчування і які продукти варто виключити зі свого щоденного раціону? Як попередити інфаркти, інсульти та інші кардіологічні захворювання? Чому нещасливе кохання насправді здатне розбити серце? І ще багато цікавого.

Першу книгу цієї серії — про кішківник — можна купити тут.


25_22_07Друга новинка, що вже надійшла у продаж — черговий Кінг. Цього разу в КСД переклали роман «Керрі».

Анотація така: «Вона була з тих, кого називають аутсайдерами, «непопулярними» підлітками. Кпини однокласників, глузування та знущання стали частиною її життя. Коли інші тінейджери зустрічалися, ходили на вечірки та поступово дорослішали, вона жила в справжньому пеклі, яке створила схиблена на релігії мати-фанатичка. Здавалося, світ ненавидів розгублену дівчину й не хотів помічати її страждань. Покинута всіма, вона несвідомо виплекала в собі силу, здатну знищити кривдників. Силу, яка одного дня змусить всіх назавжди запам’ятати її ім’я. «Керрі» – останнє, що вони встигнуть сказати перед смертю…».


#книголав


25_23_07Цього літа у видавництві #книголав вийде книжка «Їж, пий, худни. Здоров’я без дієт» відомої лікарки у сфері дієтології та ендокринології, експертки з розробки програм здорового харчування, раціону, стрункості Наталії Самойленко.

Головний сучасний стандарт краси – це здоров’я. Контроль ваги, правильне харчування, фізичні вправи необхідні для того, щоб подовжити молодість організму й уникнути багатьох недуг. Багатьом з нас здається, що виконувати всі ці приписи важко й марудно, але книжка лікарки у сфері дієтології та ендокринології Наталії Самойленко допоможе розібратися у причинах виникнення зайвої ваги, підібрати раціон, сформувати звичку правильно харчування. Легкий та зрозумілий авторський стиль, оригінальні ілюстрації Наталки Гайди надають книжці стилістики дружніх порад, а не заборон і повчань.

Діагностика ваги, міфи про схуднення, корисна інформація про гормони, жири, білки та вуглеводи, про вплив переїдання на організм – все це та багато інших, необхідних для здоров’я та молодості відомостей, структуровано й подано у книжці Наталії Самойленко. «Їж, пий, худни» стала результатом сімнадцятирічної лікарської практики авторки. Серед пацієнтів Наталії Самойленко: Наталія Могилевська, Катя Осадча, Маша Єфросініна, Юрій Горбунов, Марічка Падалко.


25_24_07У серпні в #книголав вийде книга «Знайди помилки: давня історія». Автори пропонують маленькому читачеві перевірити свою увагу та обізнаність, відшукуючи помилки на яскравих малюнках про життя у давнину: від кам’яної доби до піратства, від єгипетських фараонів до середньовічних лицарів. На кожній ілюстраціє є 20  речей,  яких  не  могло  бути  в  тій  чи  іншій  епосі.  Правитель  майя  з  наручним  годинником,  римський  воїн  у  джинсах,  грецька  ваза  в  Давньому  Китаї…  Очевидні помилки, але далеко не всі вони будуть такими легкими. Якщо під час детективного розслідування виникнуть труднощі, треба лише перегорнути сторінку і дізнатися правильні відповіді. Книжка неодмінно сподобається читачам віком 6+, а також їхнім батькам, які зможуть перевірити й власні знання.


25_25_07Ще одна книга, що готується до друку – Ольга Купріян «Щоденник Лоли».

Книжка-приквел популярного телевізійного серіалу «Школа», написана відомою дитячою письменницею Ольгою Купріян ‒ розповість передісторію його першого сезону.

Через які випробування пройшла Лола на шляху до своє популярності? Чим переймається 15-річна дівчина, втративши коханого й опинившись через нього у дуже складній ситуації? Чому відома блогерка так не любить школу? Дізнатися про потаємне життя Лоли можна з її секретного щоденника.

Відвертий, провокативний – «Щоденник Лоли» написаний у кращих традиціях сучасної літератури для підлітків. Книжка розкриває проблематику, з якою стикаються старші школярі, проговорює низку важливих тем, допомагаючи читачеві знайти вихід з аналогічних ситуацій.


Також #книголав готує до друку чергову книгу Фредріка Бакмана «Брітт-Марі була тут», відомого читачам книгами «Чоловік на ім’я Уве» та «Моя бабуся просить їй вибачити».

«Брітт-Марі була тут» ‒ дотепна, мила, сентиментальна історія про те, що життя по-справжньому відкривається тим, хто готовий до змін і має здатність любити інших.  Роман розповідає про одну з героїнь попередньої книжки Фредріка Бакмана «Моя бабуся просить їй вибачити». У ньому йдеться про 63-річну жінку, що переживає родинну кризу. Її зрадив чоловік, який був всім життям для Брітт-Марі. З розбитим серцем жінка вирішує змінити свою долю, вирушаючи у закинуте містечко Борг, щоб отримати першу за останні сорок років роботу.

Брітт-Марі опиняється серед людей, які є фанатами футболу. Попри те, що економічна криза майже спустошила Борг, у ньому ще залишилися люди, які не збираються здаватися. У будь-якій незрозумілій ситуації Брітт-Марі починає прибирати. Що ховається за цією нудною звичкою? Які випробування випали на долю головної героїні?


25_60_07Ерік Райкстед «Дівчата, які нічого не скажуть» – ще одна книга, що вийде у видавництві у вересні. Бестселер New York Times та USA Today, трилер, що лякає, дивує й затягує. Приватний детектив Френк Рат стикається із загадковими зникненнями молодих жінок у далекому містечку Нової Англії. Розслідуючи серійні вбивства, Рат стикнеться не лише з таємницями й небезпеками, а й зі складними моральними дилемами й злом, якому байдуже, де панувати ‒ мегаполісі чи селищі.

Тонко зображені персонажі, сюжет з багатьма розгалуженнями, динамічність та невимушеність роблять книжку Райкстеда дуже захопливим чтивом.


Видавництво «Видавництво»


25_26_07Стронґовський готує до друку графічний роман Маржан Сатрапі «Персеполіс». Книга має вийти 5 вересня 2018 року.

Цей соціальний комікс французької авторки іранського походження одразу ж увійшов до золотого фонду мальованих історій; у світі продано понад 1,5 млн. примірників.

В «Персеполісі» Маржан розповідає про своє дитинство та молодість перед, під час та після Ісламської революції в Ірані. Шахська монархія, радикальна ісламізація і початок війни з Іраком – буремні роки для дорослішання. Прагнучи дати гідну освіту та краще життя своїй дочці, батьки змушені відправити її в 14 років за кордон, до австрійського ліцею. Але реальність виявляється несподіваною…

У коміксі чорно-білі ілюстрації, 352 сторінки.


25_27_07Також у вересні у «Видавництві» вийде книга Анастасії Мельниченко «А тепер усе інакше». В книжці йде розповідь про групу підлітків, які стикаються з різними труднощами на шляху дорослішання. Вони організовуються у групу підтримки, де з’являється «ведуча» групи, і де діти розповідають одне одному різні складні ситуації та намагаються їх вирішити. Кожна ситуація супроводжується коментарем фахівця.

Очікувана дата виходу – 10 вересня.


«Рідна мова»


25_28_07У «Рідній мові» готують до друку книгу «Гра в марблз» Сесілії Ахерн — роман про те, як наші звичні вчинки спричиняють неймовірні наслідки, про те, що тільки зрозумівши рідних, ми по-справжньому зрозуміємо самих себе. Побачивши загадкову колекцію кульок марблз, головна героїня роману, Сабріна, раптом зрозуміла, що зовсім не знає батька…


25_29_07Джокер (Лі Бермехо, Браян Аззарелло) — так починається пекуче знайомство з божевільним світом і надтріснутою свідомістю Джокера… короля рекетирів Ґотем-Сіті.

Джокер виходить з божевільні, і хоча він і сміється, він не щасливий. Поки його не було, колеги-бандити роздерибанили його шматок пирога і розпродали за копійки — думаючи, що вже не побачать Джокера. Але ось Джокер повернувся, і він змусить Ґотем стікати кров’ю, як ніколи раніше.

Протягом цієї ночі він перетнеться з Пінгвіном, Дволиким, Убивцею Кроком, Гарлі Квінн, Загадником — і, звісно, з Бетменом… і хай допоможуть їм усім небеса.

Розказана словами його вірного (та наївного) поплічника Джонні Фроста, «Джокер» — це справді нуарна кримінальна історія. Це — мандрівка в місто вимочених дощем вулиць, вимазаних простирадел і виключно поганих рішень, від якої у вас мороз по шкірі піде.


25_30_07Ніна — дівчинка планети Шостого Місяця (Муні Вітчер)

Головна героїня, мадридська школярка Ніна, дізнається про смерть свого дідуся, мага й алхіміка Михаїла Мезинського. Вона приїздить до Венеції й отримує у спадок від дідуся магічну Книжку та інші атрибути магії й алхімії, а ще дізнається, що дідусь заповів їй головну справу свого життя — врятувати планету Ксоракс.

І Ніна з друзями безстрашно вступає в бій із Чорним Магом, князем Карконом, та його посіпаками.


«Фабула»


25_31_07У серпні у «Фабулі» вийде книга «Велика шахівниця». Куди рухаються у своїй міжнародній політиці найбільші держави світу? Якою може бути доля планети за того чи іншого перебігу подій? Такі питання ставив перед собою видатний американський політолог, і його відповіді на них вражають глибиною та проникливістю і збурюють дискусії та емоції. Бжезінського вивчають, його концепцію детально аналізують; одні захоплюються її довершеністю, інші демонізують і автора, і його твір.


25_32_07Ще одна очікувана новинка «Фабули» – книга Щепана Твардоха «Морфій». Дія роману сучасного польського письменника відбувається восени 1939 року в щойно окупованій гітлерівцями Варшаві. Головний герой, син німецького аристократа й польської патріотки, захищав свою батьківщину Польщу — але країни і її армії неймовірно швидко не стало. Що далі? Поринути у вир наркотичних і сексуальних задоволень чи виконувати місію — і якщо останнє, то як її відшукати в зруйнованому місті і в собі? І хто взагалі тепер той, кого можна назвати «я»? Роман у неповторній стилістиці оповідає про пошуки героя: немотивовані вчинки, плутані думки, спалахи прив’язаності, промені любові, вир безглуздих подій і пошук сенсу. Це проза психологічно-історична в найповнішому значенні обох частин слова.


25_33_07Також у серпні відразу двома мовами – українською та російською – вийде книга «Уроки лояльності». Книга Лоррейн Ґраббс, президента компанії Lessons іn Loyalty, адресована організаціям і керівникам усіх рівнів. Мета її — дати бізнес-лідерам інструменти та ресурси для створення позитивної і продуктивної корпоративної культури в рамках концепції: «Задово­лений клієнт починається із задоволеного співробітника». Керуючись багаторічним досвідом керівної роботи в авіакомпанії «Southwest Airlines», автор пропонує читачам уроки, багаторазово перевірені прак­тикою. Вона незмінно підкреслює необхідність за будь-яких обставин високо цінувати людей, формуючи тим самим лояльність співробітників, відданість клієнтів і високі прибутки компанії.


ArtHuss


На вересень видавництво готує до друку книгу «Думай, як митець» Вілла Гомперца. Це автор міжнародного бестселера «Що це взагалі таке?», рецензію на який ми нещодавно публікували.

Як редактор мистецтв BBC, Гомперц інтерв’ював і спостерігав за багатьма провідними світовими художниками, режисерами, романістами, музикантами, акторами та дизайнерами, помітивши певні спільні риси мислення і сприйняття світу. Тож не дивно, що пізніше зміг адаптувати практики митців (класиків і сучасників), розробивши у своєму впізнаваному дотепному стилі 10 уроків, які розворушать нашого внутрішнього Пікассо, допоможуть генерувати блискучі ідеї та сприятимуть розквіту нашого таланту, незалежно від того, чим ми займаємось. Кожна людина – потенційний художник і може досягти надзвичайних результатів або, як мінімум, отримати задоволення від творчого переосмислення дійсності. Думай, як Да Вінчі, думай, як Ай Вейвей – будь митцем, живи натхненно!


Ще одна новинка від ArtHuss – «Inside Vogue: A Diary of My 100th Year» Олександри Шульман. Це таємний щоденник головної редакторки Vogue Олександри Шульман, що займала цю посаду протягом 25-ти років та вся правда про зйомки документального фільму BBC TV ABSOLUTELY FASHION. Підготовка до святкування сторіччя журналу стала справжнім емоційним та матеріало-технічним випробовуванням для усієї команди. Вишуканий світ fashion перетворився на поле битви – змови, інтриги, переговори та цілодобова робота на межі сил.

Для тих, хто хоче знати, чим живе редакторка модного журналу, або будь-яка жінка, що любить свою роботу – гостросюжетний звіт про рік, відзначений подією, що стала центром британської моди та культури – виходом ювілейного номеру Vogue з фото Кейт Мідлтон на обкладинці.

Книга також вийде у вересні.


КМ-Букс


25_34_07Вже цього тижня у видавництві КМ-Букс має вийти книга «Як навчають у Фінляндії».

Фінляндія неабияк здивувала світ, коли в 2001 році її п’ятнадцятирічні школярі, які взяли участь у Міжнародній програмі з оцінювання освітніх досягнень учнів (PISA), отримали найбільшу кількість балів під час тестувань з математики, природничих наук і читання. І сьогодні ця невелика північна країна продовжує лідирувати за якістю шкільного навчання. Тімоті Вокер, американський вчитель, що кілька років працював у Гельсінкі, докладно розповідає, яким чином побудовано систему освіти в Фінляндії (це, зокрема, нетривалі уроки, невеликі за обсягом домашні завдання, стандартизовані тестування), чому фінські школярі досягають найкращих результатів, і радить якомога ширше впроваджувати напрацьовані фінами методики та засоби навчального процесу. Це видання буде корисним усім, хто прагне змін у шкільній освіті.


25_36_07Також скоро в продажу – два романи Кетрін Г’юз «Лист» та «Секрет». Книги цієї авторки стали бестселерами на Amazon, і ось нарешті їх переклали українською.

«Лист» – це дебютний роман авторки, що розповідає про долі двох жінок, які розділені десятиліттями але мають багато спільного. Тіна Крейґ хоче втекти від жорстокого п’яниці-чоловіка. Вона тяжко працює, відкладаючи кожну копійку і мріючи про самостійне життя, а вільний вихідний проводить у благодійній крамниці ношеного одягу. В один із таких днів туди приносять костюм, у внутрішній кишені якого Тіна знаходить лист — у пожовтілому від часу, але нерозпечатаному конверті. Рішення прочитати цей лист змінить її життя назавжди…

25_35_07«Секрет» – роман про жінку на ім’я Бет. Вона так і не дізналася правду про своїх батьків, але тепер мусить — інакше її дитина помре. І от, знайшовши потьмянілу газетну вирізку серед материних речей, вона розуміє, що забезпечити майбутнє її синові можна лише занурившись у минуле. Вона мусить повернутися до самого початку… і розгадати Секрет.


25_37_07Ще одна цікава книга, що днями вийде в КМ-Букс – «Рік оракула» Чарльза Соула. Уявімо, що прокинувшись одного ранку ви бачите шматочки майбутнього. Хтось пограбує магазин, хтось вирве перемогу в футбольному матчі на останніх хвилинах, хтось поперчить стейк… А десь обвалиться міст, станеться неврожай чи державний переворот. Хочете поділитися зі світом? Вітаємо, тепер ви — Оракул, ваш сайт називають Сайтом з великої літери, журналісти полюють на інтерв’ю з вами, а науковці досліджують ефект, який ваші передбачення справляють на суспільство. Корпорації готові заплатити вам мільйони за ексклюзивну інформацію. І ще президент дуже хоче з вами поспілкуватися…

Дебютний прозовий твір успішного і визнаного автора коміксів Чарльза Соула занурить читача у вихор гостросюжетних пригод, у яких перед Віллом Дандо, пересічним басистом із Нью-Йорка, стоятиме завдання вижити і захистити тих, кого він любить. А ще, можливо, — врятувати світ і змінити його назавжди.


«Наш формат»


25_39_07У серпні в «Нашому форматі» вийде книга «Гірка правда про стосунки» Ніла Штрауса.  Ця книжка — не подорож, здійснена в журналістських цілях, а до болю чесна розповідь про життєві кризи, які звалилися на автора через власну поведінку. Ніл Штраус досліджує питання, які чоловіки і жінки ставлять собі щодня: чи природно бути вірним одній людині все життя? Чи можуть альтернативи моногамії призвести до поліпшення стосунків і більшого щастя?  


25_40_07«Націлені на результат. Що насправді мотивує людей» – ще одна книжкова новинка, що вийде в серпні. Авторка, Сьюзен Фовлер, демонструє, як вибудувати систему мотивації так, щоб ваші працівники активно долучалися до процесу та усвідомлювали, що їхні персональні цілі збігаються з цілями всієї компанії. Книжка базується на сучасних дослідженнях з мотивації та досвіді роботи авторки із сотнями світових компаній.


25_41_07А у вересні «Наш формат» видасть книгу «Навчитися вчитися». Ви математик чи гуманітарій? Професорка Барбара Оклі переконує, що таких понять не існує. Кожен із нас має внутрішній потенціал, щоб засвоїти будь-які знання. Головне — навчитися вчитися й запустити свій мозок на повну.


«Ранок»


25_42_07«Енциклопедія сучасного транспорту»  книга в стилі інфографіка, з якої читач дізнається, як влаштовані електромобіль, магнітоплан, гіроборд, квадрокоптер, ракета та навіть реактивний ранець; вивчить факти в датах і цифрах, приведе в дію механізми та зрозуміє, як вони працюють


25_43_07Чому пінгвіни не мерзнуть: як тварини пристосовуються до середовища існування

Природа попіклувалася, щоб кожна істота могла пристосовуватися до свого середовища. Книга запрошує у подорож світом по глибинах океанів, барвистих джунглях і величезних гірських вершинах, щоб зустріти найдивовижніших тварин та  дізнатися, як вони пристосовуються до різних природних умов.


25_44_07Моя бабуся – супергерой

Тепла та зворушлива історія про добру онучку та бабусю з хворобою Альцгеймера. У Сюзі з бабусею відбуваються найзахопливіші пригоди. Особливо, коли вони граються в супергероїв. Але бабуся стає дедалі більш забудькуватою. Коли бабуся зізнається, що втрачає пам’ять, Сюзі вирішує відшукати зникле.

 


25_45_07Як сховати лева

Як може маленька дівчинка заховати величезного лева? Це непросто. Але у Іріс немає вибору. Адже мама й тато нізащо б не дозволили дівчинці товаришувати з левом. Цікаво, як їй вдасться зберігати лева в таємниці?

 

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

22 thoughts on “Готується до друку: чим порадують українські видавництва найближчим часом (частина 1)

    Залишити відповідь