Фантастичні новинки: які книжки презентуватимуть на фестивалі LiTerraCon

Цього року вперше за довгий час в українській фантастиці стався певний прорив – кількість книжок із фантастичним припущенням, виданих у 2016 році вже перевищила сотню. І це ще не кінець року! Зрозуміло, що не про кожну книжку читач може дізнатися одразу після її виходу. Саме тому ми зробили невеликий огляд тих художніх творів, з якими можна буде ознайомитися на презентаціях, що проводитиме фестиваль ЛіТерраКон 2016 цими вихідними (7-9 жовтня 2016 року) у Музеї історії Києва.

Перша презентація буде присвячена новим іменам. Олена Красносельська та Ганна Лупинос розкажуть про спільну книжку «Теорія Дикого поля. Софія». Авторка із незвичним ім’ям Боісіда презентує «Дивовиддя про святих русалок».

На другій говоритимемо про книжки авторів, чиї імена вже давно відомі читачам. Це такі книжки як: «Курс бойового мага» Сергія Бадея, «Проклятый» та «Ничья земля» Яна Валетова і «Свій час» Яни Дубинянської.

Третя презентація буде присвячена жанровій фантастиці: Богдан Коломійчук презентує «Візит доктора Фройда» та інші містичні детективи, Наталія Ліщинська – антиутопію «Нова людина», Марина Смагіна – містичний твір «Волковиці», Дара Корній – фентезі «Зворотній бік світів». У заході також братиме участь Міла Іванцова (KM Publishing).

Наступна презентація дасть змогу гостям дізнатися більше про книжки, при написанні яких автори йшли на певні експерименти. Це роман-притча Валентина Терлецького «Кілька років зими», що писалася майже двадцять років, повість Сергія Комберянова «Крадії пам’яті», в якій фантастичне припущення задає ситуацію, і яка увійшла у топ продажів цьогорічного Форуму видавців у Львові. У романі Ігоря Сіліври «Край» описується незвичний для українського читача світ стімпанку. Олег Шинкаренко у романах «Перші українські роботи» та «Кагарлик» експериментує як із формою, так і з наповненням книги.

Володимир Арєнєв презентує нове видання своєї книжки «Місто тисячі дверей». Це нове видання містить 120 іллюстрацій від відомого художника Олександра Продана та наповнене пригодами у чарівному місті, потрапити в яке не так легко.

Справжньою подією буде презентація підліткової антології «Книжка заборон і таємниць» видавництва «Віват». Автори: Володимир Арєнєв, Сергій Булига, Дара Корній, Сергій Легеза, Олександр Михед, Юрій Нікітінський, Ніна Цюрупа. Книга, яку дорослим читати категорично заборонено! Мовою, яка близька і понятна сучасним підліткам, автори спробують поговорити про справжні проблеми та те, що хвилює кожного.

2016 рік для українського книжкового ринку ознаменувався не тільки новими книжками сучасників, але й перекладами творів, що вже давно стали золотим фондом світової фантастики. Що ж пропонують перекладачі українському читачеві ? Приходьте на велику презентацію перекладів та дізнайтеся самі. Гостями будуть перекладачі Олексій Антомонов, Катерина Грицайчук, Катерина Дудка, Сергій Легеза, Анатолій Пітик, Богдан Стасюк, Наталія Тисовська, Остап Українець.

Підбірка книжок, які будуть представлені на фестивалі ЛіТерра


Видаються «під фестиваль»

1. Володимир Аренев. «Місто тисячі дверей». Вид. Віват.
2. Ігор Сілівра. «Край». Вид. Темпора

Новинки, що були видані цього року трохи раніше та будуть презентуватися на фестивалі.

1. Олена Красносельська, Ганна Лупинос «Теорія Дикого поля. Софія».
2. Боісіда «Дивовиддя про святих русалок».
3. Сергій Бадей «Курс бойового мага»
4. Ян Валетов «Проклятий»; «Проклятий».
5. Яна Дубинянська «Свій час».
6. Богдан Коломійчук «Візит доктора Фройда» та інші містичні детективи.
7. Наталія Ліщинська «Нова людина».
8. Марина Смагіна «Волковиці».
9. Дара Корній «Зворотній бік світів».
10. Сергій Комберянов «Крадії пам’яті»
11. Валентин Терлецький «Кілька років зими»
12. Олег Шинкаренко «Перші українські роботи», «Кагарлик»
13. Ян Валетов «Ничья земля»  (перевидання)
14. Олексій Гедеонов «Случайному гостю» (перевидання)

Презентація підліткової антології «Книжка заборон і таємниць» видавництва «Віват». Автори: Володимир Арєнєв, Сергій Булига, Дара Корній, Сергій Легеза, Олександр Михед, Юрій Нікітінський, Ніна Цюрупа.

Велика презентація фантастики у перекладі.

Видавництво КСД:
Анджей Сапковський «Відьмак» (1-5)
Гаррі Гаррісон «Народження сталевого щура»
Ренсом Ріггс «Бібліотека душ»
Меделін Ру «Притулок. Повернення у притулок»
Річард Метісон «Я легенда»
Стивен Кинг. П. Страуб «Талісман»

НК «Богдан»:

Дем Сіммонс «Гіперіон»
Станіслав Лем Пятикнижжя Лемове. Том 2.
Роджер Желязни «Хроніки Амбера»
Рей Бредбері «Все літо наче ніч одна»
Дуглас Адамс «Ресторан на краю Всесвіту»

Видавництво Жупанського:

Карін Боє «Каллокаїн»
Р.Г. Лавкрафт. Зібрання творів
Буалем Сансаль «2084»

Видавництво Асса

Ерін Гантер «Коти-вояки. На волі»
Ерін Гантер «Коти вояки. Вогонь і крига»

Альона Савiнова, організатор фестивалю ЛіТерраКон

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

41 thoughts on “Фантастичні новинки: які книжки презентуватимуть на фестивалі LiTerraCon

    Залишити відповідь