Дух Різдва: завдання до #YakabooBingoWinter2019

Зимові свята – час для магії, приємних клопотів та подарунків. Святковий дух насправді осягнути не так легко, та цим він і заворожує. Пропоную підбірку книг, які точно принесуть вам більше тепла та чарів перед завершенням зимових свят.

Ця історія відбувається тільки на Різдво. Головний герой – містер Скрудж – такий скупий, пихатий, впертий стариган, якому байдуже Різдво. Напередодні Різдва до його оселі приходять три привиди, які все кардинально змінюють. А як можна змінити людину? Показати їй, що відбудеться, якщо вона й далі буде такою злою. Звісно, важко достукатись, але можна спробувати. Адже смерті бояться всі.

Казка має хепі-енд, бо як же інакше. Мені найбільше подобається уривок, де Скрудж вже змінився, став добряком, ввічливим та щедрим. Іноді сльози від тепла пронизують мене. Чому? Бо Діккенс уміє підібрати правильні слова. Мораль цієї історії буде зрозуміла і дитині, тому рекомендую батькам читати її разом з дітьми, щоб змалку привчати їх до прекрасного.

Автор Джим Коллінз на підставі результатів власних досліджень малює чітке зображення того, чому одні компанії добиваються результатів, роблять неймовірний скачок своєї подальшої розробки та вдосконалення, а інші стримують бурну діяльність. У всіх великих компаній виявлені схожі елементи успіху, а саме дисципліновані люди, дисципліноване мислення, дисципліновані дії та ефект маховика. Завдяки цьому компанії досягли феноменальних результатів, що перевершують середні досягнення по галузях в кілька разів. Їх успіх можна взяти за основу подальших перетворень вже в власному бізнесі, так як ці яскраві приклади служать готовими лекалами того, як треба робити і чого не можна робити ніколи. Навіщо наступати на всі відомі граблі, якщо їх розташування вже визначено?!

У збірці – 19 оповідань до Різдва від українських письменників. Вони діляться історіями про те, яким різним буває це зимове свято. Кожна з них загадкова та по-своєму цікава. Та всі оповідання об’єднують віра і надія на краще. У деяких історіях ви поринете у дитинство, сміятиметесь, як малеча, та плакатимете, як дітвора. У кожного з авторів – свій підхід, тому читач точно знайде улюблену історію, яка зачепить за живе. Завдяки майстерно виконаній обкладинці від Аґрафки книжка стане хорошим подарунком до свят. 

Бракує святкового настрою? Тоді візьміться за читання «Різдвяного Янгола» – збірки із 7 історій, які занурять читача у атмосферу засніженого гуцульського селища. Тут ви натрапите і на містичних істот, і на різні дива – куди ж без них у Карпатах! Вся книжка немов дихає святом, а красиві ілюстрації вдало доповнюють текст. Атмосфера дитинства і різдвяних див живе на кожній сторінці. Коли читаєш ці оповідання, вдалині  чується відгомін коляди.

Гостроцікава назва, влучні ілюстрації, нетипова історія – таке вам раніше не траплялось! Уявіть динозавра, але різдвяного. Інтригує, правда? Насправді історія непроста – головний герой саме переживає нелегкий період. Тут дві сюжетні лінії, друга присвячена паралельному виміру, де насправді живуть вигадані істоти. Усі ельфи, Санта та його олені – справжні. Звісно, сюжетні лінії з часом перетнуться, історія кілька разів наблизиться до передбачуваної розв’язки, але щоразу раптово змінюватиме свій хід.

«Різдвяна зіронька Лаури» Клаус Баумгарт (Навчальна книга Богдан, 2018)

Головна героїня Лаура разом із рідними збирається відвідати тітку Марту – для святкування наймагічнішого свята Різдва. Вдома панує атмосфера приємного очікування подорожі, а надворі сніжить – незабаром  все містечко засипле снігом. Але через це мандрівка відкладається на невизначений термін, а сім’я нашвидкуруч готується до Різдва. Саме тоді й починаються різдвяні дива, до яких причетна Лаура і її «зіркова» таємниця. Книжка має магічну кінцівку.

Дух Різдва: завдання до #YakabooBingoWinter2019 0

Книжка цікава своїми магічними переміщеннями, а саме – у часовому та географічному просторах. Оповідь мандрує від сучасних подій до давніх століть, де на кожному новому переході до героїв приєднуються різдвяні персонажі. Як ви думаєте, куди потраплять наші герої? Звісно, у Віфлеєм, саме в ніч народження Ісуса. Автор допоможе  вам поринути у час магічної події та відкрити безліч таємниць.

Аня Остапчук
Журналіст, автор блогу «Твоя Полиця». Дуже люблю книги, ну от дуже-дуже, своїми балачками намагаюся показати людям, що кожен може знайти підходящу книгу, яка підтримає, розрадить і надихне. Просто потрібно уміти шукати, а я показую як. Знімаю відеогляди, де коротко, у стилі анотації, презентують книжку, одночасно даючи можливість віртуально її погортати.
https://www.youtube.com/channel/UClrBI-amIeDuV0AtuZVTS7g

574 thoughts on “Дух Різдва: завдання до #YakabooBingoWinter2019

    Залишити відповідь