Доленосна зустріч. Підказуємо книги до #YakabooBingoSummer

Майже у кожної людини в житті трапляються зустрічі, під впливом яких ми кардинально змінюємо свої плани, цілі і переосмислюємо сенс життя. «Доленосна зустріч» — це одна з тем літнього бінґо. Що ж, підказуємо, які книги можна прочитати в рамках цієї рубрики. Як колись Рубес Геґрід відкрив для Гаррі Поттера магічний світ, так персонажі цих книжок змінили долі головних героїв.



Саманта Гант «Містер Сплітфут»


Готичний роман, ніби зітканий із доленосних зустрічей. Тітка, яка приходить нізвідки, коли вагітна Кора опиняється на роздоріжжі. Шахраюватий містер Белл, який відкриває нові можливості для підлітка-медіума Нета та його сестри Рут. Дивний чоловік Зік, який намагається звабити неповнолітню Рут, поки та оклигує в лікарні після апендициту. Роман-дорога, який веде до найважливішої у долі Кори зустрічі- зустрічі з новим життям.

10_25_07


Дженді Нельсон «Я віддам тобі сонце»


Близнята Джуд та Ноа разом з першого дня, їхній зв’язок міцний і непорушний. Одне життя на двох і цілковите взаєморозуміння, якби не та доленосна зустріч… Обоє закохуються в одну людину – чи зможуть вони при цьому залишитись нерозлучними друзями?

«Я віддам тобі сонце» показує розмаїття світу у всіх його вимірах, демонструє цілющий вплив мистецтва і творчості та важливість вміння прощати та розуміти те, що йде у розріз з переконаннями.


Макс Фрай «Чужак»


Сер Макс (який тоді ще не був сером) і Джуффін Халлі зустрілись уві сні. Вони снились один одному, хоч ніколи не бачились і взагалі жили у різних світах. Зустріч, яка створила прохід між світами і подарувала магічному Єхо нового спеціаліста Таємного розшуку.

Сер Макс безстрашно полюватиме на потвор, вивчатиме білу та чорну магію та виховуватиме найкрасивіших чи не у всій країні кішок. Початок величезної серії пригодницьких книжок, які блукають «Лабіринтами Єхо».


Кейтлін Аліфіренка, Мартін Ґанда, Ліз Велч «Я завжди писатиму у відповідь»


Правдива зворушлива історія дружби двох підлітків — дівчинки з США та хлопчика із Зімбабве. Шкільне завдання – листування з однолітками з інших країн змінило життя Кейтлін і Мартіна, які спілкувались поштою через океан шість років, дорослішали разом і зростали як особистості.

«Я завжди писатиму у відповідь» – книга про те, що у світі багато добра, історія, що повертає віру у щасливе майбутнє людства.


Вільям Пітер Блетті «Екзорцист»


Випадкова зустріч Кріс Макніл і отця Карраса могла б не мати продовження, але відомій акторці доведеться зіткнутись зі злом у найстрашнішому його прояві. Диявол вселиться у її доньку – милу крихітку Реґану. Поки лікарі намагатимуться пояснити чортівню, яка коїться з дитиною, психічними розладами і лікувати, ставатиме тільки гірше. Тоді Кріс і згадає про дивака-священика і благатиме про допомогу. Та чи не стане таке рішення фатальним? Чи вистоять вони перед люттю прадавнього демона.


Марина та Сергій Дяченки «Ключ від Королівства»


Якось пронизливого зимового вечора 13-річна Ліна Лапіна зустрічає чоловіка, який стверджує, що вона – чарівниця, а точніше – маг дороги. Дивака звати Оберон і він каже, що править Королівством, яке заховалось за межами звичного для Ліни світу. Разом вони вирушають у мандрівку, повну небезпек, щоб знайти місце для нового Королівства, де не бракуватиме чарів, а зло не матиме влади. Ця книжка є першою частиною трилогії, яку продовжують «Королівська обіцянка» та «Зло не має влади».

Ісабель Альєнде «Там, за зимою»


Зустріч двох автівок на слизькій дорозі запускає ланцюжок подій, можливих тільки у магічному реалізмі, де не буває випадковостей та незначних деталей. «Там, за зимою» охоплює величезну територію – США, Чилі, Гватемалу, Мексику, Бразилію — і не одне десятиліття. Зима тут не тільки пора року, а швидше те, що на душі у персонажів — холод, біль, зневіра. Але попереду весна, коли цей засніжений світ почне танути, зігріваючи любов’ю, дружбою та підтримкою.

10_31_07


Стівен Кінг, Річард Чизмар «Пульт Ґвенді»


У Касл-Року часто стаються дивовижі. Одна з них – неймовірний подарунок для дівчини-підлітка Ґвенді від незнайомця в чорному капелюсі. Чоловік дає їй пульт, який годує магічним цукерками та видає рідкісні монети, але інші кнопки несуть загрозу, і тепер від дівчини залежить доля мало не всього людства. Що дасть їй ця сила? Чи зрозуміє Ґвенді відповідальність, яка на неї покладена? Чи, може, не встоїть перед спокусою натиснути на якусь із заборонених кнопок.


Маргарита Сурженко «Квартира київських гріхів»


Семеро дівчат-гріхинь живуть у самісінькому центрі столиці, у непримітному будинку. Вони працюють без вихідних, що штовхати людей до гріха щодня. Їхні життя виважені до дрібниць, аж поки до квартири не вривається хаос. Хіть побачила у барі хлопця Сашу і чомусь вирішила привести його додому. Юнака чекає випробування усіма гріхами – хто сказав, що грішити завжди приємно. Які ж вони насправді ті, хто ховаються за людськими пороками і плекають їх.


Стівен Кінг «Мізері»


Пол Шелдон — успішний письменник, який щойно закінчив новий роман. Він мчить трасою і потрапляє в аварію. Його знаходить Енні Вілкс – психована медсестра і палка шанувальниця його творів про Мізері Честейн. Вона спалює рукопис, яким так пишався Пол, і не збирається відпускати безпомічного письменника, який після автокатастрофи ледь живий і важко травмований, поки той не створить новий роман про пригоди улюбленої героїні.


Домінік Фортьє «Книжкова обитель»


Багата бібліотека у фортеці на острові посеред моря таїть у собі багато незвіданого. У стінах абатства заховався потріпаний записник художника, який безтямно кохав жінку та снив нею. Пройшло вже півтисячі років, коли нотатник знаходить романіст, який кожен сюжет проживає. Два митці зустрічаються на пожовклих сторінках, щоб змінити плин часу книжковій обителі.

10_35_07


Джон Віндем «День триффідів»


Білл опритомнює у клініці і виявляє, що всі навколо осліпли через спалах комети напередодні. Панує хаос, зникає електрика, все виробництво зупиняється… Чоловік вважає, що він чи не єдиний зрячий на Землі і не розуміє, як жити далі, але зустріч з красунею Джозеллою дає йому стимул шукати вихід з цієї халепи. Тим часом людство винищує невідома хвороба, а триффіди – отруйні рослини, які можуть пересуватись і навіть, здається, спілкуватись між собою, вириваються з ферм та починають полювання на зрячих та незрячих.


Марк Менсон «Витончене мистецтво забивати на все»


Доленосна зустріч, яка змінить ваше ставлення до проблем. Знайомтесь, це – Панда Розчарувань, і тепер вона завжди буде поруч. Новітній супергерой, який навчить перестати себе накручувати, чекати на ідеальні умови, хвилюватись на марне і… так, таки забивати, хоч і не на все, бо це було б вже занадто. Зустріч з творінням американського підприємця перевершить очікування і навчить ці очікування контролювати, щоб не гнатись за міражами, які хтось колись намріяв.


Коллін Гувер «Покинь, якщо кохаєш»


Емоційна книжка про проблему, яку замовчують, бо вважають, що робити домашнє насильство публічним – це виносити сміття з хати. Лілі з дитинства жила під гнітом батька-деспота і була переконана, що ніколи не вибере чоловіка, який мучить дружину і тероризує всю сім’ю… Але потім зустріла того особливого і закохалась… І це кохання змушує терпіти її приниження знову і знову. Чи знайде жінка сили покинути людину, яка приносить їй тільки кривду.


Франческа Меландрі «Вище від моря»


Через нещасний випадок та сильну негоду незнайомі чоловік та жінка залишаються в’язнями острова, де у в’язниці суворого режиму відбувають покарання її чоловік-вбивця і його син-терорист. Опікуватись ними на час шторму має жорстокий наглядач Нітті, який теж вважає себе заручником обставин. Життя Луїзи, Паоло та Нітті дуже зміниться після цього вимушеного перебування разом.

10_39_07


Джесіка Том «Смакова повія»


Нью-Йорк вабить шукачів слави. От і Тіа Монро прагне стати поважним ресторанним критиком, але їй не помічають серед інших ласунів вишуканої кухні. Та зустріч з титулованим гурманом, який пише огляди для “Нью-Йорк Таймс” відкриває для неї нові можливості. Чоловік втратив смак і довіряє дівчині свою таємницю. Він пропонує, щоб вона писала за нього. Та погоджується, але, коли бачить свій огляд в газеті, задумується над тим, чи варто берегти таємницю, чи все ж працювати на власне ім’я.


Ернест Гемінґуей «Прощавай, зброє»


Класичний роман про війну і кохання від майстра телеграфного, але дуже приємного стилю. Американець Фредерік Генрі – доброволець в італійській армії у Першій світовій війні. Вояк отримує поранення і потрапляє до госпіталю, де закохується у медсестру – англійку Кетрін Барклі, яка ставить його на ноги. Генрі не вірить у те, що війна несе щось, крім болю, тому вирішує тікати разом з коханою на нейтральну територію.
10_41_07



[irp posts=”28312″ name=”Просто не буде: 14 книжок-головоломок для літнього бінґо”] [irp posts=”27725″ name=”12 «холодних» книг спекотного літа: читаємо трилери до бінґо”]
Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

849 thoughts on “Доленосна зустріч. Підказуємо книги до #YakabooBingoSummer

    Залишити відповідь