Дайджест тижня: Інга, Філіп Пулман та оскарівські екранізації

Минулого тижня у дайджеста були невеличкі канікули, але ми повертаємося. Із новинами за два минулі тижні. Тільки найважливіше та найцікавіше у сфері літератури та читання. 

2

От-от вийде з друку третя книжка нашого видавництва Yakaboo Publishing  “Інґа” Скотта Ферріса. Поки на книжку діє передзамовлення зі знижкою. А за посиланням ви можете прочитати про книжку більше та невеличкий із неї уривок. 


У Києві та Львові презентують виставу за п’єсою канадського драматурга та сценариста Мішеля Марка Бушара «Том на фермі». Вистава зачіпає теми сім’ї, сексуальних меншин та війни. Книжка Бушара нещодавно вийшла у видавництві Анетти Антоненко.


Британський письменник-фантаст Філіп Пулман, автор “Золотого компасу”,  анонсував вихід нової трилогії. Перша частина серії “Книга пилу” вийде 19 жовтня цього року. Головною героїнею стане Ліра Белаква, а події будуть відбуватися за 10 років до початку головної історії. Хоча автор стверджує, що історія не є ні сіквелом, ні пріквелом.1

Видання Читомо зробило огляд екранізацій із сучасної української літератури. До нього потрапили вже готові фільм та ті, які тільки будуть зніматися. Зокрема цього року мають вийти фільми за романами Софії Андрухович, Сергія Жадана, Володимира Рутківського, Андрія Кокотюхи та документально-біографічна стрічка за інтерв’ю із Олесем Ульяненком.


Працівники Yakaboo розповіли, що читали цієї зими та що ще збираються дочитувати. Про літературні уподобання нашого копірайтера, email-маркетолога, менеджера з постачання читайте за посиланням. 


Яна Онишкевич зробила огляд 10 нетипових книг про кохання. На перший погляд, добірка виглядає дивною, але в цьому і сама суть. Часом найбільш зворушливі історії кохання можна зустріти в антиутопії чи дитячій книжці.


Видання Барабука підготувало огляд непростих дитячих книжок: про війну, втрату, безпритульність, секс і любов без обмежень. До добірки потрапили книжки “Війна, що змінила Рондо” студії Аґрафка, “Мій тато став зіркою” Галини Кирпи, книжка Лариси Денисенко “Майя та її мами”, яка тільки має вийти та підліткові новинки від Сергія Гридіна і Наді Білої.


Ми підібрали 7 книг для шанувальників запашного чаю. Справжнім фанам – сюди!


До цьогорічних номінантів на премію Оскар потрапили 18 екранізацій! Ми усіх їх зібрали разом та розповіли, за що їх номінують, та що варто почитати для глибшого розуміння цих картин.


Щоб полегшити участь в YakabooBingoWinter ми підібрали 50 найцікавіших коміксів та графічних романів. В добірку потрапили 25 коміксів, 25 графічних романів та невеличка вибірка від редакції.


І для виконання ще одного завдання із бінго – ще одна підбірка. Цього разу – 15 хороших книг із назвою в одне слово. Обирайте та читайте.

3

Максим Карповець для видання Читомо розповів про новий роман Джонатана Франзена “Непорочність”: “Франзен блискуче  «зливає» свій направду великий (найбільший з усіх написаних) роман на останніх сторінках, але це для нас уже взагалі не принципово. Важливим є те, що письменник перестав бути голосом американців, за що його так любили в часи  «Правок» і  «Свободи». Інтонація Purity все більше нагадує бурмотіння на особисті теми, часто нічим невиправдане і як мінімум дивне.”


Журналістка та авторка коміксу про кота Інжира Олена Павлова розповіла для #ПроЧитання про свої книжкові звички, улюблені книжки, про те, де і як вона читає: “Моя бібліотека нагадує готель для книжок”


Про “Мандрівний замок Хаула” Діани Вінн Джонс розповіла Ольга Галай: “Читаючи «Мандрівний замок Хаула», ви не просто перенесетесь в чарівний світ, а й забезпечите себе гарним настроєм. Чудове почуття гумору авторки не раз примусить вас посміхнутись.”


Віталіна Макарик розповіла про підлітковий детектив Алана Бредлі «Солоденьке на денці пирога»: “Юним хімікам буде приємно зустріти на сторінках роману споріднену душу, а любителі детективів залюбки позмагаються із нею у тому, хто першим знайде вбивцю.”


Про щойновидану збірку оповідань Ніла Ґеймана “Обережно, тригери!” розповіла Дарина Стремецька: “Думаю, що збірка «Обережно, тригери!» найкраще підійде тим, хто ще мало знайомий з творами Ніла Ґеймана або ж просто любить похмурі та дивні історії.”


Про український переклад роману “Вегетеріанка” південнокорейської письменниці Хан Канг розповіла Мар’яна Глинка: “Книга, що наштовхує на думки про справжню вартість певних соціальних умовностей – загальноприйнятих понять щастя, здоров’я, успіху, моралі, поведінки про людське око, поза якими людина в глибині душі страждає від руйнуючої самотності через нерозуміння з боку оточуючих, і яка штовхає її на втечу від реальності.”


За цей тиждень у нас в блозі з’явились уривки із книжок“Інґа” Скотта Ферріса, «Несказане» Селесте Інґ та «АМОР[Т]Е» Олександри Іванюк.


Кіт Інжир радить як дотягнути до кінця зими задомогою книжок. Виконайте сім порад – і весна вже на носі!


Редактор Олександра Гординчук розповіла про книгу “Блиск і полум’я”: “Це книжка стільки ж про діаманти, як і про людей, які їх любили й люблять, а може, про людей навіть більше, адже без людської пристрасті до цих блискучих камінців, вони, безперечно, не посіли б того місця в історії та культурі, яке мають зараз.”


А блогерка Юлія Юрчук ділиться думками щодо однієї із найбільш популярних книг минулого року – “Маленьке життя” Ханьї Янагіхари: “Якщо дивитися на Джуда більш метафорично, то він може втілювати збірний образ нас усіх – дітей кінця 20 – початку 21 століття. Ми такі ж “розхристані” як і Джуд. Подивіться навколо, це ж ми – post-sexual, post-racial, post-identity, post-past.”


Читати: Дайджест тижня: новинки січня, must-read лютого та Всеволод Нестайко


І гарних вам вихідних!

via GIPHY

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

12 thoughts on “Дайджест тижня: Інга, Філіп Пулман та оскарівські екранізації

    Залишити відповідь