Дайджест тижня: діаманти, книжки на один вечір і Татуся Бо

Про найцікавіші статті, підбірки, топи та рецензії нашого блогу та інших літературних видань читайте далі.

1

Із 23 січня виходить із друку друга книжка Yakaboo Publishing – захопливий нон-фікшн про історію діамантів американської письменниці Рашель Берґстін «Блиск і полум’я. Біографія діамантів». А прочитати уривок про історію коштовностей Принцеси Монако із Оскаром – Грейс Келлі можна тут.


У видавництві “Видавництво” виходить також друга книжка, яка має не менш відверту тему, ніж дебютна книжка шведської письменниці Анни Хьоґлунд “Бути мною”. Цього разу Ілля Стронґовський разом із Лілією Омельяненко реалізують проект, присвяченій темі толерантності. Книжку ”Майя та її мами” написала письменниця та правозахисниця Лариса Денисенко. 

2

Видання Читомо зробило підбірку планів українських видавництв на 2017 рік. Про плани на новий рік розповіли Видавництво, Віват, #КНИГОЛАВ, Видавництво Старого Лева, Основи, Видавництво Анетти Антоненко та інші.


Про 10 книг про художників, які варті уваги, написала Яна Онишкевич. У матеріалі огляд листів Вінсента ван Гога, ілюстрована біографія Енді Воргола Кетрін Інґрем, роман Жана Марі Ґюстава Ле Клезіо «Дієго і Фріда» та інші не менш цікаві історії про творчих та видатних.


Перші 50 найбільш цікавих історичних романів від британського критика Ніка Реннісона за посиланням. До списку додається дуже лаконічний опис кожної із книг. Незабаром чекайте на другу частину.


Блогерка Татуся Бо поділилась із нами декількома казками на ніч із дуже яскравими ілюстраціями, які незабаром вийдуть у книжці «Засиналочки» у видавництві Віват. 


Добірку із 10 книжок на будь-який смак, які допоможуть пережити зиму, склала Олександра Орлова. Тут є і улюблені “Хроніки Нарнії”, і чарівний Орхан Памук, і тужливий Пітер Хьоґ, і не менш казковий “Схід” Едіт Патту.


Марічка Удуд розпитала 5 українських видавництв, які займаються виданням різдвяних книжок про тематику, вибір книжок та плани на 2017 рік. Тепер ми точно знаємо, що можна прочитати про Різдво серед українських видань:)


До Дня Соборності ми підібрали 25 книг, які об’єднують між собою людей зі всієї України. Читайте про найпопулярніші книжки українською в Yakaboo за посиланням.


Не завжди вистачає часу та терпіння для товстих книжок, тому добре мати підбірку із перевірених часом із смаком досвідчених читачів, коротких книжок на будь-який випадок. Саме таку добірку зробила Яна Онишкевич. Читайте про 10 книжок до 200 сторінок за посиланням.


Києво-Могилянська Бізнес Школа радить 6 проривних книг 2016 року. Серед них є відома робота Віктора Фракла, “Джерело” Айн Ренд, збірка есеїв Вахтанга Кебуладзе, книжка про Малевича, “Чому нації занепадають” та книжку про звички Чарлза Дахіґґа.

3

Про книжку спогадів та рефлексій про власну родину та пошук ідентичності київсько-німецької письменниці Каті Петровської “Мабуть Естер” розповіла Ольга Галай.


Про роман, а фактично збірку 13 новел, який отримав Пулітцерівську премію у 2009 році, про життя людей в маленькому американському містечку “Олівія Кіттерідж” Елізабет Страут написала редактор блогу Ксеня Різник. Про екранізацію та для чого потрібно читати саме цю історію, читайте за посиланням.


Про книжку для найменших, які прагнуть нового і цікавого, і зокрема знати більше про власну країну “Мандруємо Україною” розповіла Віта Радченко.


Про те, за що треба любити шведського письменника Ульфа Старка розповіла Богдана Романцова для видання Букмоль.


Читати: Дайджест тижня: Пратчетт українською, перемоги та анонси на 2017 рік

Читати: Дайджест тижня: ШЕРЕХ, Ділан та ПроЧитання

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

14 thoughts on “Дайджест тижня: діаманти, книжки на один вечір і Татуся Бо

    Залишити відповідь