Читати і дивитись: найцікавіші екранізації 2016 року (частина перша)

Постер фільму "Фантастичні звірі і де їх шукати"

Найгучніші, найвідоміші, найбажаніші, та в основі яких історії із вже визнаних книг. Фантастичні, романтичні та драматичні. Одні вже на екранах, а інших ще потрібно трішки зачекати.

Читати і дивитись: найчутливіші екранізації про кохання (перша і друга частини)

%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8-7

Читати: “Фантастичні звірі і де їх шукати” Джоан Ролінг


Дивитись: Екранізацію спін-оффу історії про Гаррі Поттера знімали американці із британцями разом. Робота над кінокартиною почалася ще в серпні 2015 року. Головні ролі випали: Едді Рейдману (Оскар за найкращу чоловічу роль у фільмі “Теорія всього”) – він зіграв роль ексцентричного мага, автора підручника «Фантастичні звірі і де їх шукати», працівника Міністерства магії, та Кетрін Вотерстон.

Події обертаються навколо приїзду Ньюта Скамандера до Магічного Конгресу Сполучених Штатів Америки, для зустрічі з важливим чиновником. У книзі розглянута історія магічної зоології, описано 75 різних видів, знайдених по всьому світу. Інформація, що міститься в книзі, зібрана Скамандером протягом багатьох років спостережень та подорожей по 5 континентах. Книга є обов’язковим навчальним посібником для першокласників Гоґвортсу. Вступ до цієї книги написано Альбусом Дамблдором.

Особливістю книги є позначки, залишені Гаррі та Роном, з них ми дізнаємося, що Гоґвортс знаходиться в Шотландії.

Прем’єра стрічки 18 листопада 2016 року.

Читати відгук на книжку: Фантастичний підручник

2

Читати: “Дім дивних дітей” Ренсом Ріггс


Дивитись: Режисером підліткового бестселеру став відомий Тім Бертон. Головні ролі в історії про загадковий притулок на острові під керівництвом Місіс Сапсан виконали: Єва Грін, Джуді Денч, Теренс Стемп. Відгуки критиків про картину змішані. Одні хвалять гумористичний сценарій, інший докоряють Бертону за старі прийому, та переважання стилю картини над змістом. В будь-якому разі незвичний сюжет та неповторна стилістика Бертона привабить багатьох глядачів. Фільм вийшов в українському прокаті 8 жовтня.

3

Читати: “До зустрічі з тобою” Джоджо Мойєс


Дивитись: Найромантичнішу історію 2016 року екранізував американський режисер Теа Шеррок. Історія про дівчину та хлопця на візку завоювала любов, якщо не мільйонів, то тисяч точно. Головні ролі виконали ще не надто відомі актори Емілія Кларк та Сем Клафлін. Думка критиків про цю історію розділилась, але більшість згодна із тим, що ця романтична і сльозлива історія варта одного вечора. Сподобається усім, хто полюбляє драми. Фільм вийшов у прокат 2 червня. Не забудьте прихопити із собою носовичка.

4

 Читати: “Аліса в Задзеркаллі” Льюїс Керрол


Дивитись: Продовження пригод Аліси у варіанті Джеймса Бобіна (першу частину пригод Аліси знімав Тіма Бертон, а цього разу став продюсером фільму). У головних ролях незмінні та прекрасні Мія Васіковски (Аліса), Джонні Депп (Капелюшник), Енн Гетевей (Біла Королева), Хелена Бонем Картер (Червона Королева). Чудовий зірковий склад (чого варті Саша Барон Коен та актори із серіалу “Шерлок”), не кажучи вже про згаданих, – стане однією із причин побачити улюблених акторів в дуже незвичних образах. Ще й заодно згадати класичну, інтелектуальну казку.

5

Читати: “Голос монстра” Патрік Несс


Дивитись: Історія про 13-річного Конора, який має свого власного монстра, екранізує Хуан Антоніо Байон. Хлопчик Конор викликає свого монстра, коли йому погано. У його матері виявили рак. Щоночі до нього приходь його моторошний друг та розповідає історії. Він допомагає хлопчику пережити цю трагедію. Історія була написана на базі оригінального незакінченого твору письменниці Шиван Дауд. Під час написання авторка була хвора на рак, через нього вона так і не змогла закінчити цю історію. Дописати її Нессу доручило видавництво. Фільм отримав високі оцінки, як у критиків, так і в глядачів завдяки емоційності, магічності та гарній історії.

%d0%bf%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d1%85%d0%b2%d0%b8%d0%bb%d1%8f

Читати: “П’ята хвиля” Рік Янсі


Дивитись: Науково-фантастичний трилер за першою частиною трилогії Ріка Янсі. Фільм змальовує спустошену Землю після чотирьох інопланетних вторгнень. Головна героїня 16-річна Кессі Селіван намагається знайти свого молодшого брата перед наближенням страшної п’ятої хвилі інопланетного вторгнення. Не дивлячись на негативні відгуки критиків, фільм отримав 110 мільйонів прибутку. Головну роль у фільмі зіграла молода акторка Хлоя Ґрейс Морец (“500 днів літа” та “Щоденник слабака”). Фільм став гарним подарунком фанам історій Ріка Янсі.

%d1%96%d0%bd%d1%84%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%be

Читати: “Інферно” Ден Браун


Дивитись: Четверта історія пригод професора Ленґдона (він же у фільмі Том Хенкс). Цього разу він прокидається в лікарні й нічого не пам’ятає. У кишені перша підказка, а поряд приємна лікарка, яка у перші ж хвилини рятує йому життя. Але, як і в кожній історії Брауна, усе не так, як здається на перший погляд. У центрі цієї історії “Пекло” Данте Аліг’єрі, та його посмертна маска. Роман визнають одним із найкращих у Дена Брауна. А от з екранізацією усе не так просто. Її прем’єра ще мала відбутися ще у грудні 2015-го. Проте якраз у цей час була запланована прем’єра довгоочікуваних “Зоряних війн”. Тож екранізація вийшла на екрани у жовтні 2016-го. Відгуки змішані та неоднозначні, але шанувальникам Брауна та Флоренції сподобається.

%d1%81%d0%b2%d1%96%d1%82%d0%bb%d0%be

Читати: “Світло між двох океанів”   М. Л. Стедман


Дивитись: Історія австралійської письменниці М. Л. Стедман про чудо, яке згодом перетворює життя на суцільні страждання. Ізабель та Том не можуть мати дітей. Проте одного дня до їхнього берега прибиває човен із немовлям та мертвим чоловіком. Ізабель нарешті отримує доньку, яку любить понад усе. Але через роки з’являється Ханна, мати дитини. Перед героями постає моральна дилема. Екранізацію з Алісією Вікандер та Майклом Фасбендером в головній ролі створив режисер Дерек Сієнфренс. Знімали фільм в Австралії та Новій Зеландії. Критики назвали фільм гарною екранізацією роману, проте із нотками емоційного перегравання.

%d1%81%d1%96%d0%bd%d0%b3%d0%bb

Читати: Чи легко бути самотньою”  Ліз Туччілло


Дивитись: Сценаристка славнозвісного “Сексу у великому місті” Ліз Туччілло написала історію про нещасних подруг, в яких проблеми із чоловіками. Одна занапастила кар’єру заради кавалера, іншу кинув чоловік заради танцівниці, третя завела кота, щоб хоча б комусь дарувати свою любов. Рятувати нещасних жінок будуть банальні як світ подорожі. Париж, Ріо, Сідней, Балі, Пекін, Мумбай, усе заради того, щоб не бути самотньою. Романтична комедія на один вечір вийшла на екрани у лютому 2016 року.

%d0%b4%d0%b6%d1%83%d0%bd%d0%b3%d0%bb%d1%962
Читати: Книга джунглів” Редьярд Кіплінг


Дивитись: 4 квітня на світові екрани вийшла чергова екранізація класики-класики від відомої кіностудії Walt Disney Pictures. Екранізація є рімейком відомого мультфільму про хлопчика, який виріс у джунглях, Мауглі. Отримала дуже гарні відгуки від критиків та глядачів, адже це: «щира і сповнена душі адаптація, що повертається до Кіплінга за свіжим натхненням». Візуальні ефекти також отримали схвальні відгуки, у порівнянні із попередніми фільмами в 3D.

Далі буде!

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

33 thoughts on “Читати і дивитись: найцікавіші екранізації 2016 року (частина перша)

    Залишити відповідь