Читання для натхнення: роман про сімейне щастя і дві мотиваційні книжки

Кілька хороших книг, який здатні пробудити, надихнути та змусити задуматися.


Screenshot_14

Фото: Instagram/@ana.mama.read

 «Долі та фурії» Лорен Грофф


Здавалося б, сюжет не відрізняється новизною — є подружня пара, яка прожила разом не один десяток років. Є їх внутрішні образи, проблеми, складності взаємин — тут саме час згадати Толстого з його «всі нещасливі сім’ї нещасливі по-своєму». Але суть в тому, що пара щаслива — двоє дорослих людей, які одружилися ще молодими, як і раніше люблять один одного. Звичайно, вже іншою любов’ю, але люблять. Тільки у кожного з них є свої секрети. Секрети, які, відкривши своєму партнеру, напевно зробили б їх союз неможливим або нещасливим.

У Лорен Грофф хороша і «смачна» мова, яку приємно читати, якою насолоджуєшся. Видавництвам #книголав та Наш формат вдалося зробити відмінний, якісний переклад на українську.

Мабуть, роман «Долі та фурії» — це жіноча проза. Крім того, дуже хороша структура роману — автор повертається в дитинство героїв, пояснюючи деякі події. Це створює певну інтригу, але при цьому розв’язки роману не чекаєш, як в детективі. Книга читається легко, вони лишає гарний «післясмак» і багато думок, які важливо обміркувати й осмислити.

Читати: Скільки скелетів заховано у ваших шафах?


Screenshot_2

Фото: Instagram/@grennysmith

«Чудовий ранок. Як не проспати життя» Гел Елрод


Сама по собі ідея вставати рано (або раніше за інших) — не нова. Але Гел Елрод звів її в якийсь культ. Немає по суті нічого простішого, ніж запропонувати читачеві вставати на годину раніше. «Це змінить ваше життя», — каже автор. Це логічно. Власне, навколо цієї думки й будуються всі поради в книжці.

Не найбільш мотивуюча книга, не найбільш захопливий стиль, не надто нові поради.

Читати: П’ять етапів ранкового пробудження. Уривок із книжки «Чудовий ранок. Як не проспати життя»


Screenshot_1

Фото: Instagram/@katemolochko

«Мрій правильно. Як зрозуміти, чого ти насправді бажаєш і як цього досягти» Барбара Шер


Попри загальний скепсис щодо книг про мотивацію, є серед них і цікаві. Сказати, що книжка Барбари Шер – щось унікальне на книжковому ринку, було б несправедливо. У ній є варті правила і поради, також є поради, відомі й школярам. Але у неї є дещо важливе — енергія і заряд.

Після прочитання (та й в процесі читання теж) немає бажання швидко взяти блокнот і ручку і почати складати списки цілей, розбивати мрію на складові та обмірковувати план реалізації. Вона скоріше дає той самий «чарівний пендель» і допомагає розправити крила. А це, як відомо, і є перший крок на шляху до здійснення бажань 🙂


Читати10 книжок, які надихають на нові звершення

Олена Чигрин
Блогер, автор, копірайтер, smm-менеджер. Виховую сина, читаю жадібно і багато. Співпрацюю з благодійним фондом та кількома комерційними проектами. Збираю матеріал для книги.
https://www.facebook.com/alyona.chigrin

201 thoughts on “Читання для натхнення: роман про сімейне щастя і дві мотиваційні книжки

    Залишити відповідь