Читай і оздоровлюйся: 6 книг про здоров`я

Коли книга не тільки цікава, а ще й корисна – ціни їй немає. Особливо коли йдеться про книги про здоров’я – написані доступно, просто і інформативно. Бути обізнаним у такій сфері важливо – знати, коли краще лягати спати, як відбувається розвиток дівчаток, скільки потрібно їсти та коли краще займатися спортом. У цій добірці – 5 книжок про здоров’я, які варто прочитати усім. 

Вам потрібний чарівний поштовх для початку нового здорового життя? Я знаю як вам допомогти! Візьміть дві книжки Камерон Діаз «Книга про тіло» та «Книга про довголіття». Авторка – відома актриса та модель – справді дотримується усіх своїх порад. В цій книзі вона розповідає про здорове життя та свій досвід. У книжці є легкі відступи, а саме історії та приклади,завдяки яким це читається дуже легко. Камерон справді спробувала розставити все по поличках. Після прочитання, у вас з’явиться бажання стати краще – більше рухатись, правильно харчуватись чи просто любити себе. 

Маленька книжечка, корисна та потрібна для жінок і дівчаток. Про зрілість, хвороби, гінекологів та ПМС. У цій книзі багато інформації, про яку і я дізналася вперше. Авторка розповідає про здоров’я жінки простими словами, з влучними метафорами – це для того, щоб до нас донести складну інформацію. Окремо розповідається про стосунки лікаря та пацієнта, та як потрібно підготуватись до візиту до лікаря. 

Як на мене, то такою інформацією потрібно ділитись із дівчатками у вік їх зрілості. Тут – про мікрофлору та гормони, про те що відбувається з жінкою, про зміни в організмі. А не залишати це на школу, психологів чи друзів, або у гіршому варіанті – на інтернет!

Чи можна зцілитися лише силою думки — без препаратів і хірургічного втручання? Це відбувається набагато частіше, ніж ми гадаємо. Феноменальні наукові дослідження, засновані на відкриттях у галузі нейробіології, психології, гіпнозу і квантової фізики, довели: мозок не розмежовує уявні переживання і реальність.

Отже, як керувати підсвідомістю? Ну, не все так просто, як здається. Наприклад, розділ «мозок і медитація» розповідає про три відділи мозку: від думок про дію до реальності. Якщо подумки готувати себе до вірогідної реальної ситуації, нейронні схеми в мозку починають перебудовуватися, їм здається ніби подія вже відбулася. Ось про такі премудрості можна вичитати у цих книгах. Варто читати не поспішаючи, вдумливо та з усвідомленням підходити до прочитаного. 

Також у книзі є інструкція з медитації, де неквапливо розповідають, як варто правильно медитувати. 

Джо Диспенза не просто письменник, а спеціаліст з хіропрактики. Якщо практикувати усі отримані знання, ви отримаєте вражаючий ефект, розірвавши зв’язок з середовищем і ставши завдяки цьому дійсно щасливою людиною – каже автор. Спробуєте? 

Всередині та на поверхні вашого тіла живе близько сотні трильйонів клітин мікробів. Це означає, що ви — це здебільшого не ви. Нові дослідження вказують на раніше невідомий зв’язок між нашими мікробами й численними захворюваннями людини, зокрема ожирінням, артритом, аутизмом і депресією. Із розумінням такого зв’язку для нас починають жевріти перспективи майбутнього лікування. А на наш мікробіом впливає майже все: ліки, режим харчування, те, чи ви найстарша дитина у батьків, скільки у вас сексуальних партнерів тощо.

Дуже цікава книжка, що допоможе в усьому розібратись та навчитись жити дружно зі своїми мікробами. 

Аня Остапчук
Журналіст, автор блогу «Твоя Полиця». Дуже люблю книги, ну от дуже-дуже, своїми балачками намагаюся показати людям, що кожен може знайти підходящу книгу, яка підтримає, розрадить і надихне. Просто потрібно уміти шукати, а я показую як. Знімаю відеогляди, де коротко, у стилі анотації, презентують книжку, одночасно даючи можливість віртуально її погортати.
https://www.youtube.com/channel/UClrBI-amIeDuV0AtuZVTS7g

13 thoughts on “Читай і оздоровлюйся: 6 книг про здоров`я

    Залишити відповідь