5 порад для стрункої фігури з книги «Чому француженки не гладшають»

Книга «Чому француженки не гладшають» Мірей Гільяно – не посібник з дієт, а порадник, який відкриває секрети здорового харчування, якими з покоління у покоління послуговуються у Франції.

«Існує “ідеальна” вага тіла, про яку пишуть у планах страхових компаній, і яка опирається лише на зріст; існує “модельна вага” – ідеал, ще менш пов’язаний з природою, в якому провідну роль відіграє реклама, причому часом за допомогою підступних стратегій; ще є “здорова вага” – це та, в якій людина почувається, за словами Монтеня, в своїй тарілці. Остання концепція стала нашою метою», – зазначає авторка.

На 300 сторінках вказані конкретні поради, рецепти, пояснення і історії успіху інших жінок. Ми ж підібрали для вас кілька порад на щодень, які підуть на користь талії.

Знайдіть свої продукти-шкідники

Кілька тижнів записуйте все, що з’їдаєте, а потім спробуйте відшукати свої продукти-шкідники. Для когось це можуть бути солодощі, для іншого – надмірно жирна їжа, або ж забагато пива з сухариками.

Спробуйте балансувати свій раціон.

Зовсім не обов’язково на все життя розпрощатись із улюбленим смаколиком, але знати ворога в обличчя і скоротити його вживання доведеться.

Готуйте вдома і їжте маленькими порціями

Коли ви харчуєтеся в кафешках, а ще гірше — просто недбало купуєте що-небудь перекусити в супермаркеті, ви ніколи не можете знати, що саме у вашій страві. Також часом порції завеликі.

Готувати страви самостійно – перший крок до здорового харчування.

Звертайте також увагу на порції. Не завжди їжа шкідлива – іноді її просто забагато.

Сезонні продукти

Їсти помідори в грудні це дорого і не надто корисно. Послуговуйтесь для своїх страв типовими для сезону продуктами. Взимку – мандарини, влітку – полуниці. 

Це найбільш природно для організму.

Ходіть пішки

Не можете себе змусити займатися спортом – не біда. Ходіть на роботу пішки. Якщо дорога надто довга, спробуйте вийти хоча би трохи раніше з транспорту. 20 хвилин прогулянки вдень підуть лише на користь. А якщо ви ще й обиратимете щодня новий маршрут, це відволіче вас від думок про їжу.

Пийте більше води і носіть із собою перекус

Зранку і перед сном випивайте склянку води. Також активно споживайте воду протягом дня. Це допоможе налагодити обмін речовин. 

Ніколи не будьте голодним. Щоб не зірватись на шкідливу їжу через сильний голод, завжди носіть з собою корисний перекус – наприклад, горіхи. У миті голоду ви завжди зможете з’їсти порцію, яка додасть вам енергії.

Якщо вас цікавить схуднення і здорове харчування, читайте також:

Настя Дзюбак
Книжковий шопоголік. Не можу обійти паперову книжку. Гримуча суміш журналіста і філолога. Час від часу організовую у Кропивницькому зустрічі з письменниками. Лише з тими, яких люблю сама. У вільний від читання час готую і їм.
https://www.facebook.com/nastia.dziubak

9 thoughts on “5 порад для стрункої фігури з книги «Чому француженки не гладшають»

    Залишити відповідь