Букви в епоху цифр: книги-провідники хащами технологічного світу

Чи часто у вас виникає відчуття певної безпорадності? Враження, що світ рухається швидше, аніж ми встигаємо до цього звикнути?


Нові технології, зміни у політиці та економіці звалюються на нас щодня, наче сніг на голову. Утім, ми переконані, що кращими провідниками у цифрову епоху залишаються букви. А точніше, слова та речення, складені у хороші та розумні книжки.

У сьогоднішній добірці ми обрали для вас видання, які допоможуть осягнути всі ці стрімкі перетворення, що чиняться зараз у глобалізованому світі. Не просто пояснити окремі явища, а навчити думати глобально та стратегічно. Знайти своє місце у постіндустріальному світі, а з ним – будувати щастя для себе та суспільства.

Читайте розумно!


o29h5A-3SJS0ofOMBeGk-Q

“IT-цунамі. Як бізнесу вижити в третій хвилі інтернету” Стів Кейс


Майбутнє настільки стрімко стає теперішнім, що постійно необхідні орієнтири та умовні карти: куди йти та що робити. Титан онлайн-бізнесу, співзасновник легендарної американської AOL Кейс підкаже правильні напрямки у світі цифрових технологій.

“Третя хвиля” — запозичений у Елвіна Тоффлера термін – описує еру повсюдного інтернету, підключеності усього до глобальної мережі, де доступ до даних стає невід’ємною частиною життя. Кейс пояснює, як піймати цю “хвилю” та вдало провести нею свій бізнес.

Українцям буде цікаво оцінити погляди Стіва на уряд та бюрократію. Він пропонує низку кроків для бізнесменів, які хочуть впливати на можновладців та заохочувати їх до змін у суспільстві — реформ та перетворень на краще.

“Третя хвиля” дає розуміння не лише того, що відбувається зараз, але на що варто чекати у наступні кілька років. Чи варто розраховувати на чергову цифрову революцію? Чи не завершилася ера стартапів? Чи не тікатимуть люди з онлайну? Відповіді — у цікавій розповіді від мастодонта інтернет-бізнесу.


gNUAbz6xROug73y9Bou3yw

“Найбагатший чоловік у Вавилоні” Джорж Семюель Клейсон


Ця притча змінить ваше уявлення про формат ділової літератури: так, справді, важливу інформацію можна розповісти стисло, яскраво та навіть у формі казки. Усе геніальне – просто, переконайтесь самі.

“Найбагатший чоловік у Вавилоні” давно став культовою книгою серед людей, які працюють з грошима: запропоновані у ній поради щодо оптимізації фінансів та роботи з боргами справді працюють, варто лише докласти зусиль та проявити наполегливість.

Легко та образно написаний текст відкриває інші перспективи як для підприємців, так і для звичайних людей. Тут порушені “земні” питання: домашній бюджет, зарплатня та збереження, борги та позики, а також — працелюбство та старанність в усіх справах.

За правильного використання порад, критичного мислення та власного ентузіазму ви і справді зможете збільшити свої статки у власному “Вавілоні”. Сподіваємося, ви ж не чекаєте, що книга зобов’язана магічно зробити вас мільйонером?


0Cue2TbJQ6-SpSHiLWWYMQ

“Поштовх. Як допомогти людям зробити правильний вибір” Річард Талер, Касс Санстейн


Нарешті ми дочекалися цієї книги українською! “Поштовх” здатен замінити десяток книг про людську поведінку та економіку (але не Канемана!), адже вона яскраво, з гумором та кумедними прикладами пояснює, чому і як ми робимо той чи інший вибір у своєму житті.

Утім, автори (між іншим, відомі дослідники з Чиказького університету) не обмежилися виключно науковими роз’ясненнями власних доробків. Вони ще й дали низку корисних порад щодо того, як нам врятувати себе від “глюків” власних інстинктів та інтуїції.

Це, по суті, маніфест для “покращення наших рішень щодо здоров’я, багатства та добробуту”. Автори пропонують ідеологію “лібертаріанського патерналізму”. Не бійтеся гучних слів, за ними — свобода особистості за підтримки державою соціально оптимальних рішень. Тоді, переконані вони, і окремі люди, і суспільство загалом виграють.

Беріться за цю книгу, якщо ваші обіцянки собі на Новий рік не працюють або ж втрачають ентузіазм ще до лютого. Повірте: ми з вами, адже проводити вечори за серіалами простіше, аніж ганятися за цілями. Утім, все, чого бракує, — це “поштовх”. І ось саме він!


yBkBbR-qSd6UN-szva-yeA

“Седьмое чувство. Как прогнозировать и управлять изменениями в цифровую эпоху” Джошуа Купер Рамо


Чи не щоденні новини про теракти. Криза біженців. Поламана глобальна економіка. Неприємні сюрпризи на виборах в усьому світі. Чудеса медицини та жахіття бідності. Чи не пов’язане все це? Чому і як працює сучасність — пояснює автор “Сьомого відчуття”.

Це певного штибу “Дзен та мистецтво життя у мережі” — Рамо пише, як поет, та мислить як стратег. Йому напрочуд оригінально та творчо вдалося поєднати технології, історію, бізнес, біографії, щоб пояснити, як сильні світу цього маневрують у світі постійних змін – і як самому цього навчитися.

Ця розвідка для тих, кому цікаві та важливі політичні та економічні зміни епохи глобальної підключеності та цифрового прогресу. І якщо про кроки для бізнесу розповідає Стів Кейс, Рамо пояснить, які загрози чекають у hi-tech майбутньому.
Читайте та відкривайте очі на те, як глобальні мережі трансформують світ і як опанувати “сьомим відчуттям”.


a15adc2299cd4dcd84542fba880737f8

“10 успішних українських брендів” Богдан Ославський


Одна з найбільш жаданих новинок “Книжкового арсеналу-2017” – українська книга про таланти нашого, вітчизняного підприємництва. Дізнайтеся, хто і як закладає тренди в українському бізнесі та стає взірцем для наслідування.

Герої книги відомі більшості – !FEST; FEDORIV; Sammy Icon; SoftServe; Tabletochki; ОККО; “Українська правда”; Український Католицький Університет; Форум видавців; Центр сучасного мистецтва “ДАХ”.

Не бійтеся, це не нудна енциклопедія і не довідник, або ж добірка бульварних історій. Навпаки – усе чесно, захоплююче та щиро. Автор розписав непрості та відверті історії успіхів та поразок, досягнень та прорахунків на ниві вітчизняного бізнесу. Секрети перемог – у наполегливій праці та повній відданості справі.

“10 успішних українських брендів” стануть не лише привід для гордощів за співвітчизників, але й книгою для мотивації та натхнення. Хто знає, може успіх співгромадян стане стимулом для власної історії перемог – для боротьби за краще як у своєму житті, так і у своїй країні загалом.


Читати: Не питайте перукаря, чи час вам стригтися. 22 цитати із книжки «Чорний лебідь»
Читати: Салат-бар саморозвитку: 6 найсвіжіших книжкових новинок для просунутих читачів
Читати: Травневий фреш: 7 найкращих книжкових новинок місяця у жанрі нон-фікшн

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

16 thoughts on “Букви в епоху цифр: книги-провідники хащами технологічного світу

    Залишити відповідь