Буктюбери, блогери та наші автори про найкращі книжки видавництва Клуб сімейного дозвілля

Сьогодні, 13 березня, популярному видавництву Клуб сімейного дозвілля виповнилось 18 років! Щорічно компанія презентує майже 700 ексклюзивних новинок, у переліку яких можна знайти літературу абсолютно всіх жанрів, стилів і напрямів. Тож ми вирішили запитати у буктюберів, книжкових блогерів та авторів нашого блогу про їхню першу й останню прочитану книжку видавництва, весь книжковий рік, власний топ та книжкові плани ?


13_2_03

Анна Єкименко-Поліщук, Color Life by Anna

Перша прочитана книжка видавництва: про першу книгу говорити дуже складно. Адже в клубі я з 16 років. Тоді не мала права реєструватися через вік, тому «підписала» маму. Пам’ятаю, що в той час були лише каталоги, які я дуже чекала. Щоб оформити замовлення теж треба було надсилати листа, а тоді очікувати посилку на пошту. Усе було доволі довго, але оце очікування надихало, адже тоді у Луцьку, де я проживаю, книгарень було обмаль.

Однак, розкажу про серію книг, яку купувала чи не найраніше. Це історичні романи Філіпа Ванденберга. Я зібрала їх, чи не всі й дійсно з захватом перечитувала. Ба більше, автор дійсно збирав чимало історичних фактів, які майстерно вплітав у твір. Скажімо, про релігію та культуру греків, римлян, єгиптян. Тому, одного разу любов до його книг допомогла мені навіть здати екзамен. На жаль, в українському перекладі книг так і немає, хоча, здається, їх видавництво Клуб сімейного дозвілля перевидавало.

Ну і, звісно, ще одна «рання» культова книга, яку читали ледь не всі мої однокласники – це Ден Браун «Код да Вінчі».

Остання прочитана книжка видавництва: це більш професійна література – Філіп Котлер «Десять смертних гріхів маркетингу». Загалом, автора вважають ледь не батьком маркетингу й я дуже рада, що його видають у нас.


Прочитані книжки видавництва (за останній рік): направду книг біля двадцяти, адже, тут важко посперечатися, КСД видає на український ринок чи не найбільше книг і за доволі доступними цінами ?

Топ 3 книжки видавництва (за останній рік): безумовно, номер один – книжка, яку у 2017 році всі читали всі. Це«Прислуга» від Кетрін Стокетт. Я дуже багато читала відгуків про книгу, але все ж хотіла, аби вона вийшла українською. Тому, коли дочекалася – побігла в магазин і «проковтнула» її буквально за день, чи два. Було дуже смішно, коли в більшості блогерів огляд книги вийшов на каналах одночасно. Багато хто думав, що нам роман подарували у видавництві й ми його «піаримо», але насправді ми просто дуже чекали цю книгу.

Також мені сподобалася новинка від Макса Кідрука «Не озирайся й мовчи». По-перше, це була перша книга автора, яку я осилила дочитати (хоча маю і три попередні), а по-друге, доволі цікава тема й подача. Хоча, це радше підліткова література.

Дуже своєрідною, але цікавою (до того ж із неймовірним оформленням) мені видалася «Оповідь служниці», яку написала Марґарет Етвуд. Думаю, що до цієї книги я ще повернуся.

Книжкові плани: планувати з видавництвами складно, адже вони постійно видають щось нове ? Точно прочитаю «Син начальника сиріт» Адама Джонса, бо по-перше, вона в мене давно на полиці, а по-друге, її радять люди, смакам яких довіряю. Хочу перечитати «Тінь вітру», тим більше, що в КСД уже вийшла ціла серія книг Карлоса Руїса Сафона. А так, уже чекаю Книжкового Арсена, адже саме тоді видавництво відкриє секрети, що готує нового й порадує ще більшою кількістю хороших книг!


13_3_03

Ольга Млиновська, А Woman Who Reads

Перша прочитана книжка видавництва: моя історія дружби із КСД доволі тривала – більше ніж 10 років! Досі згадую те задоволення, із яким ще в шкільні роки розглядала каталоги й нетерпіння, з яким бігала на пошту за посилкою із книжками. Тому зараз важко згадати, яка саме книга Клубу стала для мене першою, та й багато з них уже не знайти на моїх поличках, це ж було так давно.

Остання прочитана книжка видавництва: останньою прочитаною книжкою став один із шедеврів Короля жахів Стівена Кінга «Зелена миля», книга, яка мало кого залишить байдужим.


Прочитані книжки видавництва (за останній рік): видавництво Клуб сімейного дозвілля займає одну із чільних позицій у моєму списку улюблених видавництв, а за кількістю видань на моїх поличках – впевнений лідер ? Тому і книжок за минулий рік прочитала немало, серед них: чудова нон-фікшн книга «Українські жінки в горнилі модернізації» під редакцією О. Кісь, «Маленька книга хюґе» М. Вікінга, «Білі зуби» З. Сміт, «Увесь цей світ» Н. Юн, «Учень архітектора» Е. Шафак, «Ребекка» Д. дю Мор’є, захоплюючі трилери «Містична річка» Д. Лігейна і «Проста послуга» Д. Белл, вражаючі «Реквієм по мрії» Г. Селбі-молодшого й «Дівчата» Е. Клайн.

Топ 3 книжки видавництва (за останній рік): найулюбленішими за минулий рік стали:

  • «Мрій правильно» Барбари Шер. Мабуть, єдиною авторкою такої мотиваційної літератури, якій вдається вдало підібрати слова й достукатися до мене є саме Барбара Шер.
  • «Готель» Артура Гейлі став справжнім відкриттям і приємним сюрпризом. Ніколи не очікувала, що вважатиму виробничий роман «своїм» жанром!
  • І книгою, яка вразила мене найбільше, стала антиутопія «Оповідь служниці» Марґарет Етвуд, яку я взяла до рук, виключно тому, що хотіла подивитися серіал. Вона ж перевершила всі мої очікування.

Книжкові плани: обов’язково планую продовжити знайомство із творчістю Марґарет Етвуд, тому планую прочитати ще один її роман – «Сліпий убивця», а ще неодмінно читатиму «Джерело» Дена Брауна та «З Елеанор Оліфант усе гаразд» Ґ. Ханімен (чула про неї дуже багато позитивних відгуків).


13_4_03

Наталія Клименко, ilatanka

Перша прочитана книжка видавництва: першу книжку точно не згадаю, бо в нас із КСД усе почалося давно й надовго. З Клубом я вже, мабуть, років 15. Приємно відзначити, що за цей час видавництво помітно виросло. Я відстежую всі новинки видавництва, бо знаю, що серед них точно буде те, що мені захочеться купити негайно.

Остання прочитана книжка видавництва: це була «Таємна історія» Донни Тартт. Раніше я вже прочитала «Щиголь» авторки, а тепер сподіваюся, що «Маленький друг» теж з’явиться в українському перекладі завдяки КСД.


Прочитані книжки видавництва (за останній рік): торік я прочитала 70 книжок, із них 20 або майже 30% – це книжки видавництва «КСД», а скільки я ще придбала, але не встигла прочитати! ?

Топ 3 книжки видавництва (за останній рік): так важко виокремити най-най-найкращі книжки, але я спробую. По-перше, хочу подякувати за «Дюну» Френка Геберта. Не змогла я пройти повз таке красиве видання – і нарешті познайомилася з такою перлиною. По-друге, не можу не згадати «Людина в пошуках справжнього сенсу» Віктора Франкла. Ця книжка справді змусила подумати про багато речей і залишила слід. І нарешті моя любов – серія Аґати Крісті. Планую зібрати її всю.

Книжкові плани: маю купу непрочитаних книжок, але так чекаю на «З Елеанор Оліфант усе гаразд» Ґ. Ханімена! Щойно надійде в продаж, я її придбаю разом із новенькими книжечками Аґати Крісті ?


13_7_1_03

Ірина Юрченко, irinyurch

Перша прочитана книжка видавництва: більшу частину моїх полочок займають книжки КСД, а перевірка сайту на наявність новинок вже стала доброю традицією. Моя любовь до видавництва почалася з книги Люку Дашвар «Село не люди» – своєрідної історії, яка хоч і глибоко шокувала, але прочиталася на одному диханні. Чи не найприємніший роман, з масою бентежних подробиць і дивацтв… А в той же час, відвертий, болісно правдивий і місцями трагічний. «Село не люди» – переломний момент для мене, адже саме ця книга відкрила світ сучасної української літератури.

Остання прочитана книжка видавництва: «Гора між нами»Чарльза Мартіна – захоплюючий роман про незавидну долю двох людей. Опинившись у критичній ситуації, наодинці з природою, у Ешлі та Бена одне завдання – вижити. Книга не тільки не відпускає, а й відгукується всередині: роздуми про вчинки, любов до близьких і справжні цінності гарантовані. Читається за вечір, але залишається з читачем ще довгий час.


Прочитані книжки видавництва (за останній рік): «Ігри, у які грають люди» Ерік Берн, «Страшенно голосно і неймовірно близько» Джонатан Сафран Фоєр, «Смажені зелені помідори в кафе Зупинка» Фенні Флегг, «Я никогда и нигде не умру» Етті Хіллесум, «Як любити дитину» Януш Корчак, «Мрій правильно» Барбара Шер, «Людина в пошуках справжнього сенсу» Віктор Франкл, «Не озирайся і мовчи» Макс Кідрук, «Прислуга» Кетрін Стокетт та «Покров» Люко Дашвар.

Топ 3 книжки видавництва (за останній рік): «Смажені зелені помідори в кафе Зупинка» Фенні Флегг світла історія про добрих і сміливих людей, які готові на все заради рідних і близьких. Любов і совість для них важливіше кольору шкіри, страху і забобонів. Вони вміють сміятися, коли сумно; радіти, коли важко; а найголовніше бути щасливими, що б не сталося.

«Не озирайся і мовчи» Макс Кідрук моє особисте відкриття року і, з цього моменту, один з улюблених українських авторів. Страшна історія про підлітка, який відкрив вхід в інший світ. Ця книга не просто захоплююча страшилка, а й джерело важливих тем, від домашнього насильства до підліткової агресії. Користуючись нагодою, хочу передати подяки автору за недоспані ночі та страх їздити в ліфті ?

«Прислуга» Кетрін Стокетт. Американський Південь, 60-ті. Жага справедливості об’єднує героїнь, пристрасне бажання змінити порядок речей підштовхує до ризикованих вчинків. Роман про сміливих і відважних жінок, про сьогодення потворності і неймовірну красу.

Книжкові плани: «Дівчата» Емма Клайн, «Тінь вітру» Карлос Руїс Сафон, «Життя і мета собаки» Брюс Кемерон, «Століття Якова» Володимир Лис.


13_5_03

Оксана Рудницька, morkovkin_blog

Перша прочитана книжка видавництва: одного разу мені потрапив до рук кольоровий журнал з книжечками, в якому я швиденько пригледіла декілька «мамо, купи». Першою привабила невелика синенькая книжечка з назвою «Волшебный пудинг, или невероятные приключения Гумми, Размахая и Укусила». Ось саме з неї і почалася моя підписка на КСД. Був 1995-й рік.

Остання прочитана книжка видавництва: «Гений. История человека, открывшего миру Хемингуэя и Фицджеральда» Скотт Берг.


Топ 3 книжки видавництва (за останній рік): з останніх прочитаних дуже вразила «Тиша в епоху галасу». Неймовірно, як в такій маленькій книзі вмістилося стільки глибокого сенсу. Зміст повністю зосереджено на важливому.

Друге місце віддаю книжці «Учень архітектора» Еліфа Шафака. Неймовірної краси книга, справжня східна казка про вірну дружбу завдовжки в життя та чарівний світ архітектури. Вишукана й зворушлива, вона не залишить байдужим жодного читача.

І третьою, мабуть, буде «Століття Якова» Володимира Лиса. Приголомшлива, чесна і така життєва – це дійсно перлина в сучасній українській літературі. Обов’язково читайте.


13_6_03

Юлія Дутка, tar_el

Перша та остання прочитана книжка видавництва: належу до тої меншості свідомих книголюбів, які ніколи не були в Клубі, але книжки КСД читаю й люблю, і тішусь, що видавництво швидко реагує на появу нових імен і перекладає цікавих авторів. Своєї першої книги вже не згадаю, це було щось перекладне, а з останнього – «Гора між нами» Чарльза Мартіна – сніжне, ніжне й атмосферне чтиво.


Прочитані у 2017-2018 у зворотному порядку:

  • Чарльз Мартін «Гора між нами»
  • Мішель Френсіс «Дівчина мого сина»
  • Агата Крісті «Кишеня, повна жита», «Карибська таємниця»
  • Тесс Геррітсен «Хірург» і «Асистент»
  • Даніель Коул «Лялька»
  • Стівен Кінг, Річард Чізмар «Пульт Ґвенді»
  • Томас Гарріс «Мовчання ягнят»
  • Стівен Кінг «Мізері» і «Про письменство»
  • Дебора Леві «Гаряче молоко»
  • Зеді Сміт «Білі зуби»
  • Мік Вікінг «Маленька книжка хюґе»
  • Деніел Кіз «Таємнича історія Біллі Міллігана»

Топ 3 книжки видавництва (за останній рік): традиційно читаю Кінга від КСД і дуже радію тому, що виходить красива серія класичного детективу Агати Крісті. Крім того, чекаю продовження серії про Ріцоллі та Айлс від Тесс Геррітсен. Трійка недавніх улюбленців виглядає так: «Пульт Ґвенді» Кінга та Чизмара, «Білі зуби» Зеді Сміт та беззаперечний улюбленець на кілька років наперед – «Маг» Фаулза (прощаю навіть вбивчий для очей шрифт).

У найближчих читацьких планах: «Аптекар» Стефані Майєр (вже почала), «Ганнібал» Томаса Гарріса, а також вельми зацікавив «Сліпий убивця» Марґарет Етвуд.


13_7_03

Катерина Молочко, katemolochko

Перша прочитана книжка видавництва: думаю, то були «Десять басен смерти»

Остання прочитана книжка видавництва: «Містична річка» для #12_забытых_книг


Топ 3 книжки видавництва (за останній рік): виділити особистий топ 3 видавництва – непроста задача. Хай і за останній рік. Однозначно, най-най для мене стала перевидана серія книжок Агати Крісті. На другому місця теж повторне видання й це Карлос Руїс Сафон і його цикл Цвинтар забутих книжок. З третім місцем усе складніше, багато книжок можна було б поставити на цю сходинку, але все ж… це Стівен Кінг «Про письменство. Мемуари про ремесло».

Книжкові плани: у березні планую прочитати «Пасажир» Жана-Крістофа Гранже (для #12_забытых_книг), якусь із перевиданих книжок Агати Крісті (для #YakabooBingoSpring2018) й новеньку «Як зупинити час» (для книжкового клубу).


Читати: Зустрічаємо весну та #YakabooBingoSpring2018

Читати: Новинки лютого. 90 книжок від українських видавництв

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

13 thoughts on “Буктюбери, блогери та наші автори про найкращі книжки видавництва Клуб сімейного дозвілля

    Залишити відповідь