Bologna Ragazzi Award назвала переможців 2016 року

Авторитетний конкурс дитячої книжки Bologna Ragazzi Award, що проходить в межах Bologna Children’s Book Fair, оголосив переможців 2016 року в чотирьох категоріях.

фХудожня література

“MON TOUT PETIT” (“Мій маленький”), Джермано Зулло, ілюстрації Альбертіно, Швейцарія

Книжка про любов, плин часу, життєвий цикл і відносини. Сторінка за сторінкою, стримано, але красномовно про них розповідають чорно-білі ілюстрації.

нонфНон-фікшн

“LIBROS PARA MAÑANA” (“Книжки на завтра”), Екіпо Плантель, ілюстрації Марта Піна, Мігель Казаль, Джоан Нігресколор, Люсі Гутьєррез, Іспанія.

Книжки про важливі політичні та соціальні питання для дітей.

горизНові горизонти

“TONGUE TWISTERS” (“Скоромовки”), Фатіма Шарафеддін, ілюстрації Ханана Кай, ОАЕ

Іноваційна книжка, ілюстрації в якій виконані у вигляді модульних картинок з геометричних фігур різного кольору. Оригінальна спроба візуалізувати скоромовки та складні слова.

примаOpera Prima

“PACHO RADA, LA LÉGENDE!” (“Пачо Рада, легенда!”), Джоанна Бенз

Книжка, в якій поєднання графіки та ілюстрацій близьке до досконалості. Пустотливі ілюстрації із символічним змістом у використанні кольору. Багато порожнього простору, незавершеність малюнку, плавні лінії – усе має свій сенс.

У попередні два роки українські видання «Зірки і макові зернята» і «Війна, що змінила Рондо» творчої майстерні «Аґрафка», видані у “Видавництві Старого Лева”, посідали перші місця в категорії Opera Prima і Нові горизонти відповідно.

21 thoughts on “Bologna Ragazzi Award назвала переможців 2016 року

    Залишити відповідь