Топ найкращих книг з банківської справи

Фінансист, банкір – професія, яка вимагає особливих умінь і складу розуму. А ще це дуже відповідальна сфера діяльності. Завдання сучасного банкіра — ефективне вкладання коштів, вигідне придбання і продаж акцій. Фінансист шукає шляхи раціонального розпорядження коштами, знаходить шляхи зменшення витрат і збільшення прибутку, повинен ефективно управляти доходом і рентабельністю, здійснювати фінансовий контроль; вибирати ефективні форми розрахунків і умови платежів; орієнтуватися в оподаткуванні, вміти захищати заощадження від інфляції. Бажаєте навчитися всього цього? Тоді читайте найкращі книги з банківської справи, представлені в даній збірці. Свіжі книги з даної тематики описують будні банківських працівників, розповідають про фінансові операції, що дозволить клієнтам фінансово-кредитних установ інакше поглянути на роботу співробітників банків, також будуть цікаві і самим банківським службовцям. Перед вами ТОП-10 книг про банки і банкірів в 2018 році.


Джон Доер «Міряй важливе. OKR. Проста ідея зростання вдесятеро»
(Yakaboo Publishing, 2018, пер. Денис Суворов)


okrБестселер весни 2018 року в Америці! Книга №1 на Amazon в рубриці Business Management! Ця книга – захоплююча історія цілого списку успішних бізнесів і громадських формувань – від гіганта Google до мережі піцерій Zume Pizza, від благодійного фонду, створеного фронтменом культової рок-групи U2 до знаменитої організації Білла Гейтса. Всі ці феноменальні приклади, в деякій мірі, зобов’язані інвестиціями Джону Доеру. Він, також автор, викладає просту, зрозумілу інструкцію впровадження OKR – системи досягнення результатів і ключових цілей. Володіючи унікальними знаннями, гуру вкладень передає їх майбутнім поколінням. З позиції бізнес-книг, «OKR» — не зовсім традиційна література. У ній величезні гроші і шалений успіх не ставляться вище за все, схиляючись перед взаємоповагою і людяністю. Рисами, що мають місце навіть, коли мова заходить про багатство.


Саймон Вайн «Инвестиции и трейдинг. Формирование индивидуального подхода к принятию инвестиционных решений»
(Альпина Паблишер, 2015)


инвестиции и трейдингРинок фінансів – це «темний ліс» інформації, де зараз виникають небезпеки, нові відкриття і помилки. Що робити, щоб прибуток компанії виріс в рази? Від чого варто відштовхуватися і на які методи сподіватися? Наскільки високі ризики можна вважати допустимими? Використовуючи яку стратегію можна прийти до бажаних результатів? На всі ці питання відповідає книга керуючого директора «Альфа-Банку». Читаючи подібні книги з банківської справи, ви, безумовно, сформуєте свій унікальний стиль трейдингу. Матеріал дозволяє обміркувати і проаналізувати традиційні підходи у фінансуванні, показує прийоми, що найкраще працюють на практиці. Чимало інформації у виданні пов’язана зі світовою кризою 2007-2009 років. Інші ключові теми: психологічні особливості прийняття рішень, тактика поведінки, стилі управління банківським портфелем. Високу користь книга принесе інвесторам, трейдерам, а також всім, хто працює на валютному ринку, біржі акцій, облігацій і похідних інструментів.


Брайан Трейси «Наука денег»
(Попурри, 2016, пер. Л.Третяк)


наука денегДискутувати на тему грошей було цікаво і захоплююче в усі часи. Коли на кону стоїть добробут, багатство, самі по собі включаються механізми аналізу, критичної думки. Гроші завжди в топі інтересів. Правда, і фальшивої, «порожньої» інформації навколо фінансів багато, і це реально заважає зрозуміти, як наростити капітал, правильно інвестувати і не прогоріти. Автор книги говорить про цілу науку грошей, з усіма її законами і правилами. Намагається навчити читача орієнтуватися в «грошовому» світі, відкинувши все непотрібне, і раз і назавжди виділивши для себе одвічні «фінансові істини». Використовуючи техніки і знання науки про гроші в реальному житті, вас, безумовно, чекає світле фінансове майбутнє!


Роберт Т. Кіосакі «8 финансовых заблуждений. Управление деньгами»
(Попурри, 2015, пер. С.Борич, О. Бєлошеєв)


8 финансовых заблужденийБагатії – люди розумні. Мало того, що гроші заробляти вміють, так ще й стереотипи всім іншим нав’язують. Такі, що не дають пересічним людям навіть наблизитися до багатства. По суті, всі ми оперуємо помилковими знаннями про гроші, і завдання цієї книги з банківської справи – переналаштувати ваші мізки на правильну хвилю. Автор дає корисні знання, які нам ніколи не розповідали в школі, допомагає позбутися поганих фінансових думок. І, навпаки, надає працюючі інструменти, з якими ви викриєте поганих порадників, і, врешті-решт, візьмете кермо управління фінансами в свої руки.


Олексій Ратон «Один на один с биржей: Эмоции под контролем»
(Альпина Паблишер, 2016)


один на один с биржейПрактичний посібник з фінансів і банківської справи дозволяє навчитися керувати власними емоціями, взяти себе в руки і не розклеюватися, коли справа за великими ризиками. Автор показує, як позбутися страху і жадібності, не потрапити в психологічну яму. Збалансувати свій психологічний стан, так як саме це, в більшості випадків, призводить до гарних результатів торгівлі на біржі. Матеріал буде корисним тим, хто займається біржовою торгівлею, тісно пов’язаний з облігаціями, акціями, і кому не вистачає самодисципліни. Перед вами найкраща психологічна книга на тему банківської справи!


Роберт Пректер «Волновой принцип Эллиотта. Ключ к пониманию рынка»


волновой принцип эллиотта

У певному сенсі ця книгаз банківської справи – культова. Багато успішних сучасних аналітиків, трейдерів та інвесторів своїм успіхом можуть завдячувати саме теорії Елліотта. Застосувавши яку, свого часу, вони отримали нечувані прибутки.

Досліджуючи фінансові ринки, Ральф Нельсон Елліотт виявив, що ціни на них змінюються по впізнаваним моделям. Він назвав, визначив і проілюстрував ці моделі. Його методика дозволяє найкращим чином прогнозувати хід справ на фондових біржах найближчим часом. У книзі багато корисної інформації щодо поведінкового континууму, отже, з цього можна скласти цілісну картину можливого перебігу подій. На допомогу всім тим, хто торгує цінними паперами на міжнародних біржових майданчиках.


Андрій Яніцький «Приватная история. Взлет и падение крупнейшего частного банка Украины»
(Брайт Букс, 2018)


приватная история«Приват Банк»… Послугами цієї найбільшої фінансової організації сьогодні користується більшість українців. Як одним з найбезпечніших, надійних і передових. Представлена книга – історія банку, побудована на підставі 40 ексклюзивних інтерв’ю, матеріалів архівів і відомостей інсайдерів. Злети і падіння, важкі періоди і розквіт – все найбільш знакове в «біографії» «зеленого банку» за 25 років існування.

Ви пам’ятаєте, хто став ініціатором створення банку? Сергій Тігіпко. І що стало причиною недавньої націоналізації настільки успішної фінансової структури? А ви знаєте, що свого часу Андрій Данилко скуповував для банку ваучери? Загалом, книга дуже і дуже цікава. Якщо взяти всі на тему банківської справи книги, це журналістське розслідування і «економічна аналітика» в одному є кращою в своєму роді.


Роберт Т.Кіосакі «Квадрант денежного потока»
(Попурри, 2016, пер. О.Белошеев)


квадрант денежного потокаЩе одна крута книга від гуру фінансів, яка розкриває секрет, чому одні люди працюють менше, заробляють більше, платять менше податків і відчувають себе набагато більш захищеними у фінансовому відношенні, ніж інші. Автор дає масу корисних порад, викладає робочі підходи і прийоми на психологічному рівні, що дозволяють досягти повної фінансової незалежності, успіху в примноженні грошей в наш складний економічний час. Проста і ефективна формула від успішного бізнесмена, політика і підприємця з багатомільйонними статками!


Джеймс Рікардз «Валютні війни. Витоки наступної світової кризи»
(Наш формат, 2018, пер. Дмитро Тавровецький)


валютні війни

Книга відомого американського юриста, економіста і фінансиста Джеймса Рікардза розкриває причини світових фінансових криз і пропонує шляхи їх запобігання.

Валютні війни – не нове явище в світовій історії. Тільки за ХХ століття міжнародну економіку перевіряли на міцність дві фінансові кризи. Сьогодні ми знову стоїмо на порозі фінансової катастрофи, що з часом може перетворитися на глобальні інфляції, рецесії і буде вирішуватися жорсткими заходами, аж до розв’язання реальних воєн! Чи можна запобігти майбутній колапс? Джеймс Рікардз вважає, що так. Він апелює до історичних прикладів і докладно аналізує передумови, причини колапсу, помилкових кроків у сфері економічної політики. Ця книга про банківську справу, поза сумнівами, сподобається всім, хто цікавиться фінансами, економікою, відносинами між державами і їх внутрішньою, а також зовнішньою політикою.


Даг Деттер «Державне багатство народів»
(ВСЛ, 2017, пер. Ірина Піонтковська)


державне багатство народів

Органи державної влади в усьому світі володіють державними активами на мільярди доларів (від корпорацій до лісових угідь та історичних пам’яток). Велике національне багатство в більшості країн перевищує державний борг. В часі управління фінансовими кризами, які викликає велике занепокоєння, національне багатство в значній мірі ігнорується.

Даг Деттер і Стефан Фьольстер впевнені, що якісне управління державними активами може допомогти вирішити проблему боргу, а ще таке управління дає більший прибуток, ніж загальні інвестиції в інфраструктуру світу (транспорт, енергетика, зв’язок). Якщо взяти кращі книги з банківської справи, ця – відкриває секрети збільшення стандартів життя, вказує на те, яким чином можна зміцнити динамічні інститути на всій планеті.

Сергій Черевань
Тато в декретній відпустці, майже футбольний хуліган, музикант та засновник веб студії, літературний оглядач та контент-редактор… Різнобічність — то моя фішка. До кожної зі справ підходжу відповідально, тому ніколи не дозволю собі писати неправдиві речі. Читав Гітлера, Пєлєвіна, Гарсію Маркеса. Хочу осягнути всі книги світу. Хоча, це, напевне, перетворило б мене на суперкомп’ютер… Мрійник. Оптиміст-максималіст.

502 thoughts on “Топ найкращих книг з банківської справи

    Залишити відповідь