Література вічного літа: 10 бестселерів австралійських письменників

Кожна острівна країна – як загадка. Ще цікавіше, коли одна держава займає цілий материк. Література в такій країні просто забов’язана бути цікавою, неординарною і самобутньою. З Австралією все саме так. Ця країна подарувала світові талановитих письменників, про походження яких багато хто навіть не здогадується. Далі – 10 книг від авторів з одного із найзагадковіших материків.


Колін Маккалоу «Поющие в терновнике»
(АСТ, 2016, пер. Нора Галь)


australia1Роман про любов до жінки, рідної землі, батьків, дітей і Бога. Чуттєва, романтична і дуже тонка історія священика, який покохав жінку. Він не мав цього робити, але почуття виявилися сильнішими за нього самого. Книга перенесе читачів у екзотичні місця і здивує несподіваними поворотами сюжетної лінії. Одна з її сильних сторін – глибокі психологічні портрети персонажів.


Маркус Зузак «Крадійка книжок»
(КСД, 2016, пер. Наталія Гоїн)


australia2Події розгортаються під час Другої світової війни. Маленька Лізель украла книгу. З тих пір за нею постійно хтось стежить. Виявляється, що спостерігач – це смерть. Він (саме він) цікавиться долею дівчинки, у якої сам же забрав брата. Смерть завжди був біля Лізель, особливо тоді, коли вона вголос читала книжки. Прийде час, коли саме їй він розкриє свою найбільшу таємницю.


Грегорі Девід Робертс «Шантарам»
(КМ-Букс, 2016)


шантарамТак, нашумівшу книгу про Індію написав письменник з Австралії.

Головний герой – чоловік зі складною долею. Після розлучення він утратив не тільки сім’ю, а й усе колишнє життя. Пристрасть до наркотиків змусила його піти на злочини, а потім – до в’язниці. Чоловік мав провести в неволі 19 років, та вже на другий рік утік. На свободі він став контрабандистом і спекулянтом, продавав зброю і навіть приймав участь у житті індійської мафії. Хто знає, що б сталося з головним героєм, якби він не зустрів справжню любов.


Аллан Піз, Барбара Піз «Мова кохання»
(КМ-Букс, 2015)


мова коханняАвтори книги – експерти в області комунікації. У новій роботі вони розповіли про те, як розуміти мову кохання. Книга допоможе читачам підготуватися до побачення і вечірки, а також навчить уникати проблем у спілкуванні. Автори розповіли, як мова тіла допоможе знайти пару, та поділилися секретами успішних стосунків. Книга допоможе сором’язливим людям навчитися правильно залицятися і, можливо, знайти справжнє кохання.


Нік Вуйчич «Життя без обмежень»
(Форс, 2016)


вуйчичМотиваційна книга про те, як повірити в себе, побороти відчай і жити щасливим життям. Про це ніхто краще не розповість, ніж людина із серйозними фізичними вадами. У автора книги немає рук і ніг. Та це не заважає йому друкувати на комп’ютері, рибалити, плавати й займатися серфінгом. Вуйчич відверто розповів про довгі роки життя, які він витратив на те, щоб звикнути до себе. Письменник зрозумів, що його вади – це, насправді, можливості для росту. Тепер він допомагає іншим людям зростати в особистому плані.


Бредлі Тревор Грів «Люба матусю. Дякую тобі за все»
(Добра книга, 2007)


liuba-matusyaЩе одна душевна книга з Австралії. Цього разу – про взаємовідносини матері та дитини. Автор зрозумів, що найкращі якості маленькій людині може привити тільки найрідніший дорослий – мама. Це книга про важливі життєві цінності, яких матері навчають своїх дітей. Автор бажає тільки одного – мати хоча б два життя, бо одного не вистачить на те, щоб віддячити за все найріднішій людині.


Гарт Нікс, Шон Вільямс «Звіродухи. Книга 3. Кревні узи»
(Ранок, 2018, пер. Д. Святенко)


кревні«Звіродухи» – цикл фентезійних романів. Кожний том пишуть різні автори. Третю книгу написали австралійці, перенісши читачів на казкові землі Ердасу. Благодатним землям загрожує небезпека, бо вони відчули на собі поступ Пожирача і його армії. Пастух Конор, мисливиця Абеке, безпритульний Роллан та дочка генерала Мейлін мають врятувати Ердас. Усі четверо – діти, але саме від них залежить доля благодатних земель.


Ненсі Като «Все реки текут»
(КСД, 2015, пер. Вероніка Архонтова)


Нэнси КатоФіладельфія втратила сім’ю й коханого. Єдине, що може втішити жінку, – маленький корабель, співвласницею котрого вона стала. Потрапивши на судно, головна героїня знайомиться із грубуватим помічником капітана Брентоном. Новий знайомий спочатку не подобається Делі, але з часом між ними виникає сильна пристрасть. Однак сталося так, що Брентон більше не може керувати кораблем. Уся надія – на Філадельфію. Жінка повинна кинути виклик не тільки стихії, а ще й екіпажу, щоб підкорити собі суворих мореплавців.


Джон Гарвуд «Мой загадочный двойник»
(Азбука, 2015, пер. Марія Куренна)


мой загадочныйДжорджина Феррас опритомніла в приватній англійський лікарні. Головний лікар розповідає жінці, що в клініку вона приїхала сама, та ще й під іншим іменем. Головна героїня впевнена, що сталося непорозуміння. Працівники лікарні відправили телеграму родичу Феррас. Той відповів, що Джорджина знаходиться вдома, а пацієнтка лікарні – самозванка. Та жінка точно знає, що вона не божевільна. Схоже, хтось хоче жити її життям, та довести це буде дуже складно.


Памела Треверс «Мері Поппінс. Мері Поппінс повертається»


мері поппінсНаостанок – казкові повісті про найулюбленішу няню всіх дітей – Мері Поппінс. Вона, можливо, трохи сувора, але справедлива, тому її люблять малюки з усього світу. Історії про Мері Поппінс уже не один раз проходили перевидання, тому що ніколи не втрачають ні популярності, ні актуальності.


Сергій Завалко
Журналіст, спортивний і літературний оглядач. Люблю ігрові види спорту, поезію і літературу. Пишу вірші. Читаю в основному поезію і художню літературу. Люблю жити, радіти життю, дізнаватися щось нове і активно відпочивати.

119 thoughts on “Література вічного літа: 10 бестселерів австралійських письменників

    Залишити відповідь