10 найкращих антистрес-книг і розмальовок 2018 року

Графічна література для зняття стресу — це те, що рекомендується використовувати в будь-який момент, коли в цьому є потреба: вранці, в обідню перерву, тим більше, після робочого дня. Сьогодні оригінальні орнаменти та візерунки розмальовок, що сплітаються в не менш цікаві сюжети, підкорили весь світ. Вони дозволяють «причесати» думки і побути в тиші з самим собою, відволіктися від рутини і, в першу чергу, розслабитися. Психологи стверджують, що книга-антистрес дозволяє впоратися з різноманітними проблемами, від простої знемоги, втоми, так і з більш серйозними психічними розладами. Так чому б і не випробувати подібну методику?! Дозвольте собі зануритися в безтурботне дитинство, надавши точним візерункам яскравих фарб разом із нашої підбіркою.


04_01_07

«Чарівний сад», «Зачарований ліс», «Загублений океан», «Різдво Джоани», «Магія джунглів» Джоана Басфорд


Еталоном для книг, що знімають стрес, можна з упевненістю вважати роботи шотландської художниці Джоани Басфорд. Представлена серія розмальовок підійде всім, хто потребує душевного спокою. У кожному з примірників — свій графічний світ, чорно-біла «країна чудес», з казковими персонажами, незвичайними рослинами, заплутаними лабіринтами. Це і різні картинки-розмальовки, і незавершені ще візерунки, зробити повноцінними які доручається вам, читачу. Займаючись розфарбуванням, кожен бажаючий отримає приплив енергії, що дозволяє розправити крила власних творчих фантазій.


04_02_07

«Дивосвіт», «Барвистий світ», «Дивосавана» (Розмальовка для спокою та натхнення) Міллі Маротта


Береш олівці, вибираєш картинку, і поки розмальовуєш, не існує ні проблем, ні турбот! Тільки ти і чарівний світ графіки. З кожною розфарбованою ілюстрацією починаєш відчувати себе справжнім Рембрандтом, бо щоразу виходить щось більш досконале, неповторне. Особливість книг-антистрес автора в конструкції креслень, що розмальовуватимуться: незалежно від того, як або якими кольорами ви його намалюєте, обов’язково вийде оригінальна картинка. Персонажі розмальовок найрізноманітніші, від диких тварин, різних рослин до екзотичної природи і райських квітів. Що найцікавіше, кожен візерунок неповторний.


04_03_07

«Натхнення. Розмальовка-антистрес» и «Романтика. Розмальовка-антистрес» видавництво Vivat


Наступні книги містять безліч детальних візерунків, малюнків і орнаментів, об’єднаних спільною темою. Добре знімають інтелектуальну напругу, стрес після важкого робочого дня, допомагають заспокоїтися і розслабитися. Малюєш свій казковий світ, і настрій поліпшується на цілий день! Адже кожна наступна сторінка – це маленьке диво і чергова велика пригода.


04_04_07

«Аніморфія», «Імаджиморфія» Кербі Росейнс


Досить незвичайні розмальовки, в яких силуети справжніх тварин з казковими дудлами (в пер. з англ. «Doodle» — мазня, каракулі) переплітаються в дуже незвичній комбінації. Самі дудли – це швидкі замальовки в маленькому форматі, і на певну тему. Власне ними і наповнений кожен розворот книг. Всього – більше 50 малюнків для розфарбовування. Екстремальні розмальовки, сповнені сюрреалізму, надзвичайно дивних образів і світів. Неможливо не зацікавитися!


04_05_07

Стів Макдональд «Удивительные города. Раскраска-путешествие по местам, реальным и выдуманным»


Канадський художник створив унікальну книгу-подорож всіма відомими містами світу (Лондон, Токіо, Амстердам, Стамбул, Париж, Нью-Йорк і ін.), з їхніми вокзалами, парками, площами і незвичайними вуличками. Деякі місця вигадані, що надає розфарбовуванню ексклюзивності. У виконанні автора – неповторний фотореалістичний стиль, що з’явився буквально з порожнечі. Адже своє натхнення Макдональд черпав, контактуючи з найпростішими речами – продуктовими вітринами, старовинними фотоапаратами. Інші «музи» – рідкісний антикваріат, музейні колекції, різні химерні іграшки та інші речі, що створюють в голові, а потім і роботах автора, найнезвичайніші деталізовані і багатопланові візерунки.


04_06_07

«Анімасвіт. Твої неймовірні тварини». Видавництво: КСД


Книга-антистрес, яка заслуговує носити звання «твір мистецтва»! В кожному візерунку – високодеталізовані елементи, які для зручності роботи розміщені кожен на своїй сторінці. Подібний підхід дозволяє розфарбовувати сюжети фарбами, фломастерами, олівцями, взагалі всім, чим тільки завгодно. Отже, можна з легкістю оживити будь-яку благородну тварину: коня чи ведмедя, горилу або панду, слона або коалу, лисицю, зебру або лева. «Анімасвіт» — найкраща антистрес-розмальовка для любителів природи!


04_07_07

«Гра престолів. Офіційна розмальовка». Видавництво: КМ-БУКС 


Справжня знахідка для фанатів «Гри престолів»! Офіційне видання, що дозволяє «оживити» улюблених героїв книги / серіалу, вдихнути в них свіжі фарби. Причому, в буквальному сенсі! Адже одна справа спостерігати за улюбленими героями з кіноекранау, а зовсім інша — малювати сцени книги самостійно. Читач зможе детально промальовувати кожну дрібницю, обрати потрібну колірну гамму, передати найтонші нюанси сюжету, таким чином, ще більш посилити власне враження від книги. Підсумок розфарбовування «Гри престолів» – власноруч створений чарівний світ кумирів.

Чорно-біла антистрес-книга містить 45 чарівних ілюстрацій.


04_08_07

Олеся Вакуленко «Український міфосвіт»


Представлене видання – справжній скарб, наповнений патріотизмом і теплом. Створено за мотивами українського декоративного розпису, який вражає своєю глибиною, багатством і любов’ю до рідної землі. На сторінках розмальовки ви познайомитеся з міфічними істотами і героями казок, слов’янськими богами, народними святами, оберегами і обрядами. Розфарбовуючи візерунок за візерунком, ви поринете в минуле рідного краю, сповнитеся натхнення, дізнаєтеся багато нового, і просто гарно відпочинете.


04_09_07

«Суперова розмальовка», «Кльова суперова розмальовка» Джоана Вебстер


Дивовижний калейдоскоп, що складається з яскравих геометричних деталей. Ритмічні малюнки дозволять розслабитися і зібратися з думками. Ці розмальовки будуть в радість кожному, адже всі їхні елементи досить прості і зрозумілі, навіть найменшим. Розмальовки для зняття стресу Джоани Вебстер – хороша ідея для веселого проведення часу в колі сім’ї.


04_10_07

Ганна Карлсон «Времена года. Книга для творчества и вдохновения»


Цю книгу-антистрес автор розбив на окремі розділи, які викликають асоціацію з певною порою року – навесні, влітку, взимку, восени. Природа надзвичайної краси, створена Карлсон — це всілякі тварини, птиці, рослинність, природні явища… Дивовижний світ казки і затишку, який обов’язково варто відвідати! «Пори року» однозначно принесе вам задволення.


Як бачите, цікавих книг-антистрес існує безліч. Про це говорить і те, що наш топ з «десятки» кращих розмальовок перетворився на Топ-15, а то і Топ-20! І тут кожен екземпляр заслуговує на увагу.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

1 880 thoughts on “10 найкращих антистрес-книг і розмальовок 2018 року

    Залишити відповідь