9 найочікуваніших книг 2017 року за версією kmbs

Києво-Могилянська бізнес-школа ділиться цінними мисленню книжками, що вийдуть друком цього року.

Цей перелік сформовано з вперше перекладених українською нарисів про людей, які здійснили якісний прорив у своїх сферах. До прикладу – Джек Велч, який прийшов в момент найбільшої кризи у General Electric, а покинув її під час одного із найуспішніших періодів компанії. Або Мігай Чиксентмігаї, який працював над вивченням людського досвіду та відкрив, що позитивний стан «потоку» можна контролювати та використовувати для досягнення особистих цілей.

Також до списку потрапила книга українського філософа Мирослава Поповича, що вже отримала своє визнання та перевидається за запитом сучасного читача.

#kmbs_must_read – читати, щоб змінювати себе.


1

“Капіталізм і свобода”, Мілтон Фрідман, “Наш формат”


Книжка «Капіталізм і свобода» — класика економіко-політичної літератури ХХ століття — актуальна сьогодні для України як ніколи. Нобелівський лауреат Мілтон Фрідман розглядає зв’язок між економічною та політичною свободою. Він описує, чому варто обмежити вплив держави на економіку, децентралізувати владу, роздержавити сфери освіти і соціального забезпечення.


2

“Компанії майбутнього”, Фредерік Лалу, Клуб сімейного дозвілля


Фредерік Лалу — консультант та колишній партнер McKinsey & Company. Його революційна, абсолютно новаторська книжка «Компанії майбутнього» вже кілька років поспіль не полишає топ-продажів на Amazon та стала справжнім проривом у світі бізнесу майбутнього.

Книжка варта очікування, оскільки створювалася як посібник для управлінців, які відчули, що в звичному стилі керівництва чогось бракує, тому необхідно щось змінювати. Вона пропонує принципово новий погляд на становлення організацій, який допоможе перейти на наступний рівень розвитку й побудувати цілісну та конкурентоспроможну компанію.


innovators_pre

“Інноватори”, Волтер Айзексон, “Наш формат”


Це книжка про різні етапи цифрової революції, про ґіків, хакерів і мрійників, які кардинально змінили світ і підхід до бізнесу. Вона про диваків, яким нині людство завдячує електронним комфортом: Алана Тюрінга, Біла Ґейтса, Стіва Возняка, Стіва Джобса, Ларі Пейджа та інших.

«Інноватори» – читати, щоб дізнатись про глибокі інновації та розуміти бізнес, як творчість.


 4
“Код зламано, або Наука про те, що змушує купувати”, Філ Барден, Клуб сімейного дозвілля


Що відбувається в мозку людини, коли вона обирає товар? Які «секретні коди» продуктів, послуг і брендів впливають на її рішення? І чи можна називати рішенням процес, що триває протягом частки секунди?

У цьому дослідженні Ви знайдете перевірені методи поліпшення продажу товарів та послуг для повсякденної роботи. Якщо ж ви споживач і не бажаєте, щоб вами маніпулювали, виняткові секрети науки успішних продажів навчать вимикати свій «автопілот» і переходити на «ручне керування» перед строкатою вітриною!


063-Paperback-Book-Small-Spine-Mockup-COVERVAULT

“Переможець”, Джек Велч, Сьюзі Велч, Наш формат


Джек Велч – легенда світового бізнесу, прийшов у “Дженерал електрик” в момент найбільшої кризи й перетворив цю компанію в одну з найбільш успішних у світі. Історія “Дженерал електрик” в певний момент була одним із найпопулярніших кейсів світових бізнес-шкіл.

Джек Велч на особистому досвіді знає, як збільшити вартість компанії у 30 разів. Його be-the-best стиль менеджменту став золотим стандартом у бізнесі, який фокусується на людях та командній роботі.

Поради та рекомендації Джек Велч ілюструє багатьма невигаданими історіями зі свого життя. Автор є максимально чесним з читачами, розповідаючи як про історії успіху так і про помилки.


7

“Спалах! Сила несвідомих думок, або Як не заважати мозку приймати рішення” Малколм Гладуелл, Клуб сімейного дозвілля


Чому найповажніші експерти іноді теж роблять помилки, маркетингові дослідження помиляються, а просте передчуття рятує життя? Автор доводить нам, що сила несвідомих думок – це не дар обраних, а вміння, яке може розвинути кожен.

Малколм Гладуелл досліджує природу миттєвих рішень, які ми приймаємо підсвідомо: коли варто довіряти інстинктам, а коли слід бути обережними, як навчитися контролювати перші враження, щоб досягти успіху у справах чи особистому житті?


8

“Адміністратегія. Досягнення особистого успіху при управлінні публічною адміністрацією”, Ізабела Кішіловська та Матей Кішіловський, Видавництво Основи


Книга є результатом досліджень в десятках державних установ у Польщі, країнах Центральної та Східної Європи, також в ній використані новітні ідеї та передові практики публічного адміністрування з усього світу.

Автори переконують, що державні установи для успішної діяльності повинні мислити стратегічно. Кожна державна установа потребує чіткого плану “куди ми йдемо та що для цього робимо?”. Стратегічне мислення повинне бути в головах кожного працівника. Книжка крок за кроком розповість, як стратегічно керувати в державних установах і, водночас, як дбати про свій професійний розвиток.


9

“Потік. Психологія оптимального досвіду”, Мігай Чиксентмігаї, Клуб сімейного дозвілля


Автор праці, посилаючись на більш ніж тридцятирічні дослідження про “оптимальний досвід”, доводить, що потік – це моменти, під час яких ми почуваємось надзосередженими та надвмотивованими, це майже ейфорійний стан концентрації та повної залученості.

У цьому виданні автор показує, що цей позитивний стан можна контролювати, він може бути не тільки волею випадку. Очікуємо цю книжку, бо досвід автора вчить, як, наперед визначивши інформацію, що надходить в нашу свідомість, ми можемо виявити істинне щастя і значно поліпшити якість нашого життя.


10

“Бути людиною”, Мирослав Попович, Видавництво Києво-Могилянської академії


Праця є спробою сформулювати погляд на цінності сучасного суспільства, який із певної позиції охоплював би різні сторони функціонування останнього. Автор прагне обґрунтувати засобами, придатними для філософії сучасності, певний світогляд, який сьогодні, як і в інші часи, перебуває під загрозою. Це – світогляд гуманізму, що виходить з уявлення про людину як найвищу й абсолютну цінність.

“Кожна людина проходить багато народжень. Ця книжка про ці народження, завдяки яким ми, власне, і є людьми”, – Мирослав Попович.


Читати: 6 проривних книг 2016 року, які рекомендує kmbs

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

35 thoughts on “9 найочікуваніших книг 2017 року за версією kmbs

    Залишити відповідь