8 незабутніх літературних героїв

Фото: hellogiggles.com

В останній день літа добре згадати своїх друзів, книжкових героїв, із якими ми провели не одні канікули. Це характери настільки живі, реальні та милі, що їх неможливо забути. Ми взяли за основу добірку bustle.com, та зробили вибірку із тих героїв, які відомі у нас. А хто є вашими улюбленими героями книжок?

Результат пошуку зображень за запитом "Скаут Фінч"

Скаут Фінч (“Вбити пересмішника” Гарпер Лі)

“Вбити пересмішника” була однією із тих книжок, які потрібно було читати по програмі у школі (в Україні її, на жаль, немає у програмі – Yakaboo), але водночас вона читалась і заради задоволення. І так, Аттікус дуже привабливий герой (в крайньому разі, поки ви не прочитали “Іди, вартового постав”), але Скаут все таки лишається душею книжки. Вона була безладною, жорсткою, але в кінцевому рахунку робила правильні речі. І за це ми її і любимо.

Результат пошуку зображень за запитом "Anne Shirley"

Енн Ширлі (“Енн із Зелених Дахів” Люсі Мод-Монтгомері)

Серед літературних героїв є багато відважних сиріт. Але Енн із “Енн із Зелених Дахів” незаперечна улюблениця. Вона вигадлива, уміє підтримувати жіночу дружбу, і завжди робить усе якнайкраще. До того ж, вона пофарбувала волосся у зелене, за що її важко не полюбити.

Результат пошуку зображень за запитом "Lyra Silvertongue"

Ліра Белаква (Сірін) (“Темні матерії” Філіп Пулман)

“Темні матерії” – фентезі-трилогія із білими ведмедями, які говорять та паралельними всесвітами, але Ліра напрочуд реалістична дитина. Вона не є милою і чемною. Вона справжній брехун. Її власний демон часто ставить під сумнів її судження.  Але найбільше у ній вирує бажання жити, а поза усією брехнею вона рятує мультивсесвіт.

Результат пошуку зображень за запитом "Вінні-Пух"

Вінні-Пух (“Вінні-Пух і всі-всі-всі” Алан Мілн)

Так, ця книжка навряд чи підходить до дорослого перечитування у порівнянні із попередніми, але це ж Вінні-Пух. Пухкенький ведмедик, для якого найважливіші дві речі – дружба і мед. І його важко за це не любити. (Також лишається питання, чи він є справжнім ведмедем – маленьким і надзвичайно розумним, чи лише іграшка, яку наділили даром життя?)

Результат пошуку зображень за запитом "Darcy"

Містер Дарсі (“Гордість та упередження” Джейж Остін)

Усі фани “Гордості та упередження” люблять Ліззі Беннет також, але ж. Ви маєте любити Дарсі. Подивіться на його пришелепкувате обличчя. Він є соціально незграбною людиною. Ліззі була розумною та дотепною, але Дарсі настільки стриманий та ввічливий, що в нього важко не закохатись.

Результат пошуку зображень за запитом "маленький принц"

Маленький Принц (“Маленький Принц” Антуан де Сент-Екзюпері)

Один із героїв, які зворушують до неможливості. І він серед таких займає перше місце. “Маленький принц” можна читати і як дитячу книжку, і вже у дорослому віці. У ній приховано набагато більше, ніж здається на перший погляд. А головний герой прекрасно утілює образ дитинства.

Результат пошуку зображень за запитом "Hermione Granger."

Герміона Грейнджер (серія про  Гаррі Поттера, Джоан Роулінг)

І звичайно Герміона. Майже кожен фан Гаррі Поттер коли-небудь потерпав від любові до неї. Гаррі та Рон мали також шанси, але Гарміона саме та, хто тримає усю ситуацію на плаву. Вона розумна та  трішки безжальна, повністю безстрашна у боротьбі за те, у що вона вірить, і лояльна до помилок. Також вона може бути ревнивою та закоханою, як і врешті кожна дівчинка-підліток. Але вона нічому не дозволяє її відволікти від боротьби зі злом.

Результат пошуку зображень за запитом "Matilda"

Матильда (“Матильда” Роальд Дал)

Ще одна розумна героїня із магічними здібностями – це Матильда. Вона менш запекла, ніж Герміона, але не менш тямуща. І що ж вона вирішує робити, коли відкриває у себе здатність до телекінезу? Вона намагається допомогти другу врятуватись від підлого директора школи. Матильда – блискуча, сильна маленька дівчинка, з жагою до допомоги іншим.

Джерело: www.bustle.com

Фото: hellogiggles.com, briefly.ru, moonlightreader.booklikes.com, bibliobiography.blogspot.com, toakillamockingbird-studyguide.weebly.com

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

12 thoughts on “8 незабутніх літературних героїв

    Залишити відповідь