Що читати малюкам: 6 книг про вухастиків

Ваш малюк вже перечитав всі можливі книги про котиків і ведмежат і ці звірі вже не в тренді? Тоді вперед за книгами про «вухастиків», які зачарують ваше дитинча.


Беатрікс Поттер «Кролик Петрик та інші історії»
(Астролябія, 2016, пер. Олена О’Лір)


08_23_08Красива книга із адаптованим перекладом вийшла у видавництві «Астролябія» та є ідеальною для читання з малюком. Адже задоволення отримають і дорослі і малі. З легкої руки перекладачів кролик Пітер Беатріс Поттер перетворився на ріднішого для української малечі Петрика. А якщо ви ще і подивились разом однойменний фільм, який вийшов нещодавно, дитині буде цікаво дізнатись більше про життя кролячої родини та їх друзів.


Іван Андрусяк «Зайчикова книжечка»
(Фонтан казок, 2018, пер. Ольга Кузнєцова)


08_24_08Книга Івана Андрусяка – одного із кращих сучасних українських поетів для дітей, неодноразово відзначеного престижними преміями, просто створена для того, щоб почати привчати дітей до самостійного читання та прищеплювати любов до віршів. Поезії підійдуть для спільного читання. Особливо з татом, адже головний герой – тато-заєць,  який розповідає малюкам про свої дитячі пригоди. Особливо варто відзначити і неймовірні ілюстрації Ольги Кузнєцової, через які книжку просто не хочеться випускати з рук.


Іван Малкович, Софія Ус «Велике місто, маленький зайчик, або Мед для мами»
(А-ба-ба-га-ла-ма-га, 2016)


08_25_08Книга видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» вже фактично стала класикою для української малечі.  Історія зайченяти, який заблукав, вирушивши шукати мед для хворої мами, про любов і турботу, підтримку і дружбу авторства Івана Малковича із Софією Ус не залишить байдужим маленьких маминих «зайчиків».


Урзель Шефлер, Макс Вальтер «Зайчик Франц. Велика книга-розглядалка»
(Навчальна книга Богдан, 2017)


08_26_08А ваші діти знають, що у зайців насичене життя? Якщо ні, то цей віммельбух для них. Небагато тексту, і багато картинок, які зацікавлять вашого малюка і навчать новому. Так із Францом діти побувають у зайчиковій хатці, на річці, в парку атракціонів, музеї та засніжених горах. Також діти потренують свою уважність і допоможуть зайцю розгадати загадки.


Марджері Вільямс «Вельветовий кролик»
(Час майстрів, 2016, пер. Мія Марченко)


08_29_08Мабуть, кожна дитина хоча б раз мріяла про те, що б її улюблена іграшка ожила. Виявляється, ожити мріють і іграшки, але це може статись лиш тоді, коли тебе насправді полюблять. Казка Марджері Уільямс ніжна і сентиментальна, вчить малечу співпереживати і співчувати головному герою, який в очікуванні так довго переживав, а також нагадує, що якщо дуже хотіти  то, незважаючи ні на що, бажання здійснюються.


Женев’єва Юр’є «Велика книга кролячих історій»
(Рідна Мова, 2017, пер. Володимир Герман)


08_28_08Женев’єва Юр’є розповідає маленьким читачам про пригоди великої кролячої родини, де підростають четверо братів і сестричка – Розмаринчик, Горицвітик, Сироїжика, Кульбабка та Піруетта. Їх пригоди, а також неймовірно милі ілюстрації закохають себе і дітей, і дорослих. До речі, книга у видавництві «Рідна мова» вийшла у літньому  і зимовому варіантах – зміст той самий, а от дизайн обкладинки можна обирати під пору року, що робить книжку ще і вдалим подарунком у будь-яку пору.


[irp posts=”30247″ name=”Потап написав дитячу книгу: відкрийте для себе відомого співака з несподіваного боку”] [irp posts=”28224″ name=”Дитячі книжки, які хочеться перечитувати в дорослому віці”]
Настя Дзюбак
Книжковий шопоголік. Не можу обійти паперову книжку. Гримуча суміш журналіста і філолога. Час від часу організовую у Кропивницькому зустрічі з письменниками. Лише з тими, яких люблю сама. У вільний від читання час готую і їм.
https://www.facebook.com/nastia.dziubak

11 thoughts on “Що читати малюкам: 6 книг про вухастиків

    Залишити відповідь