5 книжок, які би взяла із собою у космос Галина Ткачук

Про улюблені “космічні” книжки розповідає письменниця та член журі конкурсу “Моя космічна книжка” Галина Ткачук


Мої улюблені письменники, чиї імена пов’язані із космосом – це Рей Бредбері та Станіслав Лем. З їхніми книжками гарно вдавалося у домашньому затишку мріяти про далекі космічні мандрівки. Але у космос я би взяла їхні теплі земні книжки.

1

«Кульбабове вино» Рея Бредбері


Не один раз перечитана улюблена книжка, котра, припускаю, навіть у міжзоряній мандрівці нагадає про диво земного літа. Дуже раджу читати в українському перекладі Володимира Митрофанова.

2

«Високий замок» Станіслава Лема 


Книжка про дитинство у Львові. І дитинство це пригадане дуже талановито і тонко. Тут детально описані і дивні дитячі ігри, і драматичні вередування, і, звісно ж, атмосфера довоєнного Львова.

4

«Тев’є-молочник» Шолом-Алейхема


Оскільки мова зайшла про змальовані у книжках міста, не можу не згадати також книжку зі змальованим у ній містечком, у якому я виросла. Щоправда, назва містечка – Боярка – прихована тут за іменем Бойберик. Цю книжку треба брати у міжзоряну мандрівку, щоб не забути, який він – світ людей. І як воно – сміятися і плакати, послідовно і одночасно.

5

«Літня книжка» Туве Янсон


Також у далеку дорогу я взяла би одну із новинок, дуже-дуже очікувану в українському перекладі Наталії Іваничук, читану російською та польською. У цій книжці є все, що для мене має бути у найкращій книжці: літо, природа, море, родина, дитинтсво і мудрість, повнота радості і величезна, неохопна печаль.

3

«Великий міст» Олега Лишеги


Оскільки у космосі просто неможливо вижити без віршів, то обов’язково треба взяти туди українську поезію. Це збірка поезій, яка уже багато-багато років поспіль мене заспокоює, зосереджує та урівноважує. Тут також є Київщина і природа, а найголовніше – краса.

Читати: 5 книжок для космічної подорожі від Міри Київської


До 8 травня Yakaboo із партнерами 1+1 медіа та проектом #книголав збирають дитячі рецензії для конкурсу “Моя космічна книжка”. Читайте про умови за посиланням. 

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

36 thoughts on “5 книжок, які би взяла із собою у космос Галина Ткачук

    Залишити відповідь