5 книг для подруги, яка чекає на кохання

От-от прийде час, коли соцмережі заповнять фото «я й коханий у День Валентина». Для декого це може стати справжнім випробуванням. Якщо маєте подругу, яку може ввігнати в хандру свято закоханих – подаруйте їй книгу, що прикрасить її вечори в очікуванні «принца».


12_01_02

«Їсти, молитися, кохати»  Елізабет Гілберт


Світлий біографічний роман розповідає історію письменниці, яка віднайшла себе і шлях до особистого щастя після розлучення. Разом з авторкою ви помандруєте до неперевершеної Італії , Індії та Балі. Гілберт переконує, знайти особисте щастя можна лише тоді, коли віднайдеш душевну рівновагу та отримувати насолоду від життя наодинці. Ну і звичайно тоді, всесвіт пошле вам того єдиного.

P.S.  Подрузі не обов’язково анонсувати, що задовго після виходу книги у 2006, після 10 років у другому шлюбі, Ліз Гілберт розлучилась із чоловіком-героєм книги, бо зрозуміла, що кохає свою подругу.

Читати: Як за рік позбавитися від депресії і знайти щастя в особистому житті


12_02_02

«Під скляним ковпаком» Сильвія Плат


Єдиний прозовий текст поетеси Сильвії Плат називають жіночою версією «Над прірвою в житі». Як і поезія Плат, певною мірою сповідальний. Головна героїня тексту також письменниця розгублена у своїх спробах самоідентифікації. Стати домогосподаркою – усе що могло запропонувати жінці тогочасне суспільство. І хоча героїні випадає шанс на стажування в Нью-Йорку й там вона не відчуває себе на своєму місці.

Прочитати роман, варто хоча б тому, що це класика американської літератури. До того ж, він нагадає вам, що стосунки – не завжди запорука щастя.


12_03_02

«Жінки, які кохають до нестями» Робін Норвуд


Якщо стосунки не склались одного разу – це прикрість. Якщо раз-за-разом вашій подрузі – ідеальній і здатній звернути заради коханого гори та дістати зірочку – трапляються негідні партнери, то ця книга для неї.

Адже, як не прикро визнавати, проблема може бути саме в ній, і вона сама притягує до себе покидьків і не може покохати гідного чоловіка.  Часом «божевільне кохання» – це хвороба, яка потребує лікування. Чому так трапляється, а головне, як вибратись із цієї пастки? Саме про це читайте в книзі.

Книга вчить стати трохи егоїстичнішою й навчитися дивитися в очі своїм проблемам.


12_05_02

«До біса почуття»  Майкл і Сара Беннет


Потребу мати пару часто диктує суспільство. «Як? Ти сама на День святого Валентина? Нуу, нічого…» – доводиться чути часом і саме такі співчуття пригнічують. Вихід – простий: до біса кохання й ідіотів із їхніми жалощами.

Книга пропонує прагматичний підхід до свого життєвого вибору з пошуку пари орієнтуючись не лише на «метеликів у животі».

Зрештою коханню в книзі присвячений лише один розділ. Тут ви знайдете поради і  щодо того як поводитися з придурками, що роботи з обов’язком самовдосконалюватись і проблемами із самооцінкою.


12_06_02

«Откровенный разговор о женском здоровье. Просто о главном» Наталія Лелюх


Пізнавати себе можна не лише в сенсі духовності. Для більшості дівчат і жінок загадкою залишається навіть власна фізіологія. Часто лише досить поверхову інформацію про те, що там «нижче пояса» вважається отримати вдома чи в школі, а традиції звертатися за питаннями до спеціалістів – лікарів-гінекологів – немає.

Саме тому лікарка-гінеколог Наталія Лелюх (авторка блогу «Занимательная геникология» й героїня пісня Соні Сотник «Гинеколог Наташа») живою мовою й на пальцях вирішила розказати жінкам усе про їхній внутрішній світ.

У книзі ви знайдете вичерпну інформацію про контрацепцію та роботу жіночого організму, та почнете розуміти себе трохи краще.


Читати: Закохані, круті і відчайдушні: 10 книжок українських авторів про і для підлітків

Читати: Любить – не любить: 25 книг про непрості стосунки

Читати: Новинки + класика = 10 книжок про кохання

Читати: 10 нетипових книг про любов, які вас здивують

Настя Дзюбак
Книжковий шопоголік. Не можу обійти паперову книжку. Гримуча суміш журналіста і філолога. Час від часу організовую у Кропивницькому зустрічі з письменниками. Лише з тими, яких люблю сама. У вільний від читання час готую і їм.
https://www.facebook.com/nastia.dziubak

9 thoughts on “5 книг для подруги, яка чекає на кохання

    Залишити відповідь