5 веселих дитячих книжок для весни

Дитячих книжок забагато не буває, а надто коли це книжки про пригоди та веселощі. До цієї добірки увійшли і шкільні історії, і літні, і просто життєві – саме те, що треба, щоб час, який залишився до канікул, промайнув швидше. Якісні переклади, красиві ілюстрації, цікавезні історії і гумор – сумувати не доведеться ні дітям, ні батькам!

футбик

“Футбольний матч тривалістю в літо”

Найфутбольніша книга для всіх маленьких любителів поганяти м’яча. Десятирічний Фосто вирушає з татом у велику навколосвітню подорож. З татом і м’ячем, з яким хлопчик не розлучається ось вже три роки, відколи отримав його у подарунок на день народження. На них чекають одинадцять етапів від Баньоле до Бамако. Тисячі зустрічей і відкриттів, починаючи від багдадського цирульника і закінчуючи смаком копченої риби на Північному полюсі. І повсюди футбол — справжнісінький!

Захоплюючий текст супроводжують не менш захоплюючі ілюстрації. Кожен розділ розпочинається зображенням прапора країни, про яку піде мова.

фил

“Філіпек і шкільні витівки”

Кумедні історії про малого розумника Філіпека, який сам себе називає «дуже чемною, розважливою та розумною не на свої роки дитиною». Малий нарешті йде до школи, і в нього не залишається ані хвилинки вільного часу, адже треба і навчатися, і друзям допомогти, і побешкетувати…

Книги про Філіпека Вужека, що вперше вийшли українською мовою, написані, щоб розважати і повчати. Розважати дітей, а повчати – дорослих. У серії наявні також видання “Філіпек і шалені канікули” та “Філіпек і весела сімейка”.

лин

“Ліндберг. Історія неймовірних пригод Мишеняти-летуна”

Одне цікаве мишеня, що мешкало у Гамбурзі, полюбляло бібліотечні мандри. Понад усе воно захоплювалося читанням книжок. Та повернувшись одного разу з чергової подорожі, воно помітило, що всі його друзі-мишенята кудись зникли. Щоб повернути їх, відважному мишеняті доведеться здолати чимало небезпек, стати справжнім винахідником і навіть — перелетіти через океан.

Книга-шедевр, автор якої одночасно є й її ілюстратором. В основу книжки покладено  дитяче захоплення Торбена Кульмана аеронавтикою і винаходами.

суботик

“Що не день, то субота”

Ви ще не знайомі з Суботиком? Тоді ви пропустили купу веселощів і пригод. А от панові Пляшкеру неймовірно пощастило, коли одного дня руде створіння у водолазному костюмі, яке грається у футбол сирними кулями, залюбки з’їдає коміри і віконні ручки і здійснює найнеймовірніші бажання, назвало його “татусем”. Тим більше пана Пляшкера негайно потрібно рятувати, адже він боїться всього і всіх – свого директора і господиню квартири пані Моркван…

Серія про Суботика складається з декількох книжок, хоча й на українську поки що перекладені не всі з них. Цей малий викликає таку симпатію, незважаючи на всі його вибрики (які він робить з найкращих помислів і від чистого серця), що книжки про нього точно увійдуть назавжди до сімейної бібліотеки – на поличку найвеселішого читання.

роздобудьки

“Роздобудьки”

Поряд з нами, людьми, живуть крихітні створіння – роздобудьки, зайняті дуже важливою справою – роздобуванням різноматніх дрібничок. Вони добрі істотки, проте вважають людей своїми служками. Так вони жили-були, аж раптом їх викрили, і от тоді розпочинаються справжні пригоди!

Книжки про роздобудьків всесвітньо відомої британської письменниці Мері Нортон вперше видані українською мовою. Наразі вийшло дві книги.

21 thoughts on “5 веселих дитячих книжок для весни

    Залишити відповідь