13 кроків до керування своєю підсвідомістю

Фото: Ірини Юрченко

Я щиро вірю в те, що якість нашого життя безпосередньо залежить від того, що «в голові». Наші думки й реакції не тільки впливають на нашу реальність, а й грають провідну роль у її створенні. Невдачі та проблеми – результат установок, що живуть у підсвідомості. Ви можете докорінно змінити своє життя, попрацювавши над цими «тарганами». Але як це зробити? Як позбутися від руйнівних думок? Як почати управляти своєю підсвідомістю? Як знайти щастя й гармонію? Цьому і присвячена книга «Керуй своєю підсвідомістю».

Джо Діспенза пропонує читачеві науковий підхід до «матеріальності думки», пояснення – чому ж не виходить і питання до самого себе. До того ж автор не тільки розкладає по поличках усі «за» і «проти», а й докладно описує 4-х тижневу програму медитацій, які допоможуть відключити автопілот, потрапити у власну підсвідомість і змінити установки, що заважають. Ця книга – потужний стусан, керівництво з роботи над самим собою й можливість поліпшити якість свого життя. Пропоную вам ознайомитися з деякими думками, ідеями та рекомендаціями автора.


  1. Лише спробувавши змінити внутрішній світ, ви побачите, як змінюється світ зовнішній, і переконаєтесь: саме ваша свідомість контролює все, що відбувається навколо.
  2. Якщо ви докорінно не зміните свого сприйняття реальності, усі покращення у вашому житті будуть тимчасовими. Щоб досягти стійких результатів, треба переосмислити минулі події. А для цього слід відкритися новому розумінню реальності й істини.
  3. Квантове поле не реагує на наші емоції – емоційні запити, воно не реагує на наші цілі – думки. Квантове поле змінюється лише тоді, коли думки й емоції узгоджені між собою, тобто містять один і той самий сигнал. Позитивна емоція, що йде від серця, у поєднанні зі свідомим наміром посилає потужний сигнал, який дає неймовірний результат.
  4. Повсякчас відчуваючи одне й те саме – вчора, позавчора і так далі, – ви продовжуєте створювати ті самі обставини, переживати ті самі емоції й думки.
  5. Відповідно до квантової моделі реальності ми можемо докорінно змінити свої думки, моделі поведінки і відчуття. Потрібно змінити стан буття, адже наші думки, почуття і вчинки – це, по суті, і є наша особистість, а особистість створює персональну реальність. Щоб досягти персональної реальності – нового життя – нам слід створити нову особистість: стати кимось іншим.
  6. Прикро, що більшість людей не знають: згадуючи емоційно забарвлену подію, ми змушуємо мозок працювати за знайомою, завченою схемою, знову і знову повертатися в минуле, усе міцніше закарбовуючи її.
  7. Свідоме позитивне мислення не здатне самостійно подолати підсвідомі негативні почуття.
  8. Просто змінивши думки, почуття, емоційні реакції і моделі поведінки (наприклад, надаючи більше уваги здоровому харчуванню, фізичним вправам і контролю стресу), ми починаємо надсилати клітинам нові сигнали, а вони своєю чергою утворюють нові білки, не змінюючи генетичного проекту. Тобто код ДНК лишається незмінним, а клітина, отримавши нову інформацію, активується по-новому й здатна створити тисячі варіацій одного й того самого гена. Ми спроможні змінити своє майбутнє, подавши правильний сигнал до гена.
  9. Замість того, щоб зациклюватися на якихось травмах чи неприємних подіях, відштовхуючись від минулого досвіду, нам потрібно зосередити увагу на новому бажаному, який ще не набув емоційного забарвлення. Спробуйте прожити майбутнє зараз – ваше тіло почне сприймати його і повірить, що вже відчуває ці чудові емоції від прийдешніх подій.
  10. Щоб змінити своє життя, спершу потрібно відмовитися від старих думок і почуттів, а потім здобути новий досвід, який своєю чергою викличе нові почуття.
  11. Спитайте себе: яку енергію досвіду з минулого ( у формі негативних емоцій) я несу в собі? Яка енергія живить мою колишню особистість і емоційно прив’язує мене до нинішніх обставин? Чи можу я перетворити її в позитивний стан і побудувати нову реальність?
  12. Головна мета медитації – перемкнути увагу із середовища, тіла і часу на внутрішні наміри і думки. Разом з тим людина здатна змінити свій внутрішній стан незалежно від зовнішнього середовища. Медитація також є способом вимкнути аналітичне мислення і потрапити до підсвідомості. Це ледь не головне її завдання, бо саме у підсвідомості всі наші погані звички й моделі поведінки.
  13. Дійте цілеспрямовано, планомірно, будьте веселим, гнучким і натхненним. Тільки в такому стані душі можна розкрити своє божественне єство.

Читати: Just do it! Мотивуйтеся правильно

Читати: 12 біографій відомих людей, які надихають на нові звершення


Придбати книжку в Yakaboo

Ирина Юрченко
Книжный инста блогер, основательница проекта Chitachi, фотограф и мама. Читаю практически всё, что попадется под руку: от сильно классики до детских картонных книжечек. Фанатею от Толстого и Кинга, не могу пройти мимо литературы о войне, плачу над “Отверженными” и жду письмо из Хогвартса. Мечтатель, верю в то, что книга может изменить жизнь. К лучшему конечно же!:)
https://www.instagram.com/irinyurch/

2 616 thoughts on “13 кроків до керування своєю підсвідомістю

    Залишити відповідь