11 шокуючих фактів про людський організм з науково-популярного видання Асі Казанцевої

Спеціально для клієнтів сайту Yakaboo.ua видавництво Vivat обрало найбільш шокуючі факти, які оприлюднює наукова журналістка Ася Казанцева, володарка премії «Просветитель» у своєму виданні «Як мозок змушує нас робити дурниці». Книжка за пару днів виходить в українському перекладі.

«Хтоб міг подумати. Як мозок змушує нас робити дурниці» — це видання для тих, хто хоче знати всю правду про можливості та принципи роботи людського організму, його «безглузді та нераціональні рішення». Наукова журналістка зібрала під однією обкладинкою найреволюційніші відкриття науковців всього світу, описавши їх доступною для загалу мовою. Для цього вона опрацювала численні статті з результатами досліджень престижних університетів світу, офіційні позиції та звіти ВООЗ та ООН. Видання відзначене науково-популярною премією «Просветитель» (2015).

А чи знали Ви?

  • Дослідники довели, що лебедина вірність – це прекрасний міф, який поширюють мрійники та романтики. Лебеді – полігамні істоти.
  • Нестача вуглеводів в організмі жінки на першому триместрі вагітності – призводить до ожиріння дитини у шкільному віці.
  • Анальний секс знижує імунітет, натомість оральний та класичний – підвищують.
  • Чудовий людський мозок — це продукт біологічної еволюції, який відрізняється від мавпячиного лише вдалою надбудовою.
  • Що більше вам подобається запах поту вашого сексуального партнера, то здоровішими будуть ваші діти.
  • Жінці досить просто поглянути на дитину, щоб у неї в крові зріс рівень прогестерону, гормону, який відповідає за вагітність та відкладення жиру.
  • Гіпоталамус – це взагалі найголовніший керівний центр у мозку: він важить лише чотири грами, але до нього сходиться інформація про всі події.
  • Жінки, яким регулярно доводиться працювати вночі і спати вдень, частіше хворіють на рак грудей.
  • Одним з факторів ожиріння вважається – ВІРУС ожиріння.
  • Від Вашого кола спілкування, залежить будете ви гладшати, чи будете мати більш стрункі форми.
  • Гарний сексуальний партнер – поганий донор для органів.

Читайте про ці та інші фізіологічні подробиці у науково-популярному виданні Асі Казанцевої.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

6 thoughts on “11 шокуючих фактів про людський організм з науково-популярного видання Асі Казанцевої

    Залишити відповідь