10 мотиваційних книг, які врятують від осінньої депресії

Фото: Marta Bevacqua

Зовсім не обов’язково чекати на понеділок, початок місяця, або Новий рік, щоб змінити життя. Будь-яка мить підходить для першого кроку у правильному напрямку. А якщо вам бракує ентузіазму, натхнення та мотивації для досягнення цілей, то у нас є список книг, які у цьому допоможуть.

Результат пошуку зображень за запитом "Грег МакКеон"
Фото: The Village

Грег МакКеон «Ессенціалізм. Шлях до простоти»

Деколи більше – це менше. Не вірите? Тоді книга Грега МакКеона – необхідна для прочитання. Автор вчить простоті та усвідомленню, наголошує на тому, аби робити вибір – адже тільки відмовляючись від зайвого ми отримуємо те, що нам насправді потрібно. Грег МакКеон порівнює ессенціаліста з монтажером, який включає до фільму тільки найкращі епізоди.

Результат пошуку зображень за запитом "Решайся! Заряд на создание великого от основателя Twitter"

Біз Стоун «Зважуйся! Заряд на створення великого від засновника Twitter»

Доволі неординарна бізнес-книга засновника однієї з найбільш популярних соціальних мереж. Біз Стоун підкорює своєю харизмою, інтелектом та поглядами на світ. Він впевнений – варто відкинути страх і робити те, про що мрієш.

Лао-цзи «Дао де цзін»

Китайський мудрець, засновник даосизму написав трактат, який до сьогодні надихає мільйонів. Хоч «Дао де цзін» і важко тлумачити через афористичність та поетичний стиль, втім ця праця дозволяє краще зрозуміти основні категорії даосизму: Дао (шлях), Де (мораль, сила, порядок) та У-Вей (принцип не-діяння).

Результат пошуку зображень за запитом "Тишина. Спокойствие в мире, полном шума"

Тіт Нат Хан «Тиша. Спокій у світі, повному шуму»

Буддистський монах, який живе зараз у Франції, переконує, що досягнути просвітлення можуть і жителі великих міст. Найбільша майстерність – вміння самостійно створювати тишу, гармонію та спокій.

Тіт Нат Хан нагадує, що у світі багато чудес. Варто лише навчитися їх бачити.

Результат пошуку зображень за запитом "steve ross yoga happy book"

Росс Стів, Роузвуд Олівія «Йога щастя. Сім причин, чому вам ні про що не потрібно турбуватися»

Йога – це не комплекс вправ для підтримки відмінної фізичної форми, не альтернатива різноманітним видам спорту і не лише глибоке вчення. Автори книги прагнуть показати, шо йога може і повинна стати стилем життя.
Росс Стів та Роузвуд Олівія наголошують, що справжня йога передбачає постійну присутність радості у вашому сьогоденні.

Результат пошуку зображень за запитом "Пітер Тіль Від нуля – до одиниці instagram"

Пітер Тіль «Від нуля – до одиниці»

Ідеальна книга для тих, хто любить конкретні поради. Американський бізнесмен, співзасновник PayPal розповідає, як створити успішний стартап. Пітер Тіль радить не звертати увагу на конкурентів, а створити таку компанію, у якої просто не буде альтернативи. Книгу позитивно оцінили Марк Цукерберг та Ілон Маск.

Автор задає одне просте питання, відповідь на яке може зробити вас лідером сучасного бізнес-світу: «Яку цінну компанію ніхто не створює?». А далі все просто – створіть цю компанію самі.

Результат пошуку зображень за запитом "Человек уставший. Как победить хроническую усталость и вернуть себе силы, энергию и радость жизни"
Фото: harmonyseeker.life

Сохер Рокед “Людина втомлена. Як перемогти хронічну втому і повернути собі сили, енергію та радість життя”

Якщо все, про що ви можете думати – це відпочинок, а не грандіозні плани та мрії, то варто починати саме з цієї книги. На жаль, чи не кожен час від часу відчуває нестачу енергії. Сучасний світ рухається з божевільною швидкістю і вимагає від нас того ж.

Варто зупинитися, перевести подих, набратися сили, а тоді вже рухатися далі.

Ден Вальдшмідт «Вийди за межі. Забудь про успіх – стань видатним!»

Автор починає з зізнання, що у 25 років збирався померти. Втім, потім він взяв себе у руки та знайшов власну відповідь на питання про сенс життя. Про це ця книга.

Ден Вальдшмідт розповідає чимало історій успішних людей та мотивує ніколи не зупинятися. Він говорить, що насправді успіх – це не якась кількість дій, а ваш стан. Отож, важливо просто бути тією найкращою особистістю, якою ви можете.

Результат пошуку зображень за запитом "путь художника"
Фото: Veravoit

Джулія Кемерон «Шлях художника»

Кожен з нас – творець і книга Джулії Кемерон допомогла мільйонам усвідомити цю істину. «Шлях художника» – це цілий практичний курс, який розрахований на 12 тижнів. У вас буде докладний план дій для розвитку креативного мислення, який включатиме ведення «ранкових сторінок», «творчі побачення» з собою та цілий ряд інших вправ.

Джулія Кемерон обіцяє грандіозні результати, якщо ви будете готовими присвячувати «Шляху художника» хоча б по годині кожного дня.

Фото: thisbeautifuldayblog.com
Фото: thisbeautifuldayblog.com

Гретхен Рубін «Проект Щастя. Мрії. Плани. Нове життя»

«Деякі люди нещасливі тому, що просто лінуються бути щасливими. Для щастя потрібно бути енергійною і дисциплінованою людиною.» – говорить авторка бестселерів.

Гретхен Рубін, і справді, пропонує план, який допоможе досягнути щастя. Вона радить обирати кожного місяця пріоритет – головну ціль: наприклад, присвячувати найбільше часу родині, друзям, звернути увагу на хобі. Проект Гретхен обов’язково надихне на створення власного.

Яна Онишкевич

Яна Грицай
Блогер, письменниця. Вивчала журналістику у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Люблю казки братів Грімм, "Маленького принца" і екзистенціалістів. Якби у мене була можливість побалакати за кавою з будь-якою історичною особистістю, то обрала би Франца Кафку. Впевнена, що одна хороша книга може змінити життя.
http://www.unicornstime.in.ua

10 thoughts on “10 мотиваційних книг, які врятують від осінньої депресії

    Залишити відповідь