10 книжкових новинок тижня від Куркова до Янагіхари

У понеділок в «Книжном сословии» на радіо Аристократи за словами ведучого Юрія Володарського були: “Brexit, glam-ma і shaka в Оксфордському словнику, пісенька про те, як ревнивий Джо вбив підступну зрадницю Кло, Гребенщиков читає Введенського, рецензія на роман Джуліана Барнса «Шум часу», новинки тижня від Ханьї Янагіхари до Андрія Куркова та рейтинг продажів дитячої літератури від Yakaboo. Гість програми – письменник Яна Дубинянська.” Слухати програму за посиланням.

%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8-1

1. Юрий Винничук «Житіє гаремноє», 192, Фолио, 2016

Подарункове видання скандального еротичного твору Юрія Винничука з позначкою 12+. Літературна містифікація, придуманий автором щоденник Роксолани про її життя в гаремі з точними подробицями інтимних сцен.

2

2. Андрей Курков «Шенгенская история. Литовский роман», 720 стр, Фолио, 2016

Перша книга письменника не про Україну. Роман про Європу, про її внутрішню еміграцію, про Литву, яка має свій європейський досвід і залишається близькою Україні країною.

Курков про роман: «Це перший безвізовий роман в Україні. І це перший мій роман без України і українців. Це роман про литовців і про Західну Європу. Це роман про те, що стається з маленькою нацією – ми не є маленькою нацією, а литовці є − коли піднімаються шлагбауми і можна спокійно вийти і розчинитись в загальноєвропейському культурному бульйоні народів».

3

3. «Добробати», 576 стр, Фолио, 2016

Книга про добровольчі батальйони, які служать або служили на сході України. До групи авторів увійшли: Олег Покальчук, Вероніка Миронова, Василиса Трохимович, Катерина Гладка, Дмитро Громаков, Ольга Плужник, Ігор Рудич, Артем Шевченко.

4

4. Ханья Янагихара «Маленькая жизнь», 688 стр, Корпус, 2016

Ханья Янагіхара – американська романістка, гавайського походження. Кар’єру розпочала з роботи журналістом, потім фахівця зі зв’язків з громадськістю. Її перший роман «Люди в деревах», який вийшов у 2013 році, отримав високу оцінку американських критиків і був названий журналом Newsweek однією з найкращих книжок 2013 року.

Роман «Маленьке життя» з’явився в 2015 році. Був висунутий на Букерівську премію, став фіналістом Національно книжкової премії США. Попри численні сцени насильства, які були розкритиковані деякими журналістами, книга стала бестселером. В основі її сюжету – дружба чотирьох друзів, двоє з яких вже після 40 років стануть парою.

5

5. Элизабет Страут «Меня зовут Люси Бартон», 192 стр, Эксмо, 2016

Елізабет Страут – американська романістка, публіцист, лауреат Пулітцерівської премії 2009 року. Роман «Мене звуть Люсі Бартон» вийшов у 2016 році. Потрапив в лонг-лист Букерівської премії, став бестселером The New York Times. Книга отримала позитивні відгуки The Guardian, Washington Post.

Читати: Якщо ти чогось не отримав в дитинстві – це на все життя

«Мене звуть Люсі Бартон» – книга про взаємини доньки та матері. У Люсі Бартон було важке дитинство, в якому постійно доводилося захищатися і ховатися від люті батька. Головною розрадою Люсі стали книги, завдяки яким вона вирішила стати письменницею. Покинувши сім’ю, Люсі багато років не бачила свою матір і не спілкувалася з нею, але одного разу їх возз’єднання все-таки станеться.

6

6. Юкио Мисима «Золотой храм», 288 стр, Азбука-Классика, 2016

Відомий японський письменник післявоєнного періоду, продовжувач традиційного японського естетизму. Тричі номінований на Нобелівську премію.

«Золотий храм» був написаний в 1956 році, вважається найбільш читаним твором японської літератури в світі. У романі у формі псевдосповіді пропонується авторська версія історії психічно неврівноваженого ченця, який в 1950 році спалив храм Монастир Кінкаку в Кіото.

7

7. Чарльз Буковски «Хлеб с ветчиной», 400 стр, Эксмо, 2016

Один з найяскравіших представників «Брудного реалізму», американський прозаїк, поет, журналіст.

«Хліб з шинкою» (1982) – автобіографічний роман про дитинство і дорослішання автора під час Великої депресії. Генрі Чанаскі-молодший страждає від жорстокості батька і байдужості матері, він тягнеться до світу, який щиро любить, але у відповідь отримує лише злість і нерозуміння.

88. Крис Андерсон «Успішні виступи на TED. Рецепти найкращих спікерів», 256 стр, Наш Формат, 2016

TED – приватний некомерційний фонд в США, який з 1984 року проводить інтелектуальні конференції на теми науки, мистецтва, політики, бізнесу, дизайну. Кріс Андерсон – куратор конференції та її постійний ведучий.

«Успішні Виступи на TED. Рецепти найкращих спікерів» – керівництво з ораторського мистецтва з докладним поясненням, чому воно неодмінно стане в нагоді в житті. Андерсон вчить, як розробляти ідею, виділяти суть виступу, як виглядати на сцені, наводячи приклади з виступів Моніки Левінські, Білла Гейтса та інших.

9

9. Андреас Гётц «Ты слышишь смерть?», 416 стр., Эксмо, 2016

Андреас Гетц – німецький письменник, автор трилерів, раніше створював радіопостановки для радіо.

«Ти чуєш смерть?» – третій роман автора про молодого чоловіка Лінуса, який має абсолютний слух. Його матір викрадають. Злочинець надсилає йому записи зі звуками, за якими Лінус повинен визначити місцеперебування матері та врятувати її.

10

10. Кейт Мортон «Дом у озера», 576 стр, Эксмо, 2016

Кейт Мортон – англійська письменниця, народилася в Південній Австралії. Автор романів-бестселерів. Її твори в різний час ставали лідерами рейтингів Sunday Times, New York Times. Роман «Будинок біля озера» не став винятком. Загадкове зникнення дитини, життя письменниці – автора детективних романів як спроба втекти від страшних подій минулого. Всі таємниці рано чи пізно стануть явними, навіть якщо придумати ідеальний сюжет…

Читати: 7 книжкових новинок тижня від Yakaboo


Про ці та інші новинки Yakaboo.ua ви можете також почути щопонеділка о 17:00 в програмі «Книжное сословие» з Юрієм Володарським на Радіо Аристократи.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

11 thoughts on “10 книжкових новинок тижня від Куркова до Янагіхари

    Залишити відповідь