Якщо не вистачає мотивації: 10 книг про саморозвиток та психологію

У всіх бувають моменти, коли не знаєш, куди рухатись далі. Замість того, щоб працювати, хочеться просто лежати в ліжечку і дивитись у стелю. Хороші мотиваційні книжки можуть вивести вас з цього стану. Блог Yakaboo зібрав 10 книжок, які надихнуть вас «лупати сю скалу». 

А якщо берете участь у бінґо, це завдання номер 16. 

Ні, не заводьте на завтра будильник на п’яту ранку. Диво може статись і без цього. Краще складіть план на ідеальний ранок, побудуйте звички, які дозволять вам краще розподілити ранковий час і не забудьте про вечірній розпорядок, щоб лягти спати з чистою душею і знов прокинутись бадьорим зранку! А ця книжка вам у цьому всьому допоможе.

Якщо ваш ранок ще недостатньо дивовижний після першої книги з цієї добірки, то беріть до уваги поради Гела Елрода. Автор пише неймовірно емоційно і, здається, заряджає читача енергією через сторінки. Читаючи рядки з книги, можна відчути радість від того, що прокидаєшся рано-вранці, бачиш перші промені сонця, передчуваючи гарний день.

Класика ділової літератури, світовий бестселер і настільна книга амбітних політиків, менеджерів, рекламодавців, маркетологів і всіх бажаючих переконувати і домагатися свого. Автор книги, доктор наук і професор психології Роберт Б.Чалдині багато років вивчав принципи успішних продажів. На основі своїх досліджень він написав посібник з мотивації і переконання, яке багато авторитетних періодичних видань визнали найкращою коли-небудь виданою книгою про вплив.

Книга, яка наповнена дієвими порадами. То ж беріть з собою олівець, вам захочеться виписати чи підкреслити важливі моменти.

Автор намагається показати нам, як досягати мети, змінити своє ставлення до оточуючих і своїх власних вчинків. Навчитися питати себе: чи зробив я усе можливе, щоб виконати поставлену мету.

Любиш і вмієш мріяти, але не доходять руки до втілення своїх мрій? Тоді поради Барбари Шер будуть для тебе дуже влучними. Якщо не вистачає якогось поштовху, то ця книга саме ним і стане.

В ній надані дієві вправи, які допоможуть визначитись з метою і навчать впевнено йти до неї, не намагаючись за один день змінити усе життя і звички і не намагаючись конфліктувати зі своїм власним Я.

Коли автор натхнений тим, про що пише, це помітно одразу. Так і у випадку Марі Карачиної. Книга не стільки про біг чи спорт, книга про можливість людини йти до своєї мети. Ця розповідь мотивує і надихає, свідчить про те, що ми здатні змінюватись на краще, не дивлячись на страхи і невпевненість. І головне нагадує: не варто зупинятись!

Маленька, але дієва пігулка натхнення. Ця книга не відбере багато часу, але відклавши її, одразу хочеться почати діяти. І головне не боятися цього. Не витрачати час на думки «а чи потрібна комусь моя творчість?» «чи варто цим займатися?». І навіть не боятися копіювати, додаючи в будь-яку копію своє бачення, свої почуття. Таким чином народжуючи щось унікальне.

Погодьтесь, незвична назва для мотивуючої книги? Але і книжка незвична. Автор у дотепній манері на прикладі вигаданих персонажів показує читачеві, як лабіринтом життя дістатися до своєї мети-сиру. І головне, діставшись кінцевої точки цього лабіринту, отримати задоволення. Бо іноді ми втрачаємо своє натхнення ще по дорозі. Яскрава, проста і зрозуміла книга.

Чи є сенс нервувати у багатьох непередбачених випадках? Автори разом з відомими філософами-стоїками спробують нас навчити спокою. Мудрість Сенеки, Марка-Аврелія та Епіктета крізь віки відтворилася у цій книзі, яка претендує на те, щоб надовго оселитися на вашому столі. Кожен день ви можете отримувати урок від стоїків, який пояснюється сучасною мовою, з порадами про те, як застосовувати його в повсякденному житті.

Цю книгу називають однією з найнеобхідніших книжок для тих, хто зацікавлений у поверненні контролю над своїм життям. І не дарма. Вона вчить вірити в дивовижну силу позитивного мислення, хоча іноді в житті здається простіше дотримуватися негативних думок. До слів Луїзи Хей хочеться повертатися, щоб у найгірші моменти життя знов черпати з них сили.

Анна Дудко
Фотограф yakaboo.ua. Завзятий книголюб. Коли усі дітлахи мріяли бути космонавтами, лікарями, пожежниками, бажала бути продавцем у книгарні
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001472294686

12 thoughts on “Якщо не вистачає мотивації: 10 книг про саморозвиток та психологію

    Залишити відповідь