10 книг про захоплюючі мандри, що затягують з головою

Щоб побувати в нетрях Індії, познайомитись з життям індіанців Еквадора, відпочити на Мальдивах чи навіть злітати у інші світи, не треба купувати квитки на літак – достатньо купити захоплюючу книгу про мандри. Блог Yakaboo розповідає про 10 книг, завдяки яким можна відчути себе героєм особливої пригоди, не виходячи з дому. 

Якщо берете участь в осінньому Yakaboo Bingo, це завдання під номером 12.

Ця історія, як доказ того, що неможливе можливо! Коли здається, що життя зруйновано, можна зібратися з силами, схопити рюкзак і відправитись у подорож на пошуки себе. Це мандри довжиною майже 1800 кілометрів палаючою пустелею і подорож своїм внутрішнім світом.

Сильна, яскрава, відверта і мотивуюча книга для тих, хто втратив себе на життєвому шляху.

Один з найбільш вражаючих романів 20 століття? Бестселлер? Шедевр літератури? Культовий письменник? Якиx тільки відгуків не почуєш на цю книгу. Але краще за все скласти власне враження. Відправитись разом з автором в екзотичну Індію, відчути аромат східних спецій і сморід найбідніших нетрів, приєднатися до мафії, потрапити в халепу, взяти участь у чужій війні, прожити яскраве життя.

За яку б тему не взявся Макс Кідрук, можна бути впевненим він занурився в її вивчення на всі сто. То ж очікуйте найдрібніші подробиці з життя індіанців Еквадора, Перу та Чилі, захопливу мову автора і неймовірні пригоди. Додайте до цього нестримний гумор і ви отримаєте якісний тревелог в скарбничці сучасної української літератури. Але треба бути обережним, бо після прочитання книги дуже хочеться зібрати наплічник і вирушити у мандри.

Найкращі книги про цікаві мандри написані мандрівниками. А якщо вони ще й можуть поxизуватися письменницьким даром, заxопливі історії читачеві забеспечені. Так і виходить з романами Тура Геєрдала. В цей раз він відправляється археологічні розкопки та етнографічні дослідження на Мальдівські острови, де була викопана кам’яна статуя Будди і інші стародавні скульптури. Ця книжка – справжній історичний детектив про можливості заокеанських контактів між цивілізаціями на берегах Індійського океану і Центральної Америки.

Ідеальна книжка для тиx, xто любить подорожувати. Хто  цінує англійський гумор і саркастичні манери Джеремі Кларксона. Достатньо подивитись декілька випусків “Top Gear”, щоб зрозуміти його стиль, щоб знати чого очікувати від книжки. Якщо готові, то вперед! На вас чекає купа цікавих нарисів від відвідувань ресторанів до світових терактів, від звичок народів світу до питань світоустрою.

Подорож не стільки дорогою без кінця, а скоріш подорож життя цілого покоління. Подорож заради свободи від колійщини, побуту, проблем, що  кожен день тиснуть на нас. Автор занурює читача в епоху бітників, якийсь підлітковий драйв, в історію, відірвану від повсякденної реальності. Вчить жити одним днем, горіти моментом і насолоджуватись життям разом з двома головними героями.

Найкумедніший кінець світу в історії фантастичної літератури. Пристібайте ремені безпеки, ми покидаємо планету Земля!

Ця книжка заxопить вас з першої ж глави і не відпустить до самого кінця. Ви вирушите через історію Землі, дізнаєтесь, що ваш сусід може бути іншопланетною істотою, і поїдете автостопом по галактиці.

Заманливо? Тож почнемо!

Якщо ви вже встигли помандрувати землею і океанами і навіть Галактикою, саме час зануритись у подорожі в часі.

Неймовірно захоплива тема, яка хвилює письменників і вчених не перше десятиліття.

І хоча це більше роман про любов та надію, про прийняття близьких людей, підтримку, мрії і їх втілення. Про те, що над цим усім не власний навіть час.

І що буде якщо зустрінуться звичайна дівчина і хлопець, який з дитинства страждає синдромом переміщення в часі?

Не зважаючи на те, що цю книгу ми усі читаємо в дитинстві, усю яскравість сатири Джонатана свіфта можливо оцінити лише в дорослому віці.

За казковими пригодами Гуллівера ховаються влучні міркування про державний лад та міжкласову різницю і загальні проблеми людства у країнах ліліпутів і велетнів.

То може варто знов зануритись у давно відому історію, щоб побачити її під новим кутом?

Як зацікавити дитину географією, біологією та історією? Все дуже просто познайомте її з захопливим світом пригод Жуля Верна.

Тільки будьте обережними: після прочитання виникає бажання моментально відправиться у навколосвітнє плавання на пошуки зниклого капітана Гранта разом з його дітьми, лордом Гленарваном та розсіяним вченим Паганелем.

Анна Дудко
Фотограф yakaboo.ua. Завзятий книголюб. Коли усі дітлахи мріяли бути космонавтами, лікарями, пожежниками, бажала бути продавцем у книгарні
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001472294686

247 thoughts on “10 книг про захоплюючі мандри, що затягують з головою

    Залишити відповідь