Три новинки від Yakaboo: друга книга Тартт, приголомшливий роман Кінга та історії сходу

Після отримання Пулітцерівської премії “Щеглом” романи Донни Тартт зажили новим життям і очолюють рейтинги читацьких симпатій. Стівен Кінг написав чудовий роман про силу слова, що перегукується з двома іншими його творами. А луганчанка Маргарита Сурженко представила другу свою книгу – про людей зі сходу України.

тартт

Маленький друг

Другий роман Донны Тартт, що скорила серця читачів “Тайной историей” та “Щеглом”. Дівчинка-підліток вплутується у небезпечну гру, задумавши розслідувати смерть брата, що сталася 12 років тому. Її життя, і без того насичене підлітковими негараздами, перетворюється на трилер. Але вперта, рішуча і вольова дівчинка вирішила довести справу до кінця. Історія ніби про дітей, але зовсім недитяча. Не детектив, а швидше психологічний трилер із характерними описами життя американських містечок і складними людськими взаєминами. Тартт залишається вірна своєму стилю, але ця книга одночасно схожа і несхожа на інші романи письменниці. Думки читачів вже встигли розділитися: хтось забував дихати від почуттів, що сповнювали його під час читання, а комусь книга здалася занадто зятягнутою і переповненою не надто потрібними подробицями.

кинг

 Кто нашел, берет себе

Майстер слова пише про силу слова. Цей роман продовжує історію, яку Кінг почав в романі «Мистер Мерседес», і водночас час перекликающаяся з одним з кращих його творів – «Мизери». Письменник Ротстайн, раніше бунтар, а тепер самітник ось вже довгі роки нічого не публікує. Але це не означає, що він нічого не пише. У його будинку – безліч чернеток, що чекають «свого часу». Збірки віршів, оповідання і навіть продовження знаменитої саги, яка змінила долю чи не цілого покоління. Але тепер крутий поворот робить доля самого письменника – чернетки викрадають, а Ротстайна жорстоко вбивають…
Критики вже назвали цей роман однією з кращих робіт Стівена Кінга.

марго

 Нове життя. Історії з Заходу на Схід

Книга про почуття під час війни. Війни в Україні, яка змусила багатьох залишити домівки, а деяких залишитися, незважаючи ні на що. Автор і сама луганчанка, яка стала свідком подій, що почалися навесні 2014 року і тривають донині. Ця книга – спроба зрозуміти тих, хто опинився по той бік фронту, їхні мотиви та ідеали, здатність розрізняти добро і зло.

11 thoughts on “Три новинки від Yakaboo: друга книга Тартт, приголомшливий роман Кінга та історії сходу

    Залишити відповідь