Таня Малярчук написала історичний роман – презентація на Форумі видавців

Учора на Facebook сторінці письменниця Таня Малярчук анонсувала вихід свого нового роману “Забуття” та показала обкладинку. Видавець Маряна Савка розповіла, що це історичний роман, у якому “постає живий В’ячеслав Липинський”. Роман видадуть до Форуму видавців.

Таня Малярчук: “Ось і настав час його відпустити. Роман “Забуття”, моя гордість, моя пристрасть, моя невпевненість, виходить у вересні у чудовому Видавництво Старого Лева. Я дуже радію і дякую всім, хто допомагав і допоміг: друзям – за сміливість бути першими читачами, Олександру Бойченку за дбайливе редагування, Андрію Портнову за пильне читання оком історика, дизайнеру Назару Гайдучику за цікаву багаторівневу обкладинку мого улюбленого кольору.”

Мар’яна Савка: “Наш офіс зовсім неподалік вулиці Липинського. Чи багато з нас знає, хто він? Навряд чи. І не лише він. Ми зазвичай за історичними персоналіями відчитуємо епоху, але часто знання наші про тих людей дуже скупі. Бо всі вони – як і всі ми завтрашні – вже у череві величезного кита часу, вже у забутті. Тані Малярчук вдалося написати роман, у якому постає В’ячеслав Липинський – живий, складний, суперечливий, зболений, впертий – щоб свідчити про епоху і щоб допомагати нам дошукуватися власної ідентичної. Написати історичний роман про наше, зокрема, українство – підточене чварами і туберкульозом, покинуте напризволяще всіма союзниками, незрозуміле для народу – це справжній чин, який під силу одиницям затятих і навіть одержимих. Таня Малярчук це зробила. Дуже вдячна, що для видання роману Таня вибрала нас.  P.S. Роман вийде до форуму. Обкладинка – Nazar Haiduchyk”

Таня Малярчук – письменниця із Івано-Франківська. За власним зізнанням, «не то жінка, не то прозаїк». Закінчила Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника з відзнакою, за фахом — філолог, живе в Австрії. Друкувалася в часописах «Березіль», «Четвер», «Критика», «ШО». Авторка книжок “Ендшпіль Адольфо, або троянда для Лізи”, “Згори вниз. Книга страхів”, “Як я стала святою” ,  „Говорити”, “Звірослов”, “Божественна комедія”,”Біографія випадкового чуда“. Оповідання й есе перекладені польською, румунською, німецькою, англійською, російською та білоруською мовами. В австрійському видавництві «Residenz» вийшли дві книжки у перекладі на німецьку («Говорити» 2009 р., «Біографія випадкового чуда» 2013 р.). Відзначена премією «Kristal Vilenica 2013» (Словенія) за оповідання «Жінка і її риба». Лауреат Літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського (2013).

В’ячеслав Липинський (1882-1931) – український політичний діяч, історик, історіософ, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму. Один із організаторів Української демократично-хліборобської партії. За гетьманату — посол України в Австрії.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

90 thoughts on “Таня Малярчук написала історичний роман – презентація на Форумі видавців

    Залишити відповідь