Новинки та бестселери Yakaboo: таємні історії Тартт і англійських осель

Нова підліткова фантастика з революцією на Марсі, захоплююча історія з циклу “якби стіни говорили”, старий новий інтелектуальний детектив Донни Тартт, графічний роман 18+ і несподівана краса науки фізики – книги, що захоплюють читачів.

тартт

“Тайная история”

“Щегол” приніс Донні Тартт Пулітцерівську премію, а написаний ще у 1992 році 600-сторінковий роман “Тайная история” відразу став найгучнішим дебютом, бестселером і був перекладений на 24 мови. Історія з убивством, замішана на давньогрецьких ритуалах, заводить читача до іншого світу і змушує стати співучасником небезпечних зізнань. Ритм і мова тексту, чарівно виписані герої та авторський стиль роблять цю книгу справжньою подією.

В одному з коледжів Вермонта вивчати давньогрецьку мову приїхав із Каліфорнії 19-річний Річард Пейпен. Його нові друзі – четверо молодих людей і одна дівчина – розумні, розкуті, багаті й так захоплені античною культурою, що розглядають себе мало не як особливу касту її хранителів. Однак у цій веселій студентській компанії стається вбивство. Намагаючись через багато років осмислити те, що трапилося, герой деньу у день відтворює своє студентське життя, стосунки з друзями і коханою дівчиною. Інтелектуальний роман, психологічний трилер і детектив в одній книзі.

физика

“Наблюдения и озарения, или Как физики выявляют законы природы. От кванта до темной материи”

Науку – в кожен дім! Всі ми знаємо закон Архімеда і в більшості своїй стежимо за новітніми відкриттями. Однак ми не завжди обізнані, як були зроблені ці відкриття, чому саме в той час і тією людиною. І що робити тому, хто хоче не тільки зрозуміти, як влаштовано все навколо, але і дізнатися, яким шляхом людство прийшло до сучасної картині світу? Відповідь: читати розповіді людини небайдужої та щиро захопленої красою науки фізики, яка покаже вам великі таємниці світу.

Перша частина книги “Від Аристотеля до Ніколи Тесли” розповість про шляхи розвитку науки, починаючи із твердження Аристотеля “Природа не терпить порожнечі” і епіциклів Птолемея, і до геліоцентричної системи Коперника і Галілея і великих рівнянь Максвелла. “Від кванта до темної матерії” – друга частина книги. Вона розповідає про речі, які ми не можемо побачити, не можемо зрозуміти з погляду повсякденної, побутової логіки: про принцип відносності, уповільнення часу, квантування енергії, принцип невизначеності, чорні діри й темну матерію.

бетменкавер

“Бэтмен. Долгий Хэллоуин. Абсолютное издание”

Чому “абсолютне видання”? Тому що цей графічний роман 18+ складається з оригінальної серії з тринадцяти випусків, вирізаних раніше з неї чотирьох аркушів, а також ескізів і начерків, інтерв’ю з художниками і запису бесіди творців фільму “Темний Лицар: Відродження легенди” – режисера Крістофера Нолана і сценариста Девіда Гойєра. Більше 400 сторінок хвацько закрученого сюжету і видовищ.

бэтмен

Герой в масці навчений гірким досвідом нікому не довіряти. Злочинний ватажок намагається врятувати від краху свою імперію. Чесний окружний прокурор приховує жахливу таємницю. Дружба може бути зруйнована назавжди. Загадковий вбивця на прізвисько Свято відзначає червоні дати календаря кров’ю чергової жертви. Ця історія замкнеться на своєму початку, змінивши всіх учасників і перетворивши до невпізнання обличчя і душу Харві Дента…

алое

“Алое восстание”

Трохи схожий на “Голодні ігри” і “Гру престолів” роман, що поєднує в собі характеристики юнацької літератури і фантастики, але більш складний і жорсткий. Дія розгортається на Марсі у віддаленому майбутньому: через 700 років на червоній планеті мешкають люди, от тільки одні живуть глибоко в її надрах, добувають дорогоцінний гелій-3 і працюють для упорядкування планети, а інші вже влаштувалися на поверхні. 16-річний головний герой із нижнього світу вирішує зробити переворот в касті обраних і змінити суспільний лад. Коли ти думаєш, що вчиняєш подвиг, і кожен день ризикуєш своїм життям, щоб дати людству шанс на порятунок, а раптом виявляється – тебе обдурили …

Права на екранізацію книги вже викуплені, а автор обіцяє продовження.

англи

“Английский дом. Интимная история”

Приватне життя англійців від середніх віків до сучасності у всіх подробицях постає на сторінках цієї книги. Виявляється, аристократи не снідали, боячись здатися середнім класом. А вагітним жінкам не рекомендувалося приймати душ, адже він “викликає занадто сильний шок”.

Чому в середні віки люди спали сидячи? Чому два століття називаються “немитими”? З якої причини пані вікторіанської епохи часто непритомніли? Як люди обходилися без туалетного паперу? Чому боялися їсти фрукти? Автор Люсі Ворслі відповідає на ці та багато інших питань у своєму яскравому оповіданні про англійське житло, сповнене безлічі мальовничих, майже відчутних деталей …

10 thoughts on “Новинки та бестселери Yakaboo: таємні історії Тартт і англійських осель

    Залишити відповідь