Ефективність, самовдосконалення, прийняття рішень. 5 книг з особистісного розвитку

Більшість людей хочуть бути щасливими і успішними, прямують за безліччю різних порад, намагаються застосувати їх на практиці й всіляко займаються самовдосконаленням. Іноді їм вдається досягти мети, іноді лише частково. Часто людина, що прагне успіху, шукає унікальні рецепти, не усвідомлюючи, що звернути увагу варто на ті дії і рішення, до яких ми вдаємося щодня. У цій добірці – теорія і практика, але головна відмінність зібраних тут книг – вони реалістичні, прості для розуміння і добре структуровані.

“Что ты выберешь? Решения, от которых зависит твоя жизнь”,  Тал Бен-Шахар

1с

Тал Бен-Шахар – фахівець з позитивної психології. У новій книзі за допомогою актуальних психологічних досліджень він показує, як правильний вибір, який нам доводиться робити при прийнятті повсякденних рішень, які ми можемо навіть не помічати на “автопілоті”, надає значущий і довгостроковий вплив на наше життя. Проблема в тому, стверджує автор, що часто ми не помічаємо самої можливості вибору.

Бен-Шахар зібрав всі ті дрібниці, які прокладають шлях до по-справжньому щасливого і насиченого життя, і дав 101 урок, розкривши типові складнощі та перешкоди, з якими стикається кожен з нас, і показав, як з ними впоратися. Віддатися гніву чи відійти на крок назад, підкорятися звичному чи змінювати світ, затаїти образу чи прощати, справляти враження чи самовиражатися, відкладати задоволення чи ловити момент? Зробіть свій вибір.

“Состояние эффективности. Необычные методы самосовершенствования”, Сергей Филиппов

2с«Состояние эффективности» являє собою не що інше, як «інструкцію з експлуатації машини під назвою “Людина”». Принаймні так вважає відомий бізнес-тренер Сергій Філіппов. Обгрунтовуючи власні міркування і гіпотези підтвердженими науковими та психологічними теоріями, Філіппов пропонує читачеві не тільки фактологічну сторону теми, а й безліч практичних завдань, що сприяють кращому розумінню закономірностей навколишнього світу та особливостей формування людського характеру та світосприйняття. У міркуваннях про сенс життя, типах людського характеру, неусвідомлених думках і багатьох інших непростих питаннях авторові вдається уникнути і менторського тону, і складних пояснень.

Кожна глава книги – новий етап роботи над собою, розкриття внутрішнього потенціалу та усунення бар’єрів.

“Будь лучшей версией себя. Как обычные люди становятся выдающимися”, Дэн Вальдшмидт

3с“Все, що ви знали про успіх – невірно. Ставте цілі. Багато працюйте. Будьте наполегливі. Цей рецепт успіху ви зможете повторити, навіть якщо розбудити вас вночі і запитати. І він не працює – ні для вас, ні для когось іншого”.

Успіх – це не те, що ти робиш, а те, що ти собою являєш, вважає Ден Вальдшмідт, який проаналізував історії тисячі різних людей зі світу бізнесу, науки, політики та спорту, що досягли видатних успіхів. Серед цих людей шеф-кухар ресторану, що поборов смертельну недугу і заробив з часом 3 зірки Мішлен; бігуни, що долають неймовірні відстані й долають себе; медик швидкої допомоги, який звільнився і відкрив успішну компанію; фігуристка Джоанні Рошетт, яка на Олімпіаді виступала через три дні після серцевого нападу матері і змогла виграти медаль; Валентина Терешкова, яка стала першою в історії жінкою-космонавтом у 26 років; і багато інших. Всі ці люди мали кілька спільних рис, які й виявили автор і його команда.

Це книга для тих, хто хоче домогтися видатних результатів у чому б то не було і любить яскраві надихаючі історії, які викликають бурю емоцій.

“Развитие мозга. Как читать быстрее, запоминать лучше и добиваться больших целей”,  Роджер Сайп

4с

Прагнучи рости і розвиватися як особистість, ми шукаємо відповіді за межами себе – секретні формули, диво-засоби, які обіцяють дати нам миттєвий результат. Але найчастіше відповідь у нас самих – ми не вміємо ефективно використовувати можливості свого мозку. У книзі Роджера Сайпа, тренера і консультанта в галузі самовдосконалення, ви знайдете перевірені методики прискореного навчання, постійного розвитку і досягнення рекордних показників. Вони захоплюючі в освоєнні та легкі в застосуванні.

З цією книгою ви навчитеся запам’ятовувати інформацію втричі краще; читати у два, три або навіть чотири рази швидше; формулювати цілі, що заряджають енергією, і досягати їх; усвідомлювати і долати ментальні бар’єри; розпоряджатися часом, щоб його вистачало на все дійсно важливе; керувати своєю енергією протягом дня, а також зрозумієте своє головне призначення в житті.

Крім теорії, в книзі присутні розвиваючі тести, практичні вправи та корисні поради, а також посилання на бонусні навчальні відео на сайті компанії Freedom Personal Development.

“Як ви збудуєте своє життя?”, Клейтон Крістенсен, Карен Діллон, Джеймс Олворт

5сЦя книжка – спроба крізь призму бізнес-ідей показати можливості для досягнення цілей, які ставить перед собою кожна людина: побудова кар’єри, щасливі сімейні стосунки, гармонійне виховання дітей. Автори не обмежуються загальними теоріями, а на конкретних прикладах розглядають стратегії для досягнення успіху.

Видання складається з трьох частин: Кар’єра як джерело щастя, Як знайти щастя в стосунках, Як залишитися вірним собі. Книжка для тих, хто хоче знайти відповідь на важливі життєві питання та готовий брати на себе відповідальність за отримані результати.

7 thoughts on “Ефективність, самовдосконалення, прийняття рішень. 5 книг з особистісного розвитку

    Залишити відповідь