Джоан Роулінґ опублікувала історію про нову школу магії

фото: newsflow24.com

Цього тижня письменниця виклала на сайті Pottermore під назвою Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry (“Школа чарів та чаклунства Ільверморні”). Ця школа фігурує в  книжці Роулінґ “Фантастичні звірі і де їх шукати”

Нова школа магії розташована в Північній Америці, у штаті Массачусетс. Заснована у  XVII столітті. Головною героїнею оповідання є персонаж на ім’я Айсолт Сер – сирота з Ірландії, яка заснувала школу магії та чаклунства. Ролінґ розповідає про чотири факультети (Horned Serpent, Pukwudgie, Thunderbird і Wampus) і основні предмети, які вивчають північноамериканські чарівники. Читачам також стає відома історія родини Салазара Слізеріна, великого чарівника і співзасновника Гоґвортса.

Наразі триває екранізація книжки «Фантастичні тварини та де їх шукати». У  прокат фільм вийде у листопаді 2016 року. Раніше Ролінг розповідала про школи для магів у Бразилії, Японії та Уганді.

Північноамериканські індійці звинуватили письменницю у неповазі до їх легенд та вірувань. Історії, пов’язані зі світом і героями книг про Гаррі Поттера, викликали критику тим, що письменниця переплела реальні легенди індіанців та їхні уявлення про магію з вигаданими законами чарівного світу.

Ролінґ переказала легенду про індіанських анімагів, які приносили в жертву своїх родичів, аби навчитися трансформації. У відповідь на запитання одного з користувачів Twitter з приводу того, чи були перевертні злими чи ні, письменниця відповіла: «У моєму магічному світі не було перевертнів. Ці легенди були створені маглами, які демонізують чарівників».

Критики авторки надпопулярних у підлітків книг переймаються питанням, чи не почнуть юні читачі Ролінґ думати, що корінні північноамериканські народи є вигаданими, як і персонажі «Гаррі Поттера».

«Фантастичні звірі та де їх шукати» – книга, написана Джоан Ролінґ у 2001 році. У серії романів про Гаррі Поттера ця книга є підручником з дисципліни «Догляд за магічними істотами».

У 2013 студія Warner Brothers повідомила, що зніме декілька фільмів за цією книгою. Зйомки фільму «Фантастичні звірі та де їх шукати» почалися в серпні 2015 під керівництвом Девіда Єйтса. Випуск фільму на екрани планують 17 листопада 2016 року. Трейлер було випущено 15 грудня 2015 року.

Джерело: zaxid. net

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

11 thoughts on “Джоан Роулінґ опублікувала історію про нову школу магії

    Залишити відповідь