Джоан Ролінг передумала й оголосила про вихід восьмої книжки про Гаррі Поттера

Восьма книга про Гаррі Поттера під назвою “Гаррі Поттер і проклята дитина” вийде 31 липня одночасно в паперовому та електронному форматах. Книга з’явиться в магазинах відразу після однойменної театральної прем’єри.

Видання являє собою не звичний читачам роман, а п’єсу, написану на основі сценарію для театральної постановки і розширених під час репетицій сцен. У ній розповідається про події, що сталися через 19 років після історії, розказаної в останній книзі. Поттер став співробітником міністерства магії, у нього троє дітей, і молодшому з них – Альбусу – доводиться боротися з батьківським спадком. У книгу ввійде також замовчувана раніше історія життя батьків Гаррі.

Автор історій про хлопчика-чарівника Джоан Ролінг раніше стверджувала, що нова історія книгою не стане. Однак після того, як на неї посипалися мільйони листів поттероманів, які не зможуть приїхати до Лондона подивитися спектакль і хотіли б отримати книгу, Ролінг змінила своє рішення. Сценарій написаний письменницею у співавторстві зі сценаристом Джеком Торном і режисером Джоном Тіффані.

У 2017 році виповнюється 20 років з дня виходу першої книжки поттеріани – “Гаррі Поттер і філософський камінь”. На честь цієї події у Великій Британії вийдуть чотири спеціальних видання книжки книжки – по одному для кожного з факультетів Гогвортсу. Крім того, готується оновлене і доповнене видання книжки “Фантастичні звірі і де їх шукати”, а також новий формат книжок “Квідич крізь віки і “Казки Барда Бідла”. У 2016 році вийдуть друком ілюстровані Джимом Кеєм видання.

13 thoughts on “Джоан Ролінг передумала й оголосила про вихід восьмої книжки про Гаррі Поттера

    Залишити відповідь